2019. augusztus 24., szombat - Bertalan

Az ATENOR elsőként az a fejlesztő, aki az Access4you által megalkotott akadálymentes tanúsítási-minősítési rendszer követelményei szerint tervezi épületeit

2019-08-02 106

Az ATENOR vállalati kultúrájának fontos alapelve a társadalmi felelősségvállalás, tiszteletben tartva a sokszínűséget, ezért olyan ingatlan projekteket valósít meg, amelyekkel megkönnyíti a speciális igényű emberek (SPI) munkavállalását támogatva ezzel a testi és szellemi fogyatékkal élők integrációját.

Az ATENOR az első olyan fejlesztő, aki projektjeit az Access4you által biztosított rehabilitációs mérnökökkel karöltve tervezi annak érdekében, hogy az épületek és azok környezete valóban minden tekintetben akadálymentes legyen, valamint olyan hozzáférési lehetőségeket, megoldásokat biztosítson, amelyek az SPI-személyek mindennapjait megkönnyíti, illetve hozzásegíti őket a teljes értékű életvitel és napi munkarutin kibontakozásában.

„Az elérhető legmagasabb, Arany Fokozatú Akadálymentes Helyszín minősítés megszerzése érdekében már a tervezési szakaszban tanácsadói megbízást adtunk a helyszínek auditálását végző és az európai tanúsító védjegyet kiállító Access4you-nak.” –mondja Borbély Zoltán, az ATENOR Hungary igazgatója.

 „A kezdetektől a feladatunknak tekintjük, hogy felelősséget vállaljunk a környezetért, ezért kizárólag fenntartható épületeket hozunk létre, melyek a BREEAM-en belül elérhető legjobb, Excellent minősítésben részesülnek. Magyarországon elsőként jelentünk meg, mint zöld irodaépület fejlesztő és azóta is folyamatosan azon dolgozunk, hogy projektjeink összhangban legyenek az ökológiai követelményekkel.

A környezetvédelem mellett azonban már egy másik, nagyon jelentős tényezőt, a társadalmi felelősségvállalást is fejlesztéseink fókuszába helyeztük. Ezért döntöttünk úgy, hogy nemcsak hazai, de világviszonylatban is elsőként mi leszünk az a fejlesztő, aki az Access4you által 8 SPI célcsoport igényeinek figyelembevételével megalkotott, 500 szempontot tartalmazó minősítési rendszer követelményei szerint tervezi az összes épületét.”- tette hozzá Borbély Zoltán.

Az Access4you hitelesített információt biztosít az akadálymentességről a különböző ingatlan szegmensekben (üzletek-ügyfélterek, rendezvényhelyszínek, éttermek, szállodák, bevásárlóközpontok, irodaházak, stb. Auditálási folyamata tanúsítja a helyszínek akadálymentességét, 4 kategóriába való besorolással (alap, bronz, ezüst, arany) minősíti azokat és európai tanúsító védjegyet állít ki. Kereshető és szűrhető adatbázisán keresztül mindenki számára elérhetővé teszi az auditálás során szerzett információkat. Igény szerint rehabilitációs szakmérnökei egy új épület tervezési fázisába is bekapcsolódnak, hogy az Access4you szempontrendszer már a tervezőasztalon megjelenjen.

„Érintettként is jó látni, ahogy az ATENOR gondolkodik. Már a tervezés fázisában odafigyelnek a speciális igényű emberekre és arra, hogy az általuk fejlesztett ingatlanok mindenki számára használhatóak és élhetőek legyenek, s mindezt a legmagasabb fokozatra való törekvéssel teszik.” – mondja Berecz Balázs, az Access4you International Kft. alapítója, ügyvezetője.

Az Access4you a szakmai együttműködés mellett, a társadalom felé is közvetíti ügyfelei elkötelezettségét, az érintett csoportok speciális igényei iránt.

Speciális igényűeknek tekinti a siketeket és nagyothallókat, a vakokat és gyengénlátókat, a kognitív hiánnyal élőket, a kerekesszékeseket, a mozgásukban korlátozottakat, az idősöket és a babakocsisokat.

Az Access4you műszaki és marketingkommunikációs szolgáltatása egyetemes, nemzetközi szinten szolgáltat hiteles információt az akadálymentességről a különböző szegmensekben. Tagja az ENAT-nak (European Network for Accessible Tourism).

Nemzetközi szinten fejlesztés alatt álló ATENOR projektek száma 28, amely közel 1 215 000 m2 nagyságú portfóliót jelent, amelyből Magyarországon 232 000 m2 valósul meg. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Lisszabonban (Portugália), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

Forrás: Atenor / 

www.atenor.be

www.vacigreens.hu

www.arenabusinesscampus.hu

                                                                                                                                   

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Népszerű tartalmak

Error: No articles to display

Tartalom galéria

80 000 Ft-al járhat jobban

80 000 Ft-al járhat jobban

More details
Így áll Budapest a zöld irodák terén

Így áll Budapest a zöld irodák terén

More details
Social Media trendek – 2019. szeptember 11.

Social Media trendek – 2019. szeptember 11.

More details
Garantáltan előnyös, ha most vált

Garantáltan előnyös, ha most vált

More details
Összeomlott a magyar milliárdos cégbirodalma

Összeomlott a magyar milliárdos cégbirodalma

More details
Tízből csak négy ingatlanos alkalmas a szakmájára. Mi lesz a többiekkel?

Tízből csak négy ingatlanos alkalmas a szakmájára. Mi lesz a többiekkel?

More details
Megvan a Gizella LOFT irodaház első bérlője

Megvan a Gizella LOFT irodaház első bérlője

More details
Újra a tintasugaras nyomtatóké a jövő?

Újra a tintasugaras nyomtatóké a jövő?

More details
Már a Google-t szabályoznák az oroszok, olyan heves az ellenzéki tüntetéshullám

Már a Google-t szabályoznák az oroszok, olyan heves az ellenzéki tüntetéshullám

More details