2024. június 28., péntek - Levente, Irén

Versenypiaci hírek

"A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni":

2024-06-21 313

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmánya1. A mesterséges intelligencia magyarországi megítélése többségében pozitív mind a felhasználók, mind a szakértők oldaláról: munkaerőpiaci előnyöket látnak a használatában. Mintegy 40 százalékuk az adminisztratív feladatokban való tehermentesítést várja, egy-egy harmaduk a munkahatékonyság növekedését, időben vagy minőségben – derül ki a kutatásból. A jog a társadalmi viszonyok minden területét áthatja, szabályozza, így nem meglepő, hogy a jogi hivatást sem kerüli el az innováció.

A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda az innovatív megoldások éllovasaként ezen a területen is élen jár: bevezeti a Harvey generatív mesterséges intelligencia (AI) alapú platform használatát a mindennapi munkában.

"A jogi iparágban való technológiai innováció kiemelten fontos terület, mind munkatársaink, mind ügyfeleink szempontjából. A kiváló jogi szolgáltatás ugyanis alap, és ehhez kell további értéket hozzáadni. A mesterséges intelligencia alapú megoldások alkalmazása emeli szolgáltatásaink színvonalát és értéket teremt mindannyiunk számára. Ezért nagyon hálásak vagyunk mind a Harvey csapatának, mind saját digitalizációs munkatársainak, hogy együtt tehetjük meg ezt az izgalmas és kihívásokkal teli utat, mely új szintre emeli a Schönherr jogi technológiai képességeit" – mondta dr Klenanc Miklós, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda ügyvédje, a vállalatfelvásárlási szakterület vezetője, aki kiemelt figyelmet szentel a mesterséges intelligenciának és a jogi technológiai újításoknak, fejlesztéseknek.

A Schönherr - amely 14 közép- és kelet-európai országban is számottevő jelenléttel rendelkezik – a kezdetek óta kiemelt helyen kezeli a jogi technológiai fejlesztéseket. Ennek keretében átfogó AI-stratégiát fogadott el, hogy a nyelvi és jogrendszerbeli különbségeket átlépve a teljes közép-kelet-európai régióban hatékonyan beemelhesse az új technológiát a jogi munkafolyamatokba. Többek között ennek eredményeként kötött a Schönherr stratégiai partnerséget az OpenAI, a Sequoia Capital és a Kleiner Perkins által támogatott Harvey-val, a jogi iparág vezető generatív AI platformjával (olyan mesterséges intelligencia, amely képes új érdemi tartalmat létrehozni – generálni).

"Irodánk erős és energikus, ezért most – a jövőbe tekintve – a legmodernebb technológiába fektetünk be" - mondta Alexander Popp, a Schönherr nemzetközi ügyvezető partnere. "Az olyan nagy nyelvi modell alapú megoldások, mint amilyen például a Harvey, erejének kihasználása lehetővé teszi ügyvédeink számára, hogy az időigényes rutinfeladatokat racionalizálják, és még inkább a jogi tanácsadás stratégiai szempontjaira összpontosítsanak. Ez az elhivatottság egyértelműen hozzáadott értéket jelent ügyfeleink számára, mind a 14 irodánkban".

A Schönherr szilárdan hisz a folyamatosan fejlődő jogi technológiák által elérhető versenyelőnyben, nemcsak az ügyfélmunka, hanem a kollégák továbbképzése és új tehetségek bevonzása szempontjából is. "Egy olyan korszakban, ahol a technológia egyre inkább ellátja a rutinfeladatokat, egyidejűleg jogászaink képességeinek továbbfejlesztésébe is be kell fektetnünk" - tette hozzá Popp.

A Harvey-ról

A Harvey egy generatív AI platform, amelyet arra terveztek, hogy összetett módon támogassa az ügyvédi irodákat ügyeik kezelésében. A Harvey képességei különböző szakterületekre, jogrendszerekre és nyelvekre is kiterjednek, és különlegessége, hogy egyszerre több nagy nyelvi modellhez is hozzáféréssel bír.

A Harvey szigorú biztonsági intézkedéseket alkalmaz: adatok, ügyféladatok nem áramlanak a betanítási modellekbe, így minden szempontból megfelelnek a GDPR és a CCPA követelményeinek, valamint a jogi szakmai (így különösen az ügyvédi titokra vonatkozó, rendkívül szigorú) standardoknak.

A Harvey olyan feladatokban nyújt támogatást, mint a jogi dokumentumok áttekintése és elemzése, valamint összetett kérdések többszempontú megválaszolása. Az olyan funkciók, mint például a forrásokra mutató hiperhivatkozásokkal ellátott in-line idézetek, a nyomon követhetőséget és ellenőrizhetőséget biztosítják, és ezzel lehetővé teszik az ügyvédi irodák számára az olyan munkafolyamatok megbízható racionalizálását, mint a szerződéselemzés, az átvilágítás, a compliance vagy akár a peres eljárásokra való felkészülés.

 

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

 



A Schönherr Hetényi Ügyvédi Irodáról

A Schönherr magyarországi irodája 2008-ban alakult, amikor egy tapasztalt jogi szakemberekből álló csapat csatlakozott a Schönherr nemzetközi irodához. Az iroda nagy múltra tekint vissza a külföldi befektetők képviseletében, különösen a banki és finanszírozási tranzakciók, energia projektek, vállalatfelvásárlások és zöldmezős beruházások, társasági és munkajogi ügyek, vállalati összefonódások és a versenyjog egyéb területein, pénzügyi és fizetésképtelenségi eljárásokban, valamint ingatlanforgalmazással, kivitelezéssel és fejlesztéssel kapcsolatos ügyekben, ideértve a nagyléptékű infrastrukturális és energia projekteket is. A csapat ezen kívül számos jelentős nagyvállalati ügyfél számára végez folyamatos jogi tanácsadást általános társasági jogi, kereskedelmi és szabályozási, valamint ingatlan- és munkajogi ügyekben. Az iroda az utóbbi időben egyre több hazai és nemzetközi vállalat, mint ügyfél számára vált vonzóvá az energiaipari, élelmiszeripari, technológiai, valamint a banki és biztosítási szektorban. Az iroda jogászai a magyar nyelven kívül angol és német nyelven állnak az ügyfelek rendelkezésére

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Digital Transformation, 2024. november 14.

Digital Transformation, 2024. november 14.

More details
Airbnb szigorítások Bécsben is

Airbnb szigorítások Bécsben is

More details
Ezek az ország legjobb luxusszállodái

Ezek az ország legjobb luxusszállodái

More details
Napenergia forradalom van, csak nálunk akadályozott egy kicsit

Napenergia forradalom van, csak nálunk akadályozott egy kicsit

More details
Itt a gazdaság aranytojást tojó tyúkja, vagy csak újabb nyűg a vállalatoknak?

Itt a gazdaság aranytojást tojó tyúkja, vagy csak újabb nyűg a vállalatoknak?

More details
Egy vagyont bukik, aki ezt benézi: önként sétál csapdába rengeteg magyar lakásvásárló 2024-ben

Egy vagyont bukik, aki ezt benézi: önként sétál csapdába rengeteg magyar lakásvásárló 2024-ben

More details
Hamarosan csorogni kezd az uniós pénz a magyar lakossághoz

Hamarosan csorogni kezd az uniós pénz a magyar lakossághoz

More details
Eszetlen albérletárak Budapesten 2024 nyarán: tényleg, ki fogja ezt kifizetni?

Eszetlen albérletárak Budapesten 2024 nyarán: tényleg, ki fogja ezt kifizetni?

More details