2024. május 13., hétfő - Szervác

Kereskedelem

Vállalkozói közösséget épít a SPAR

2023-06-14 910

A SPAR idén is folytatta azon beszállítóinak szakmai képzését, melyek hazai kisvállalkozásként kerültek be termékeikkel az üzletlánc polcaira, és a vállalkozói közösség építésében is segítséget nyújt: így a Régiók Kincsei vagy a Hungaricool programokban résztvevő beszállítók a szakmai anyagok elsajátítása mellett a kapcsolati hálójukat is bővíthetik.

Pandémia, energiaválság, infláció - ez csak néhány azok közül a nehézségek közül, melyekkel az utóbbi néhány évben minden hazai vállalkozásnak - így az élelmiszeripari kisvállalkozásoknak is - meg kellett küzdenie. A SPAR Magyarország számára fontos a hazai élelmiszeripari családi és kisvállalkozások támogatása, ezért indította útnak 2019-ben a Hungaricool termékversenyt, 2021 óta pedig a Régiók Kincsei regionális beszállító-fejlesztési program keretében hazai kistermelőktől származó termékek jutnak az áruházlánc polcaira.

A programokban résztvevő vállalkozásokkal a SPAR megbízásából nemrég egy felmérés is készült, amely rávilágított arra, hogy számukra mi jelenti a legnagyobb kihívást a jelenlegi gazdasági helyzetben, illetve milyen tudásanyag segítené őket leginkább a szintlépésben. A válaszadók 76%-ának fontos a helyes tárgyalástechnika elsajátítása, majdnem ilyen lényeges számukra, hogy hogyan tudnak versenyképesek maradni (64%), és hogy miként alakítsák ki az árstratégiájukat (64%). 60%-uk fontosnak tartotta a márkakommunikáció szerepét a recessziós környezetben, illetve 40%-uk szeretne komolyabb tudást szerezni arról, hogy hogyan tudja bővíteni az ügyfélkörét. Egy szakmai rendezvénytől pedig elsősorban gyakorlati tudásanyagot, kapcsolatépítési lehetőséget, illetve a trendek bemutatását várják. Az immár második alkalommal megrendezett SPAR Marketing Bootcamp pont ezt adta nekik. A kétnapos rendezvényen - amellett, hogy a résztvevő több mint 100 beszállító sokoldalú szakmai oktatáson vehetett részt - arra is keresték a választ, mi kell a bizonytalan gazdasági helyzet kezeléséhez.

„A bootcampen kiemelten fontosnak tartottuk, hogy a gazdasági helyzetre reflektáljunk, ezért több előadás foglalkozott ezzel a témával. Az aktuális kérdések mellett a hagyományos marketing-mix mind a négy területét is alaposan körbejártuk, mert úgy látjuk, hogy erre van igény” – mondta Tollas Attila, a SPAR regionális beszerzési csoportvezetője, a SPAR Marketing Bootcamp egyik előadója.

„A rendezvény nem titkolt célja az is, hogy a beszállítók kapcsolatokat építsenek, megismerjék egymást, és beszélgessenek a tapasztalataikról. Vállalkozói közösséget szeretnénk építeni, és a visszajelzések alapján úgy tűnik, jó úton járunk” - tette hozzá a szakember. Kiemelte, hogy a beszállítók nemcsak a szakmai anyagokból tudnak tanulni, hanem abból is, ha megismerik a hozzájuk hasonló vállalkozásokat, és van lehetőségük arra, hogy egy-egy problémára akár közösen keressenek megoldást. A rendezvény rendkívül népszerű a SPAR beszállítói között: a megkérdezettek átlagosan 5-ből 4,8-as osztályzatot adtak arra a kérdésre, hogy a bootcamp beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket.

A pozitív visszajelzést megerősítette az egyik résztvevő, Demeter Klaudia is. “Több ehhez hasonló rendezvényre szoktunk járni, de a SPAR Marketing Bootcamp kiemelkedik mind közül. Nem általános, hanem az élelmiszeriparra szabott marketing, stratégiai és kommunikációs anyagokat kapunk a SPAR-tól és a meghívott szakértőktől. Emellett pedig kiváló alkalom a networkingre, mert végre találkozunk hozzánk hasonló vállalkozókkal is” – osztotta meg gondolatait a Demeter Chocolate Kft. tulajdonosa.

Háttér

A SPAR Magyarország hosszú évek óta törekszik arra, hogy támogassa a hazai kisvállalkozókat, termelőket, családi vállalkozásokat, ezért beszállítói között számos regionális partnerrel működik együtt. A 2021-ben életre hívott Régiók Kincsei elnevezésű program nem csupán azt segíti, hogy a helyi gazdaságok produktumai iránti kereslet fellendüljön, hanem azt is hivatott támogatni, hogy a lokális közelség miatt a portékák a lehető legkisebb utat bejárva jussanak el a vásárlókhoz, ezzel is megőrizve a frissességét, és kímélve a környezetet a felesleges károsanyag-kibocsátástól. A programban szereplő termékeket egy piros almát ábrázoló logóról és a „Régiók Kincsei” feliratról ismerhetik meg a vásárlók. A kezdeményes sikerességét bizonyítja, hogy már 84 szállító 340 terméke található meg a kijelölt SPAR üzletek polcain. A vásárlói igényeknek megfelelően pedig folyamatosan bővül azon áruházak száma, ahol elérhetővé válnak ezek a cikkek.

A SPAR 2019-ben indította el a Hungaricool termékversenyt, amelynek célja, hogy megtalálja azokat a magyar kistermelőket, akik kiemelkedő minőségű, Magyarországon előállított termékekkel szeretnének bemutatkozni a kiskereskedelmi lánc polcain és kiszolgálni a legkülönbözőbb vásárlói igényeket. 2023-ban negyedik alkalommal került megrendezésre a megmérettetés, amelynek köszönhetően csak ebben az évben 9 új márka 37 terméke került be az INTERSPAR áruházak polcaira, országszerte. A verseny az új termékek bevezetésével biztos munkát ad a vállalkozások munkatársainak, mindamellett, jó hatással van a magyar vállalkozói kedv élénkítésére is.

A közleményhez csatolt képeket gyors regisztráció után nagyobb felbontásban is elérheti a SPAR Médiatárban, a https://mediatar.spar.hu/ oldalon. A felületen lehetősége nyílik a SPAR további publikus képeit is letölteni. A képek felhasználásakor kérjük, hogy a spar.hu fotókreditet használja.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Elektromobilitás és az akkugyárak. Előnyök és hátrányok

Elektromobilitás és az akkugyárak. Előnyök és hátrányok

More details
Nem jött el a fapados hotelek korszaka Magyarországon, de érdemes résen lenni

Nem jött el a fapados hotelek korszaka Magyarországon, de érdemes résen lenni

More details
Tényleg 3 millió forintos négyzetméterárak vannak a Balatonnál?

Tényleg 3 millió forintos négyzetméterárak vannak a Balatonnál?

More details
Lassult az ingatlanárak emelkedése, lélektani határon a fővárosi bérleti díjak

Lassult az ingatlanárak emelkedése, lélektani határon a fővárosi bérleti díjak

More details
Hamarosan indulhat az otthonfelújítási program

Hamarosan indulhat az otthonfelújítási program

More details
Nyáron nyitnak Magyarországon az első személyzet nélkül is működő boltok!

Nyáron nyitnak Magyarországon az első személyzet nélkül is működő boltok!

More details
Megnyitotta legújabb miskolci üzletét az Aldi

Megnyitotta legújabb miskolci üzletét az Aldi

More details
Túl a felén: júniusban újabb két épület lesz szerkezetkész a zuglói beruházáson

Túl a felén: júniusban újabb két épület lesz szerkezetkész a zuglói beruházáson

More details
Kitalálja, hol lesz Európa legnagyobb okosvárosa?

Kitalálja, hol lesz Európa legnagyobb okosvárosa?

More details