2019. február 17., vasárnap - Donát

Adatlopás-ellenőrző integrációval bővül a Firefox

firefox2Az adatlopás-ellenőrzés első körben tesztfunkcióként élesedik, ám amennyiben pozitívak leszen a felhasználói visszajelzések, a stabil verzióba is eljuthat majd. Beépítené Firefox böngészőjének fegyvertárába a Troy Hunt nevével fémjelzett HaveIBeenPwned.com (HIBP) képességeit a Mozilla - a megoldás a különböző online adatlopások során kiszivárgott személyes információk...

...ellenőrzését már a böngészőből lehetővé teszi, igaz egyelőre csak egy aránylag szűk tesztelőbázis számára. Ha a funkció elnyeri a felhasználók tetszését, később a Firefox stabil verzióiba is bekerülhet.

A Troy Hunt által létrehozott HIBP-t valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni, egy népszerű online szolgáltatásról van szó, amelyben a felhasználók ellenőrizhetik, email címük szerepel-e valamelyik nagy online adatlopás során kiszivárgott adatbázisban, illetve igény szerint értesítéseket is kérhetnek az újabb adatszivárgásokról amelyben saját címük érintett.

A HIBP értesítéseire mára több mint kétmillió felhasználó iratkozott fel, ami nem elhanyagolható tömeg - a potenciálisan a veszélyeztetett felhasználók listájához képest azonban mégis eltörpül: a HIBP által megszerzett, kiszivárgott adatbázisok több mint 3,1 milliárd egyedi email címet tartalmaznak, a szolgáltatás tehát alig több mint 0,06 százalékukat éri el.

Tovább a teljes cikkhez: Adatlopás-ellenőrző integrációval bővül a Firefox

  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!