2017. augusztus 17., csütörtök - Jácint

Üzleti hírszerzés

privat informationEgy német újságíró egy adatszakértővel karöltve hárommillió német internetező adatát fésülte át, hogy kiderítsék, valójában mennyire névtelenek az úgynevezett anonim böngészési adatok, írja a The Guardian. Mindehhez annyit kellett tenniük, hogy alapítottak egy kamu marketingcéget, amin keresztül megvásárolhatták a kívánt adatokat az internetszolgáltatóktól.

fuggohid2A világ leghosszabb függőhídját építhetik meg Sátoraljaújhelyen. 700 méter hosszú lehet az a függőhíd, amelyet a tokaj-hegyaljai fejlesztések keretében fognak megépíteni Sátoraljaújhelyen a Szár-hegy és a Vár-hegy között közel 2,5 milliárd forintból. A függőhíd ötlete nem új keletű, két évvel ezelőtt már felvetődött ugyanez a terv, de csak most adták be a pályázatot.

selfridgeAkinek van rá pénze, Londonban akár azt is megteheti, hogy a nyári vakáció idején lerendezi a karácsonyi ajándékvásárlást. A brit főváros egyik legelőkelőbb nagyáruházában már beköszöntöttek az ünnepek: a Selfridges Oxford Street-i üzletében megnyitották a karácsonyi vásárt. Az áruházban minden eddiginél korábban, 147 nappal karácsony előtt kezdték meg az ünnepi kellékek árusítását.

securitas 416x416Kellemetlen beismerést tett egy svéd biztonsági cég, a Securitas: ismeretlen adattolvajok ellopták a cég vezérigazgatójának, Alf Göranssonnak az adatait – írja a Financial Times. A személyazonossággal visszaélő csalók aztán benyújtottak egy hitelkérelmet az egyik svéd bankhoz Göransson nevén.

fuzioA fúziós technológiák vezető amerikai vállalatával, a Tri Alpha Energy-vel fogott össze a Google egy új számítógépes algoritmus kidolgozására, melynek alkalmazásával jelentősen felgyorsíthatók a fúziós kísérleteknél szükséges, extrém bonyolult számítási feladatok. Fantáziát lát a projektben Paul Allen, a Microsoft társalapítója is.

kaspersky2A világ egyik legismertebb kiberbiztonsági cége másfél éve teszteli az ingyenes vírusirtó programját, most azt mondják, végleg elkészült. Igazi védelmet ígérnek, de sokan gyanakodnak az orosz cégre. A Kaspersky Lab az év végéig a világ minden részén elérhetővé teszi az ingyenesen letölthető vírusirtó programját.

ketezerA 2016 előtt kibocsátott 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel már csak július 31-ig lehet fizetni. A Magyar Nemzeti Bank felhívta minden parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét arra, hogy miután a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel csak július 31-ig lehet fizetni, alkalmassá kell tenni a berendezéseket az új bankjegyek elfogadására.

conidashMéghozzá rendkívül egyszerűen, dühöng az ethereumos befektetői közösség. Egyre szélesebb körűvé válik a kriptopénzek használata, jó ideje már startupok feltőkésítésére is használható. Nem Kickstarter-szerű pénzgyűjtésre kell gondolni, az Initial Coin Offering (ICO) nevű művelet a részvénykibocsátáshoz áll a legközelebb, csak épp itt tokeneknek hívják a részvényeket.

klikkClickbaitet mindenki látott már, aki legalább tíz perce használja az internetet, mindenki gyűlöli, aki legalább tíz napja, és mégis mindenki bedől neki időnként, teljesen mindegy, mekkora internethuszár. Egy médiaelemző cég 100 millió szalagcím és a hozzájuk tartozó közösségi médiás aktivitás alapján

  • 1
  • 2
  • 3