2024. szeptember 18., szerda - Diána

Versenypiaci hírek

A mezőgazdasági támogatások mellett hamarosan indulnak a Ginop és Dimop pályázatok

2024-09-12 319

Az elkövetkező időszak bővelkedik a pályázati lehetőségekben, elsősorban a mezőgazdasági szektor számíthat támogatásokra, és jó esély nyílik az innovációs tervek megvalósítására is. A Pályázat Neked vezető pályázatírója foglalja össze, hol kaphatnak megfelelő tájékoztatást a vállalkozások a lehetőségekről, hogyan induljanak el, és mi a titka a sikeres projekteknek.

„Egy pályázatot mindig akkor kell beadni, amikor a lehetőség elérhető, és tudjuk, hogy bár nem azonnal, de az elkövetkező 2-3 évben szüksége lesz a cégünknek fejlesztésre” – hangsúlyozza Szűcsné Hován Szilvia. „Nem jelennek meg minden évben ugyanarra a területre vonatkozó pályázatok, ki kell használni az elérhető támogatásokat!”

A következő hetekben, hónapokban az
agrár és az innovációs pályázatok lesznek túlsúlyban, több támogatási forma között találhatják meg a vállalkozások a számukra megfelelőt.

Finanszírozási lehetőségek feldolgozóüzemek, állattartó telepek és díszkertészek számára

Szeptember 17-én indul a feldolgozóüzemek támogatási pályázata, a vállalkozások 200 millió forinttól 5 milliárd forintig kérhetnek támogatást. A pályázat segítségével egyebek mellett új üzem építése, eszközök, gépek, gyártósorok beszerzése, meglévő épületek felújítása, korszerűsítése, energetikai beruházások finanszírozása, zöldmezős beruházás valósulhat meg. A támogatási igényt az élelmiszer-ágazatban, illetve az italgyártás területén működő cégek is benyújthatják,, teljes üzemek újulhatnak meg.

Szeptember közepén és októberben érkezik az állattartó telepek pályázata két kiírásban, majd ezt követően a díszkertészek ágazatfejlesztési pályázatai érhetők el. Utóbbira zöldterület-kezelők is benyújthatják a pályázatukat, nem előírás, hogy mezőgazdaságból származó bevétellel is rendelkezzenek, de a zöldterület-kezelést TEÁOR kóddal kell igazolni.

Ritka alkalom a fővárosi cégeknek

Várhatóan október közepétől lesz elérhető egy innovációs pályázat a KKV-k számára, amelynek különlegessége, hogy nem tartalmaz területi megkötést, vagyis akár budapesti cégek is megvalósíthatják az innovatív elképzeléseiket. A támogatás 20 és 50 millió forint közötti, amely bértámogatásra, marketing- és szervezetfejlesztési tanácsadásra, valamint gép- és eszközbeszerzésre is fordítható.

A szakértő szerint utóbbi pályázatnál nagy roham várható, mert a fővárosi cégek ritkán jutnak lehetőségekhez a pályázati piacon. A Pályázat Neked vezető pályázatírója hozzátette, hogy egy-egy vállalkozás akár több pályázaton is indulhat párhuzamosan, ha megvan az önereje mindegyikhez, akár milliárdos beruházást is megvalósíthat.

Akár 150 milliós támogatás érhető el képzésekre

November 30-ig meghosszabbították a GINOP Plusz 3.2.1-21 program keretében elérhető, összesen 70 milliárd forintos kerettel meghirdetett munkaerőképzési pályázat beadási határidejét. A mikro-, kis- és középvállalkozások akár 75 millió, a nagyvállalatok pedig akár 150 millió forintos támogatást igényelhetnek. Az elnyert forrásból soft skill képzések, nyelvi képzések, informatikai képzések és szakmai képzések is megvalósíthatóak, illetve bértámogatás is igénybe vehető a munkavállalók kieső munkaidejére.

Leghamarabb decemberben, de nagyobb eséllyel januárban indulhatnak el a DIMOP Plusz támogatások. A program különböző feltételekkel kínál támogatást a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A felhívás és a pályázat az alacsony digitális intenzitással rendelkező KKV-k versenyképességének javítására fókuszál. Célja, hogy a piacon elérhető digitális megoldások bevezetésével növelje a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességét.

Egyedi megoldások, win-win helyzet

„Minden pályázat életútja egy tervvel, egy ötlettel, egy álommal kezdődik” – fogalmaz a www.palyazatneked.hu vezetője. „Sok cég azonban megretten, amikor szembesül az akár 60-70 oldalból álló pályázati kiírásokkal. Mi többek között abban is segítünk, hogy elkészítjük a pályázatok néhány oldalas kivonatát, ezeket küldjük el a cégeknek, egyedileg rájuk szabva. A Pályázat Neked munkatársai előminősítik az érdeklődőket adószám alapján, így határozzunk meg, hogy mely pályázatoknak felel meg az adott vállalkozás.”

Mivel pontozásos rendszer alapján dől el, hogy mely cég részesülhet a támogatásban, már előre tudható, hogy a benyújtott pályázati anyag hány pontos lesz az adott támogatás esetében. A siker titka a szakértő szerint a jó üzleti terv, egy jól átgondolt projekt, valamint a legpontosabb és a legtöbb dokumentációval ellátott pályázati anyag elkészítése.

„Cégünk kizárólag sikerdíjért dolgozik, nincs pályázatírási költség, így a hozzánk forduló cégek semmit nem kockáztatnak azzal, ha beadjuk a pályázatukat. Az elmúlt években a GINOP pályázatok 100 százalékában nyertünk, de ugyanez igaz a Leader és az egyéb vidékfejlesztési pályázatokra is” – hangsúlyozza Szűcsné Hován Szilvia.

Ezt sokan elfelejtik

Azzal, hogy megvalósul egy beruházás, és a vállalkozás leadja a záró beszámolót, még nincs vége a projektnek. GINOP pályázatok esetén például 3 éven keresztül fenntartási jelentést kell benyújtani.

„Az ügyfeleinkkel pályázatírásra és projektmenedzsmentre is vonatkozó, komplex szerződést kötünk, nem engedjük el a kezüket azután sem, hogy sikeresen pályáztak. Optimális esetben 2 hónap alatt elbírálják a pályázatokat, 3 hónap után pedig az előleg is rendelkezésre áll. Fontos, hogy ne maradjon magára a cég a jogi, számviteli és egyéb felhívások útvesztőjében, és sikeresen kezdhesse meg, majd haladjon tovább a projekttel. Elég egy rossz alaki bizonylat, és elveszhet a támogatás egy része, rosszabb esetben az egésze” – tette hozzá a csaknem 20 éves aktív pályázatíró és tanácsadói tapasztalattal rendelkező cégvezető. – “Hosszú távra építünk partnerséget, a célunk, hogy a projektek lezárásakor mindenki elégedett legyen.”

| Forrás: www.palyazatneked.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tartalom galéria

Több új lakás drágábban: lassan magához tér az újépítésű ingatlanpiac?

Több új lakás drágábban: lassan magához tér az újépítésű ingatlanpiac?

More details
A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége

More details
Nagy Márton: a zsebünkben fogjuk hordani saját AI-asszisztensünket

Nagy Márton: a zsebünkben fogjuk hordani saját AI-asszisztensünket

More details
Egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a saját lakást, mindenki albérletbe kényszerül

Egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a saját lakást, mindenki albérletbe kényszerül

More details
Megnyitott Budapest új luxusikonja – Ezt tudja a Kimpton BEM

Megnyitott Budapest új luxusikonja – Ezt tudja a Kimpton BEM

More details
Újabb óriáscégnek lett elege a home office-ból

Újabb óriáscégnek lett elege a home office-ból

More details
Felforgatja a klímaváltozás az ingatlanpiac egyik legfontosabb ágát - Több ma ismert cég is eltűnhet

Felforgatja a klímaváltozás az ingatlanpiac egyik legfontosabb ágát - Több ma ismert cég is eltűnhet

More details
Pestext Irodalmi Fesztivál, 2024. szeptember 26-28.

Pestext Irodalmi Fesztivál, 2024. szeptember 26-28.

More details
FIN - Fehérvári Irodalmi Napok, 2024. szeptember 18-21.

FIN - Fehérvári Irodalmi Napok, 2024. szeptember 18-21.

More details