2024. április 27., szombat - Zita

Irodapiac

Elfoglalta vadonatúj székházát az IBM Magyarország a Corvin Innovation Campusban

2023-05-03 1001

Megszerezte a használatbavételi engedélyt a Futureal fejlesztésében megvalósult Corvin Innovation Campus irodaház első üteme. A Corvin Sétány meghosszabbításában felépített komplexum az egyik legenergiahatékonyabb hazai irodaépület, amely otthont ad az IBM Magyarország új székhelyének is.

A globális technológiai cég már be is költözött a szinte teljesen érintésmentes megoldásokkal felszerelt, vadonatúj épületbe.

Már az energiaköltség-érzékeny bérlők igényei szerint tervezték meg a kilenc szintes, környezetbarát, fenntartható és emberközpontú irodaházat. A Corvin Innovation Campus egyike annak a két irodaépületnek az országban, amelyek megszerezték az egyik legszigorúbb, AA+ energetikai minősítést. A fejlesztés 16.650 négyzetméteres első fázisának kivitelezése az év elején befejeződött, ami már nyitásra elérte a 70 százalékos bérbeadottságot. A Corvin Sétány közvetlen közelében magasodó komplexum a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára pozitív hatást gyakorló szempontok szerint alakították ki a WELL Platina és a legszigorúbb BREEAM Excellent fenntarthatósági minősítéseknek megfelelően.

A központi lokációjú, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca találkozásainál megvalósított Corvin Innovation Campust a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint fejlesztették. Ennek megfelelően a komplexumon napelemeket telepítettek, míg az alacsony szén-dioxid kibocsátású okos parkolórendszerben a beállók 10 százaléka elektromos töltőkkel lett felszerelve. Az irodaházban már alapfelszereltség a gépészeti és elektromos rendszerek optimális működését biztosító intelligens épületirányítási rendszer, valamint az alacsony széndioxid kibocsátású és energiahatékony fűtési és hűtési rendszerek.

Az IBM a Corvin Innovation Campusban alakította ki vadonatúj magyarországi irodáját, ahová tavasszal már be is költözött a vállalat. Az új munkahelyüket már az együttműködést elősegítő, zöld terekre és szolgáltatásokra vonatkozó legújabb elvárások szerint valósították meg, és szinte teljesen érintésmentes megoldásokkal látták el. Az új székhelyen működik a vállalat hazai tevékenységet végző irodája és az IBM Magyarország Nemzetközi Szolgáltató Központja is.

„A Corvin Innovation Campus-ban kialakított új, fenntartható IBM-irodánk kihangsúlyozza vállalatunk elkötelezettségét aziránt, hogy hosszan tartó, pozitív hatást gyakoroljunk a világra az üzleti etika terén, valamint a környezetünk és a közösségek számára mindenütt, ahol élünk és dolgozunk. Új munkahelyünk az IBM márkát és kultúráját testesíti meg azokkal az együttműködést elősegítő terekkel, amiket a munkatársak, az ügyfelek és a partnerek egyaránt használnak, és amelyek erősítik a csapatmunkát, valamint az innovációt, miközben továbbra is értéket nyújtunk ügyfeleinknek" - mondta Peter Rehus, az IBM Magyarország vezetője.

Az irodaház dolgozói a Corvin Sétány minden előnyét élvezhetik, így számos kiskereskedelmi, sport és éttermi szolgáltatás elérhető a számukra. A metróállomáshoz közel elhelyezkedő kisállatbarát épület közösségi közlekedéssel is könnyen és gyorsan elérhető. A kerékpárral érkezőket emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja a Corvin Innovation Campus, ahol kávézó és étterem is az ott dolgozók és vendégeik rendelkezésére áll.

„Az elmúlt időszakban sokszorosára emelkedő energiaárak kulcsfontosságú tényezővé váltak a vállalatok működése szempontjából, a most átadott fejlesztésünk erre a kihívásra is választ ad. A Corvin Innovation Campus irodaházat minden elemében úgy terveztük, hogy inspiráló és egészséges munkakörnyezet nyújtson a dolgozóknak, miközben energiahatékony és jövőbe mutató megoldásaival a bérlők számára is kiszámítható, fenntartható és egyedülálló szolgáltatást biztosítunk. Döntésünket a piac is visszaigazolja, hiszen továbbra is komoly bérlői érdeklődést tapasztalunk” – hangsúlyozta Balassa László, a Corvin Innovation Campus projektigazgatója.

A Futureal Stay Safe kezdeményezésének egyik eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. Az átlagosnál nagyobb belmagasságú liftek a beléptetés alapján gombnyomás nélkül viszik fel a dolgozókat és vendégeiket a megfelelő emeletre, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelték fel.

A Corvin Innovation Campus főbejáratánál egy emlékparkot is megvalósít a Futureal, amit a Nemzet Színészéről, Psota Irénről neveznek el. A különleges homlokzatú, “A” kategóriás épületet felújított és zöld környezet veszi körbe, a fejlesztés részeként pedig a körülvevő járdákat is kiszélesítik.

| Forrás: Futureal

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Elstartolt a Budapest Art Cosmos, a Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata

Elstartolt a Budapest Art Cosmos, a Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata

More details
Budapesten mutatkozott be a feltörekvő emírség, Rász el-Haima

Budapesten mutatkozott be a feltörekvő emírség, Rász el-Haima

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

More details
Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

More details
Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

More details
Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

More details