2024. április 30., kedd - Katalin, Kitti

Ingatlanfejlesztés

Fődíjas lett egy magyar építészcsapat – ma ők csinálják a világon a legjobb építészeti látványterveket

2022-03-04 499

Építészeti vizualizációs kategóriában nyerte meg a DVM group az International Property Awards globális döntőjét – tudatta lapunkkal a cég. Számos Andrássy úti luxusüzlet, belvárosi épületek és legutóbb a Szervita téri irodaház fűződik a nevükhöz.

Az International Property Awards (IPA) a világ egyik legnagyobb ingatlanszakmai versenye. A DVM már az európai döntőben is remekelt: akkor négy kategóriagyőzelemmel – építészeti, belsőépítészeti és építészeti vizualizációs kategóriákban – minden idők legjobb magyarországi teljesítményét könyvelhették el.

Emellett a szakmai zsűri automatikusan benevezte a magyar csapatot az IPA globális döntőjébe, így a kontinensek versenyén is részt vettek a Szervita Square Building építészeti, valamint építészeti CGI pályázataikkal.

A fináléban azután a világ legjobbjának választották őket építészeti vizualizációs kategóriában. A díjátadót Londonban tartották, ahova a világ minden tájáról érkeztek vendégek. A DVM group díját Massányi Tibor cégvezető vette át.

Önálló üzletág

A DVM group egy évvel ezelőtt önálló divízióként teret engedett az építészeti vizualizációs csapatának. Mint írják, ez a terület jelentősen túlmutat a látványterveken, olyan komplex megoldásokat kínál akár már a projektek előtt is, amelyek jelentősen segítik a különböző döntéshozatalokat – a marketing és sales folyamatokon kívül a humán erőforrás számára is segíthet a változásmenedzsmentben vagy a toborzásban.

humán erőforrás számára is segíthet a változásmenedzsmentben vagy a toborzásban.

Látványterv a Feneketlen-tó meletti Parkside Offices beruházásról

„Abban biztos vagyok, hogy Magyarországon is lehet világszínvonalú vizuális terméket előállítani, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezt Európában és Ázsiában is megtudják. Az ArchViz csapatunk művészetként tekint a vizualizációra, és folyamatosan bővülő szolgáltatási palettánk mára jelentősen túlmutat a klasszikus látványterveken, akár valós időben történő tervezést is tudunk nyújtani a VR (virtuális valóság – a szerk.) térben” – mondta Massányi Tibor, a cégen belül az építészeti innovációkért felelős vezető. Hozzátette, az elmúlt egy évben jelentős fejlesztéseket vittek véghez, hogy a munkatársak szaktudását hardver és szoftver parkuk is lekövesse, megtámogassa.

Koncepcióterv egy Smart Office Circle nevű projektről

Szerinte külföldi befektetőiknek azért kifejezetten előnyös a szolgáltatásuk, mert ha a virtuális térben kialakított környezet elég jó minőségű és naprakész, akkor naprakész információkat kaphatnak egy-egy projekt alakulásáról anélkül, hogy fizikailag jelen lennének.

Mérnökemberek üzleti vénával

A DVM-ről öt évvel ezelőtt, a 2017 augusztusi Forbesban hosszabb cégportrét írtunk. A kifejezetten prémium ingatlanprojektekben erős vállalkozást Kovács Attila alapította 1995-ben, a hazai piacon akkor ismeretlen angolszász hagyományokra építő design and build típusú tervező-kivitelező irodaként. Akkori portrénkban azt írtuk: „Amikor mérnökemberek mérnöki precizitással ragaszkodnak a prémium megoldásokhoz tervezésben és kivitelezésben is, feltűnően szép dolgok születhetnek. Ha ugyanezen mérnökembereknek üzleti vénájuk is van, akkor egy húsz éve látványosan fejlődő tervező-kivitelező-ingatlanfejlesztő cégcsoport.” 

Az évek során a tervezés és kivitelezés mellé az ingatlanfejlesztési lábat is odatették a Horizon Development megalapításával – a cégcsoporthoz innentől nemcsak az Andrássy úti luxusüzletek (az Armani, a Max Mara, a Ghraoui, a Burberry) átépítése és kivitelezése fűződik, hanem az olyan látványos és nagyobb volumenű beruházások, mint a volt Tőzsdepalota felújítása (ma Váci 1), az Eiffel Palace vagy a Szervita Quare Building megépítése. Ez utóbbi látványterveivel értek el most világsikert.

A DVM 50 fős tervezőcsapatának Váci úti irodája a Promenade Gardens földszintjén / DVM

A hazai ingatlanpiac egyik ikonikus alakjaként ismert alapító, Kovács Attila egy évvel ezelőtt, 2021 februárjában váratlanul meghalt. A céget azóta korábbi társtulajdonosai, a vele életében is egyenrangú partner-topmenedzser trió irányítja: Massányi Tibor, Czár Balázs és Haberl Péter.

Magyar sikerek

Látványtervezésben úgy tűnik, erősek vagyunk, nemrég a Brick Visual klasszikus startupsztoriját írtuk meg: egy budapesti bérház előszobájából indultak, árbevételük ma már milliárdos, filmeket készítenek, szoftvert fejlesztenek, és olyan világsztárokkal dolgoznak, mint a Zaha Hadid Architects vagy a japán Kengo Kuma. 

Kicsit korábban a Hámori Máté és Onodi András által alapított ZOA Studiót mutattuk be – ennek a magyar csapatnak is az egyébként lendületesen növekvő globális piacon sikerült kiharapnia egy szeletet. Olyan nevekkel dolgoznak együtt, mint a stuttgarti Mercedes-Benz Múzeumot tervező holland UN Studio, az oslói Operaházat tervező norvég Snøhetta vagy a CEU-t tervező ír O’Donnell and Tuomey.  

Nyitókép: Egy egyszerre több fázist mutató digitális koncepcióterv egy nem létező irodakomplexumról, ami a Smart Office Circle névre hallgat / DVM group

I  Forrás: forbes.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Lépésről lépésre a zöld jövő felé

Lépésről lépésre a zöld jövő felé

More details
MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása

More details
MNB: nagyot csökkent a budapesti irodák értéke, de elérhettük a gödör alját

MNB: nagyot csökkent a budapesti irodák értéke, de elérhettük a gödör alját

More details
Így született meg Magyarország legnagyobb irodaportfóliója

Így született meg Magyarország legnagyobb irodaportfóliója

More details
Meddig tart még a Gucci mélyrepülése?

Meddig tart még a Gucci mélyrepülése?

More details
Az ukrán és orosz vevők pörgették a budapesti prémium ingatlanok piacát

Az ukrán és orosz vevők pörgették a budapesti prémium ingatlanok piacát

More details
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

More details
Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

More details
Országszerte muncholhatunk a PENNY üzleteiben

Országszerte muncholhatunk a PENNY üzleteiben

More details