2024. április 27., szombat - Zita

Versenypiaci hírek

Idén is keresik a legjobb céges CSR-kampányokat

2022-10-24 601

Idén már harmadik alkalommal hirdeti meg társlapunk, a HRPWR a DoingGood - CSR Award versenyét. Ezzel legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a céges társadalmi felelősségvállalás fontosságára, és hogy a vállalatok megoszthassák CSR-kampányaik tapasztalatait, a legjobb gyakorlatokat és inspirálják egymást a társadalmilag tudatos működésre. A nevezések leadásának határideje november 18.

Napjainkban a fenntarthatóság és a környezettudatosság egyre inkább átitatja a társadalmi és politikai szférát, valamint az üzleti életet. A felelős és fenntartható vállalkozások, a társadalmi ügyekbe beleálló márkák, a közösségért tenni kívánó projektek egyre hangsúlyosabban jelennek meg világszerte. A koronavírus okozta világjárvány csak felerősítette a már elindult trendeket és a környezetvédelem mellett az emberi jogi kérdések is hangsúlyosabban szerepelnek a márkák kommunikációjában. 

Ezekben a kategóriákban várják a nevezéseket:

A) VÁLLALATI ÜGYEK

A „Vállalati ügyek” főkategóriában azon vállalatok jelentkezését várjuk, melyek etikus, felelősségteljes szereplői az üzleti életnek, prioritás számukra az értékteremtő gazdasági, környezeti és társadalmi aspektus, valamint az igazságosság és az átláthatóság. Fő alapelv, hogy a vállalat felelősséget vállal munkatársakért, üzleti partnerekért, vállalati környezetének jólétéért. Célja a hosszú távú fenntartható növekedés, melynek kulcsát többek között az érintettek jólétének biztosításában látja. 

Alkategóriák: 

  1. Szervezetfejlesztés és a munkavállalókat érintő fejlesztések
  2. Értékalapú gazdálkodás, etikus vállalat, nemes ügyhöz kapcsolódó marketing, design megoldások a hátrányos vásárlói szegmensek számára
  3. Együttműködésen alapuló nonprofit projektek (partnerség és szponzoráció)
  4. Együttműködésen alapuló gazdasági projektek (partnerség és szponzoráció)
  5. Egyéb

B) SZOCIÁLIS ÜGYEK

A „Szociális ügyek” főkategóriában azokat a pályázatokat várjuk, melyek a felelősségvállalás aspektusaiból a közösségfejlesztés és a társadalom értékeinek illetve kulturális értékeink megőrzésére, átadására, a társadalmi részvétel maximalizálásra, az átláthatóságra és az esélyegyenlőség javítására ösztönöznek.

Alkategóriák:

  1. Képessététel és közösségfejlesztés, tanulási folyamatok
  2. Esélyegyenlőség, felelősségvállalás, adományozás, hátrányos helyzetű csoportok segítése
  3. Értékmentő, értékátadó tevékenységek (kulturális értékmentés, gyerek esély, Z generáció, mint célcsoport)
  4. Tudatos állampolgárságot elősegítő projektek, önkéntesség, átláthatóság és kommunikáció, elszámol(tat)hatóság, fogyasztóvédelem és szakpolitikai együttműködés, lobbizás
  5. Eseti megoldások, rövidtávú projektek, egyszemélyes projektek

C) KÖRNYEZETI ÜGYEK

Ebben a kategóriában azon cégek nevezését várjuk, melyek döntéseiben meghatározó elemként jelenik meg a környezet iránti elkötelezettség (környezetmenedzsment, ökohatékonyság). Legfőbb irányelvük, hogy a gazdasági hasznot, profitszerzést és a környezeti hatást együttesen mérlegelik. Várjuk azok pályázatait, akik sikeres projektet vagy programot hajtottak végre az alábbi alkategóriák valamelyikében (alkategóriák):

  1. Fenntarthatósági nonprofit projektek
  2. Fenntarthatósági gazdasági projektek, fair trade
  3. Egyéb fenntartható projekt (pl.: rendezvény, iroda, kommunikáció)
  4. Energia és hulladékgazdálkodást érintő projektek
  5. Zöld innováció

D) INTEGRÁLT CSR/IMPACT BEFEKTETÉSEK

A főkategóriába olyan vállalatok jelentkezését várjuk, melyek üzleti tevékenysége teret ad – a profitszerzés mellett –, a pozitív társadalmi, valamint környezeti változások elősegítésének. Vagyis vállalati folyamataik is társadalmilag és ökológiailag fenntarthatók, így a CSR aktivitás a termékek és szolgáltatások teljes életciklusára vonatkozhat (pl. termékfejlesztés, értékhozzáadási lánc, élettartam és újrahasznosítás).

 Alkategóriák: 

  1. Integrált CSR projekt megvalósulása
  2. Új termék, szolgáltatás, technológia bevezetése

Jelentkezési határidő:

Normál nevezési határidő: 2022. november 18.

Végső nevezési határidő: 2022. november 25.

Jelentkezzenek a DoingGood - CSR Awardra, hogy megmutassák, a CSR-ral valóban lehet jót tenni!

Pályázni a 2021. augusztus 2. és 2022. október 15. között, Magyarországon futott társadalmi felelősségvállalási projektekkel lehet. 

A versenybe nevezhet minden, Magyarországon működő cég vagy szervezet, mely ellen jogerős ítélet szabálysértési eljárásban nem született az elmúlt 5 évben.

APEX PR TOPLISTA
A Doing Good - CSR Award nyertesei és döntősei pontszerzők az Apex PR Toplistán, a különdíjasok azonban nem. 

A zsűri tagjai:

CZUTOR ÁGNES, Talent experience és Employer branding vezető, BITRISE

Ágnes közel 20 éves kommunikációs, reklám és marketing tapasztalattal rendelkezik, melyet olyan globális márkák gondozásával szerzett meg mint a Coca-Cola, IKEA, P&G, Metro... 
Jelenleg a Bitrise Talent experience és Employer branding csapatának vezetője. Szorosan hozzátartozik a belső kommunikáció, a munkáltatói márka, az employee experience journey (EX) stratégiai tervezése, a munkavállalók fejlesztése és jólétének megőrzése, valamint Diversity & Inclusion kommunikációs, CSR és PR feladatok is. 
Mivel a cég munkavállalói 26 országban vannak jelen és a munkavégzés teljesen remote működik a világ minden időzónájában, egyes kampányok tervezése és kivitelezése jelentős kreativitást és rugalmas csapat munkát igényel. 

DR. TÓTH GERGELY, alapító, főtitkár, KÖVET

Dr. Tóth Gergely a KÖVET egyik alapítója (Budapest, 1995), 10 évig ügyvezető igazgatója, jelenleg főtitkára. 2004-ben családjával Keszthelyre költözött, 12 évig volt a Pannon Egyetem Georgikon Karának főállású oktatója, tanszékvezetője. 2017 óta a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Kampusz Gazdaságtudományi Karának professzora. Szakterülete az alternatív közgazdaságtan. 2000-2005 között a Hamburg székhelyű International Network for Environmental Management (INEM) ügyvezető igazgatója, majd alelnöke. Huzamosabban tanult vagy dolgozott az Egyesült Államokban, Hollandiában, Németországban, a balti országokban, Erdélyben. A Valóban Felelős Vállalat és a Gazdasággép c. könyvek szerzője, ismeretterjesztő és tudományos cikkeinek száma meghaladja a 150-et, több mint 400 konferencia és vendégelőadást tartott itthon és külföldön. Keszthelyen él családjával, 50 éves, 5 gyermek édesapja. Hobbija az írás, olvasás és a sport (főleg triatlon és sítúrázás).

TAKÁCS ESZTER, Vállalati Felelősségvállalási Szakértő, KPMG TANÁCSADÓ KFT.

Eszter már több mint 3 éve koordinálja a KPMG vállalati felelősségvállalási programjait. Felelősségi köréhez tartozik a pro bono szolgáltatások koordinációja, a vállalati önkéntes programok és az adományozások szervezése. Közreműködik többet között a KPMG Felelős Társadalomért Programjának megvalósításában.
A CR aktivitások mellett tanácsadói feladatokat is ellát a fenntarthatósági tanácsadás területén. Kiemelt érdeklődéssel követi a társadalmi kihívásokra kialakított megoldásokat és ezek hatásmérését.

PISTYUR VERONIKA, alapító, ügyvezető, BRIDGE BUDAPEST

A LogMeIn, a Prezi és a Ustream által alapított non-profit szervezet, a Bridge Budapest egyik megálmodója, társalapítója és ügyvezetője. Fehér Gyulával 2019-ben befektető céget indított, Oktogon Ventures néven, 8 országban, korai fázisú technológiai cégekbe fektetnek. Eredetileg rendező, kulturális és vizuális antropológus, külügyi szakértő. Korábban saját produkciós irodát és kommunikációs ügynökséget vezetett. Mentorált startupokat a Kitchen Budapestben, a Design Terminál startup programjában, a Magyar Templeton Programban és a Telenor Accelerate Programjában. A Filmművészeti Egyetem oktatója. 2016-ben megkapta a Central European Startup Awards Legbefolyásosabb nő kategóriájának díját. 2019-ben pedig a Forbes beválogatta a Legbefolyásosabb magyar nők listájára. A Startup Hungary kuratóriumának tagja. 2021-ben megkapta a Menedzserek a Társadalomért Díjat.

ROMET-BALLA ÁGNES, Adománygyűjtési és Kommunikációs igazgató, SOS GYERMEKFALVAK

Több mint 7 éve vezetem az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs csapatát. Sokáig dolgoztam a for profit szférában, de bátran állíthatom, hogy semmi se volt annyira színes és szakmailag kihívásokkal teli, mint az SOS. A hátrányos helyzetű gyerekek mellett az előző munkahelyemen tettem le végérvényesen a voksomat az UNICEF Magyarország kommunikációs igazgatójaként. Előtte a Red Bull kommunikációját vittem, azt megelőzően pedig ügynökségi oldalon segítettem többek között a HP, a Coca-Cola, a UPS, a Mitsubishi és más nagyvállallatok válság- és általános kommunikációs feladatait. Mindezen munkákat a 3 diplomám (kommunikációs szakember, közgazdász, CSR szakértő) felváltva segíti. De a legtöbbet talán mégsem ezekből profitáltam, hanem a 3 gyerekemből, akik kinyitották a szemem és a fülem arra, hogy vannak a profitnál sokkal fontosabb dolgok. Miattuk lettem akarva-akaratlanul a gyerekjogok és a CSR szemléletmód egyik nagykövete.

MÁRTON CSILLA, CR-kommunikációs szakértő, TELEKOM

Márton Csilla a Telekom CR-kommunikációs szakértője, olyan társadalmi felelősségvállalási programokat gondoz, mint a „Legyélteis! Most generációs” kezdeményezés, a civil stratégiai partnerségek és a vállalati önkéntesség. Feladatai közé tartozik az online gyermekvédelmi-, illetve a vállalati adományozási programok és pályázatok menedzselése és kommunikációja. Maximálisan hisz az együttműködés erejében, a megfelelő emberek és programok összekapcsolásában.

NIZÁK PÉTER, független szakértő

Nizák Péter, független szakértő. 1991 óta dolgozik a magyar civil szektorban. 
1992 és 1996 között a Független Ökológiai Központ munkatársa, 1996 és 2002 között a DemNet Alapítvány ügyvezető, majd a Társadalom Fejlődéséért Alapítvány programigazgatója. 2006 és 2007 között a Magyar Soros Alapítvány igazgatója, ezután 2008-tól 2018-ig a Nyílt Társadalom Alapítványok munkatársa, ahol többek között az Open Society Initiative for Europe közép-kelet-európai programját vezette.
2009 óta a Civil Szemle nevű folyóiratot kiadó Civil Szemle Alapítvány kuratóriumi elnöke, 1993 óta tart órákat az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen civil társadalomhoz és nonprofit szektorhoz kötődő témákban.   

VÁNDOR ÁGNES, Ügyvezető igazgató, PPH MÉDIA

Fejlesztési, marketing és kiadói munkák után 12 éve a versenyt szervező vállalat, a PPH Media ügyvezetője. A Kiadó elsők között csatlakozott a Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez és azóta is tagja. Az elmúlt években több szakmai versenyében hozott létre külön Sokszínűségi díjat, támogatandó minden ilyen jellegű kezdeményezést és aktivitást. A PPH Media működésében a sokszínűség és egyenlőség napi szinten van jelen. Ágnes hitvallása ebben a kérdésben is: Walk the talk!

I  Forrás: gyartastrend.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Elstartolt a Budapest Art Cosmos, a Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata

Elstartolt a Budapest Art Cosmos, a Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata

More details
Budapesten mutatkozott be a feltörekvő emírség, Rász el-Haima

Budapesten mutatkozott be a feltörekvő emírség, Rász el-Haima

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

More details
Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

More details
Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

More details
Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

More details