2024. június 18., kedd - Levente

BalaBit Campus Program 2007/2008

2007-10-10 506

A legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security szeptembertől ötödik alkalommal szervezi meg az informatikai felsőoktatást átfogóan támogató Campus Programját. A program segítségével tehetséges hallgatók kapnak támogatást...

tanulmányaik magas szintû befejezéséhez miközben elméletben és gyakorlatban egyaránt megismerkedhetnek a legmodernebb hálózati technológiákkal. A Campus program idén négy részből tevődik össze, ezek az Ösztöndíj-, Gyakornoki-, Képzési- és Támogatási Programok.A informatikai felsőoktatás mûködőképessége alapjaiban befolyásolja a hazai fejlesztőcégek jövőjét, ezért annak támogatása az információtechnológia területén tevékenységet folytató valamennyi vállalkozás számára kiemelt fontossággal bír. Napjainkra ezt már számos cég felismerte, hiszen a jól képzett és tapasztalattal rendelkező friss diplomások nélkül nem várható az iparág gazdasági és innovációs fejlődése.

 „A Campus programnak köszönhetően lehetőségünk nyílik szorosabb kapcsolat kialakítására a mûszaki egyetemekkel, kihasználhatóvá válik azok kutatási-fejlesztési potenciálja, és képesek vagyunk befolyást gyakorolni a jövő informatikusainak kompetenciájára. Mindemellett hatékonyan válogathatunk az egyetemekről frissen kikerülő szakemberek legjobbjai közül, akiket még a felvételük előtt megismerhetünk és tovább képezhetünk a számunkra fontos irányba.” - mondta el Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

 A program részei

A diákok tudományos munkára, kutatásokra ösztönzését segíti az ösztöndíj program, mely a BalaBit zászlós termékéről elnevezett, évente egyszer (szeptemberben) kiírásra kerülő Zorp ösztöndíjat takarja.  A Zorp ösztöndíjra pályázók közül a legjobb pályamunkát benyújtó hallgató 300 ezer forint egyösszegû támogatásban, további két hallgató 100-100 ezer forint egyösszegû ösztöndíjban részesül. A támogatás célszerûen szakkönyvek és eszközök beszerzésére, esetleg tanulmányutak finanszírozásához használható fel.A hallgatók elhelyezkedéséhez nyújt segítséget és szakmai, gyakorlati tudásuk fejlesztéséhez járul hozzá a gyakornoki program, melyre az egész év során jelentkezhetnek a hallgatók, akik tanulmányaik alatt értékes szakmai tapasztalatokat szeretnének szerezni. A gyakornoki program keretében lehetőség van arra, hogy a gyakorlati időszak a diploma megszerzése után tovább folytatódjon, majd munkaviszonnyá alakuljon.

A program keretében minden évben kiírásra kerülnek diplomatémák is, melyek kidolgozásához konzulenst és konzultációs időt biztosítanak.   A képzési program részeként a BalaBit korszerû és tudományosan is időszerû témákban folytat többoldalú együttmûködést különböző felsőoktatási intézményekkel, melynek keretében a cég rendszermérnökei és fejlesztői előadásokat, szemináriumokat tartanak az adott intézményekben, tananyaggal, előadóval, esetleg eszközökkel látják el azokat. Ennek köszönhetően a hallgatók a legaktuálisabb és legmodernebb technikákat ismerhetik meg, és olyan emberektől hallhatnak első kézből információkat, akik a legjártasabbak a témában.

Végül, de nem utolsó sorban a támogatási program célja, hogy anyagi, vagy eszköz hozzájárulással segítse az olyan hallgatói szervezeteket, tanszékeket, azokat a kezdeményezéseket és szakmai programok megszervezését, melyek méltóképpen képviselik a Campus program célkitûzéseit és hozzájárulnak az informatikai felsőoktatás fejlődéséhez.  Az idei évben a BalaBit kiemelt támogatója az IAESTE Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének és évek óta szponzorálja a Nemzetközi 24 órás programozóversenyt is.

Kik vehetnek részt a programban?

A Campus program az ország 11 főiskoláján és egyetemén kerül meghirdetésre, ahol valamennyi hallgató tájékozódhat a részletekről és a jelentkezés feltételeiről. Ezzel a Campus program szinte a teljes hazai informatikai felsőoktatást lefedi, és olyan programokat kínál, a hallgatók és az intézmények számára mely területeken a lehetőségek korlátozottak. „A vállalati szponzoráció és a gyakornoki programok egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, hiszen a piaci résztvevők kezdik felismerni azt a tényt, hogy aktív közremûködésük nélkül nem biztosítható a számukra szükséges számú és jól képzett munkaerő. A BalaBit Campus programja lehetőséget nyújt ahhoz, hogy az iskolapadban eltöltött időn kívül egyéb programokon, rendezvényeken, kutatásokban vehessenek részt és tanulmányaik végén könnyen, gyorsan és egy jó munkahelyen helyezkedhessenek el a leendő szakemberek.”-nyilatkozta Szomor Bence az IAESTE Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének elnöke.

A BalaBit-ről

A BalaBit IT Security a legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó, teljes mértékben magyar tulajdonú fejlesztő vállalat. A BalaBit az egyetlen közép-európai tûzfal gyártóként meghatározó szereplője a magyar piacnak. A cégnek ügyfelei vannak számos európai országban, Észak-Amerikában, a Távol-Keleten, Afrikában és Ausztráliában. A BalaBit IT Security elkötelezett híve és követője a nyílt szabványoknak, aktív tagja a nyílt forráskódú közösségnek. A vállalat legjelentősebb open source projektje a syslog-ng rendszernaplózó szoftver, ami a világ legelterjedtebb alternatív syslog megoldása UNIX/Linux rendszereken.

(Forrás: www.balabit.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

Mennyit érnek az adataink valójában?

Mennyit érnek az adataink valójában?

More details
Korábban érkezik idén a hazai dinnye

Korábban érkezik idén a hazai dinnye

More details
Tartják magukat a tévhitek, felmérték a magyar klímahasználati szokásokat

Tartják magukat a tévhitek, felmérték a magyar klímahasználati szokásokat

More details
Gasztro Grillfesztivál és Vásár, 2024. június 22.

Gasztro Grillfesztivál és Vásár, 2024. június 22.

More details
Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

More details
Meghirdették a 24. ARC közérzeti pályázatot

Meghirdették a 24. ARC közérzeti pályázatot

More details
Nagyon beindultak a zöld lakáshitelek

Nagyon beindultak a zöld lakáshitelek

More details
Thaiföldi kézbe kerül két német áruház

Thaiföldi kézbe kerül két német áruház

More details
Az Airbnb-vel szemben egyre népszerűbb az otthoncsere

Az Airbnb-vel szemben egyre népszerűbb az otthoncsere

More details