2024. május 3., péntek - Tímea

Versenypiaci hírek

Fókuszban a hibrid munkahely és a kényelem: Elindult Az Év Irodája verseny közönségszavazása

2024-01-17 464

A szervezők 2023-ban tizennegyedik alkalommal hirdették meg Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyeket, amelyre összesen 185 pályázat érkezett. Idén az irodapiacon a hibrid munkahely és a kényelem került a fókuszba, míg általában az ingatlanszektorban nem csak a fenntarthatóság, hanem a meglévő épületek felújítása, korszerűsítése a legfontosabb szempont. Most elindult a közönségszavazás, hiszen a nagyközönség voksai fontos szerepet játszanak abban, hogy végül a szakmai zsűri mely pályázók közül választja ki a győzteseket. Tavaly világszínvonalú irodák lettek a közönség kedvencei (Diageo, OTP M12 irodaház és MOL Campus), idén vajon kiket kedvelünk majd legjobban? A közönségszavazás február 3-ág tart, addig adhatjuk le a voksunkat a kedvenceinkre a versenyek honlapján.

Magyarország egyik legfontosabb és legemblematikusabb ingatlanpiaci versenyei, Az Év Irodája és a Real Estate Awards hagyományosan az új, felújított vagy bővített irodákat, irodaházakat, közösségi tereket, a tervezett és átadott projekteket, illetve a szektor legeredményesebb vállalatait díjazzák.

A pályázási időszak lezárulása után most elindult a közönségszavazás, hiszen a szervezők minden évben aktívan bevonják a nagyközönséget is: végső soron az a cél, hogy a munkahelyek, közösségi terek, kereskedelmi ingatlanok és lakóházak használói jól érezzék magukat, és az ingatlanok valóban az ő kényelmüknek, jóllétünknek és igényeiknek megfelelően épüljenek, ahol dolgoznak, feltöltődnek, kikapcsolódnak és élik a mindennapjaikat.

Nagyon sokszínű és magas színvonalú mezőny gyűlt össze idén is, a szervezők izgatottan várják, hogy vajon idén többek között mely irodák lesznek a közönségkedvencek. Tavaly a pályázók nagyon magasra tették a mércét, ennek megfelelően a Diageo, az OTP M12 irodaháza és a MOL Campus kapta a legtöbb voksot a szimpatizánsoktól, ráadásul ezek a pályázatok nyertek is a legutóbbi díjátadó gálán.

A 20. évfordulóját ünneplő Diageo az új iroda kialakítása során számos környezettudatos megoldást alkalmazott, többek között az elképesztően látványos, a dolgozói jóllétre és a hibrid munkavégzésre optimalizált belső tereket kiegészíti az irodaházban egy 3300 négyzetméteres belső park. De ugyanígy a MOL Campus és az OTP új irodaháza is a legújabb irodapiaci trendek igazi kincsesbányái kezdve a fenntarthatósági szempontoktól a látványos közösségi és zöld területeken át a fantasztikus dizájn- és technológiai megoldásokig, ahol az üzemeltetés és épületfelügyelet akár már a mesterséges intelligenciát is alkalmazza.

A versenyek résztvevői idén is az aktuális trendeket mutatják meg, amelyek alapján Az Év Irodája mezőnyében továbbra is a hibrid modell sikeres működtetése a legfontosabb, hogy a dolgozók szívesen járjanak be a munkahelyükre, ezért a közösség, a dizájn és a kényelem került a fókuszba. A Real Estate Awards verseny pályázatai pedig a teljes ingatlanszektor látleletét mutatják meg: idén a korszellemnek megfelelően a fejlesztők tudatosan törekednek a fenntartható és energiahatékony megoldások meghonosítására, amelyekkel a globális felmelegedés elleni küzdelmet is támogatják a kereskedelmi- és lakóépületekben egyaránt.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a gazdasági válság ellenére nagyon sok pályázat érkezett be, amelyek a magyar ingatlanpiac aktuális trendjeit mutatják meg számunkra. Most pedig eljött a szavazás ideje, kíváncsian várjuk, hogy idén mely pályázatok lesznek a közönség kedvencei. A közönségszavazás nagyon fontos eleme a versenynek, hiszen egy autentikus visszajelzés a fejlesztők, a tervezők és a bérlők számára, hogy melyek a valós piaci igények, a dolgozók milyen munkakörülményekre és irodákra vágynak, a nagybetűs ember valójában milyen ingatlanokban érzi jól magát” – mondja Fodor Dániel, Az Év Irodája társtulajdonosa és főszervezője.

Idén is a megszokott módon zajlik a verseny, vagyis a február 3-áig zajló közönségszavazást követően a szakmai zsűri bejelenti a shortlistesek névsorát, amelyet a beérkezett pályázatok, fotók és kérdőívek alapján állítanak össze. Majd a helyszíni bejárásokra kerül sor, végül a döntés meghozatalában a szakmai zsűri figyelembe veszi a közönségszavazatokat is. Az ingatlanpiaci cégeket és épületeket a Pesti Vigadóban február 29-én az exkluzív Real Estate Awards gálán, míg Az Év Irodája győzteseit pedig a Várkert Bazárban április 4-én egy kiállítással és konferenciával egybekötött díjátadón fogják kihirdetni és megünnepelni. 

I Forrás: kkvmagazin.com

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

A marketingkommunikációs iparág mélyütések sorozatát szenvedi el, az MRSZ pontokba szedte a teendőket

A marketingkommunikációs iparág mélyütések sorozatát szenvedi el, az MRSZ pontokba szedte a teendőket

More details
Cégmarketing trendek –  Legyünk jelen egyszerre mindenhol!  2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

More details
Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

More details
Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

More details
A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

More details
Jó hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

More details