2020. május 29., péntek - Magdolna

Ingatlanpiaci hírek

Nemzetközi seregszemlén Magyarország: ezekkel a projektekkel nyűgöznénk le az ingatlanbefektetőket

2020-02-17 221

Rekordarányú állami beruházással mutatkozik be a magyar ingatlanfejlesztési szakma az idei MIPIM-en, Cannes-ban, a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán. A március 10-13 között zajló expó jó alkalom arra, hogy az ország ismertesse az ingatlanfejlesztési projekteket a több mint 100 országból érkező érdeklődőknek.

A nemzetközi seregszemlén Magyarország tovább erősítheti pozícióját a befektetésekért folytatott küzdelemben. Tavaly rekordot döntött az országba érkező beruházások mértéke, amelyen belül 26 százalékos az állami beruházások aránya, amivel toronymagasan vezetjük az uniós rangsort. A Magyarország-Budapest-stand szervezői – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Liget Budapest Projekt – 5 milliárd eurós magyarországi fejlesztést mutatnak be. 

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke kiemelte: a magyar gazdaság teljesítménye 2010 óta mintegy harminc százalékkal nőtt, hazánk Közép-Európával együtt a fejlődés motorjává vált a kontinensen. A 2009-es mélyrepülést követően 2016 végére elérte a piac az évi 1,7 milliárd eurós forgalmat, és azóta is ezen a szinten mozog. Az ingatlanfejlesztési piac 2019-ben is dinamikusan bővült a 2018-as és a 2017-es rekorderedmények után, az elmúlt három év átlagát tekintve stabilan a válság előtti szint felett vagyunk. Az IFK elnöke beszámolt róla, hogy tavaly 1,72 milliárd euró befektetési tőke érkezett a hazai ingatlanpiacra. A külföldiek mellett a tőkeerős magyar befektetők továbbra is rendkívül aktívak, az utolsó negyedévben a teljes volumen 90 százalékát adták, míg éves szinten 74 százalékos volt a részesedésük.

Milyen projekteket mutat be Magyarország?

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a már elkészült vagy a közeljövőben elkészülő budapesti projekteket prezentálja, ilyen a 2019 végén elkészült új Puskás Aréna, de bemutatják a Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Programban valósuló Atlétikai Központ terveit és a kapcsolódó városrész-fejlesztéseket, valamint a MOME Campus – Kreatív Innovációs és Tudáspark fejlesztést és a Ludovika Campus városfejlesztést. A BFK portfóliójában szerepel az elmúlt években megvalósult sportfejlesztések keretében megépült Duna Aréna, a 2017-es FINA Világbajnokság fő helyszíne, valamint a Groupama Aréna.

A HIPA népszerűsíti Debrecen új üzleti központjában épülő “A” kategóriás Forest Offices Debrecent, és a szintén “A” kategóriás irodaházat, az Agora Office Debrecent. Miskolcról az Avas Szálló érkezik a Magyarország-Budapest-standra, míg Szegedről a ELI-ALPS Kutatóközpont és az Új Tudományos és Innovációs Park, valamint a közvetlen szomszédságukban épülő 40 000 négyzetméters vegyes fejlesztés egy 3*-os 100 szobás üzleti hotellel, irodákkal és szabadidő parkkal.

Az Atenor, a Futureal-csoport, a TriGranit és a WING – a legfrissebb, folyamatban lévő fejlesztéseiket prezentálják:

  • Az Atenor 4 projektjével lesz jelen, a 6 épületből álló, 130 000 négyzetméteres Váci Greens irodaparkkal, a 4 épületből álló, 72 000 négyzetméteres Aréna Business Campussal, továbbá a 15 000 négyzetméteres Bécsi úton elhelyezkedő RoseVille és a 18 000 négyzetméteres Hengermalom úton elhelyezkedő BakerStreet fejlesztésekkel. 
  • A Futureal-csoport a 65 000 négyzetméteres Budapest ONE irodapark második és harmadik ütemének fejlesztését készíti elő, valamint bemutatja az 55 ezer négyzetméteres szerkezetkész Etele Plazát. A cégcsoport ugyancsak elindította a több mint 30 000 négyzetméter bérelhető irodaterületű Corvin7 irodaház fejlesztését.
  • A TriGranit a 37 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező Millennium Gardens-szel képviselteti magát, a Müpa és a Nemzeti Színház szomszédságában épülő irodaházat, 2021 második negyedévében adják át.
  • A WING folyamatban lévő fejlesztései a Liberty irodaház, az új evosoft-Siemens székház 22 000 négyzetméteres épülete, a IX. kerületi Angyal irodaház átépítése, amely B&B Hotel, a francia economy hálózat első egysége lesz Magyarországon. A lakófejlesztések terén 2020 tavaszára várható a XIII. kerületi Kassák Residence lakásainak átadása, valamint ezzel párhuzamosan még három XIII. kerületi lakóprojekt kivitelezése zajlik, a Kassák Passage, a Metropolitan Garden és a Park West fejlesztés, mindösszesen közel 1000 új lakást kínálva ezzel a piacon.

(www.portfolio.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Itt a toplista: a legdurvább céges bűncselekmények

Itt a toplista: a legdurvább céges bűncselekmények

More details
Használatbavételi engedélyt kapott a Váci Greens irodakomplexum ötödik, „F” épülete

Használatbavételi engedélyt kapott a Váci Greens irodakomplexum ötödik, „F” épülete

More details
RE - START: Hogyan térjünk vissza a munkahelyekre? 2020. június 16.

RE - START: Hogyan térjünk vissza a munkahelyekre? 2020. június 16.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Alig egy év alatt négy lengyel irodaházat zsebelt be az ingatlanalap

Alig egy év alatt négy lengyel irodaházat zsebelt be az ingatlanalap

More details
Újabb magyar utazási iroda jelentett csődöt

Újabb magyar utazási iroda jelentett csődöt

More details
Rengeteg kisvállalkozás válhat ingatlantulajdonossá az MNB legújabb programjával

Rengeteg kisvállalkozás válhat ingatlantulajdonossá az MNB legújabb programjával

More details
Az agglomeráció és a külső kerületek lehetnek a megváltozott ingatlanpiac nyertesei?

Az agglomeráció és a külső kerületek lehetnek a megváltozott ingatlanpiac nyertesei?

More details
Az üzletek fele zárva maradt a bevásárlóutcákban  - FELMÉRÉS

Az üzletek fele zárva maradt a bevásárlóutcákban - FELMÉRÉS

More details