2021. január 16., szombat - Gusztáv

Ingatlanfejlesztés

Mindent tudsz a hazai ingatlanpiac legfontosabb történéseiről? - Nekik köszönheted

2020-12-03 373

Az egyes ingatlanfejlesztéseknél a termék, mint végeredmény mellett nagyon fontos az is, hogy az arról szóló információk a megfelelő csatornákon keresztül a célközönséghez is eljussanak. Éppen ezért a legnagyobb fejlesztők és ügynökségek komoly csapatot működtetnek annak érdekében, hogy mindez a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, a leghatékonyabb módon valósulhasson meg.

Az idei évben az ingatlanpiac Top 50 legmeghatározóbb hazai szereplőjének listája mellett elkészítettük a Top 5 hazai ingatlanfejlesztő, a Top 5 ingatlanpiaci szakmai szervezet listáját is. Ezúttal pedig a Top 10 marketinges és kommunikációs szakemberről elkészített listánkat mutatjuk be. Természetesen rajtuk kívül is több tucat szereplő van, akiknek a mindennapi munkája rendkívül sokat számít a szakmának és azt sem szabad elfelejteni, hogy sok ingatlanos szereplő erre szakosodott kommunikációs ügynökségeket is bevon vagy nekik szervezi ki ilyen irányú tevékenységét, így ők is, ha külsősként is, de ezt a világot erősítik. Lássuk, hogy 2020-ban kik voltak szerintünk a több tucatnyi fontos szereplő közül a legfontosabbak és legaktívabbak, szigorúan ABC sorrendben.

Íme a Top10 marketinges és kommunikációs szakértő

  • Déri Bea - CPI Hungary
  • Koncz Ernő - Gránit Pólus Csoport
  • Mátray Csenge - WING
  • Németh Orsolya - Cushman & Wakefield
  • Pintyőke Marcell - Indotek Group
  • Piroska Éna - Diófa Alapkezelő
  • Rézműves Ildikó - Horizon Development
  • Sallai Eszter - Biggeorge Property
  • Szili Tímea - Futureal-csoport
  • Tóth Barnabás - CBRE

Részletes bemutatkozók

Déri Bea

A CPI Hungary Marketing, PR és Design Igazgatója. A Budapesti Gazdasági Főiskola közgazdász- turizmus és marketing szakirányán 2001-ben, a Budapest Média Intézet, szerkesztő riporter képzésén 2002-ben végzett. Több mint 5 éve erősíti a CPI Property Group magyarországi csapatát. Belépésekor feladata lett a CPI brand felépítése Magyarországon, a vállalat ismertségének és reputációjának építése. Emellett feladatkörébe tartozik a cégcsoport és a hozzá tartozó irodaépületek átfogó kommunikációs stratégiájának kialakítása, a CPI Hungary saját bérlő fókuszú brandjeinek létrehozása és működtetése, a már meglévő épületek és új fejlesztések design projektjei. Nevéhez fűződik, a szintén öt éve létrehozott Humán Innovációs Program, amely bérlőközpontú jóléti program elsőként a CPI-nál jelent meg a piacon. A szakember több, mint tizenöt éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a kommunikációs szakmában.

Korábbi pályafutása alatt integrált kommunikációs ügynökségek vezetőjeként, illetve stratégiai és kommunikációs igazgatóként több meghatározó márka indításán és jelentős brandek építésén dolgozott az építőipar, FMCG és gyógyszeripar területein. A vállalat legutóbb átadott magyarországi irodaprojektje a Balance Office Park legújabb fázisa, a Balance Hall, de folyamatban vannak az Arena Corner és Andrássy Palota felújítási programjai, valamint a Mérleg utcai Mamaison és Comfort Hotelek fejlesztései is. A cégcsoport idén 30 milliárd forint értékben – Magyarországon elsőként – zöldkötvényt bocsátott ki.

Koncz Ernő

Külkereskedelmi üzemgazdász, PR / marketing szakértő. 1985-ben csatlakozott a Demján-csoporthoz, 2006-tól a TriGránit majd a Gránit Pólus Csoport marketing kommunikációs igazgatója. Vezeti és irányítja a tágabb cégcsoport, illetve a Demján Csoport marketing, PR és kommunikációs tevékenységét. Kezeli a nemzetközi és hazai sajtókapcsolatokat, felügyeli a Csoporthoz tartozó ingatlanok marketing kommunikációs tevékenységét.

Felügyelte a csoport által épített ingatlanok előfejlesztéshez és nyitáshoz, majd üzemeltetéshez kapcsolódó kommunikációs és marketing feladatait. Feladata volt a bevezető kampányok tervezése és lebonyolítása. Ezek közül a legjelentősebbek: Pólus Center, WestEnd City Center, Polus Center Bratislava, Silesia City Center, Polus Cluj, Bonarka City Center, Arena Zagreb, Poznan City Center, MüPA. Feladata volt az átadott fejlesztéseken dolgozó marketing csapatok kiválasztása, betanítása, a vállalati standardok meghonosítása. Irányította a cégcsoporton kívüli projektek piaci bevezető és üzemeltetési marketing tevékenységét: Armenia Mall - Jerevan, Tbilisi Mall és ő felel a vállalat nemzetközi szakmai megmérettetéseken való részvételéért, amelynek keretében a cégcsoport több mint 40 jelentős nemzetközi díjat nyert.

Mátray Csenge

A WING Zrt. marketingkommunikációs és PR igazgatója, 2005 óta irányítja a WING és a LIVING, valamint az ernyőmárkák alá tartozó ingatlanprojektek kommunikációs és PR tevékenységét. A Budapesti Corvinus Egyetemen marketing szakon végzett, pályafutása a Pharmavit gyógyászati divíziójánál indult, majd a Győri Keksznél szerzett FMCG tapasztalatot. Ezt követően került az ingatlanszektorba, a WING cégcsoportban 2001 óta dolgozik, ahol a Harbor Park marketingjével kezdte, majd a logisztikai központ 2005-ös eladása után az anyavállalatnál folytatta.

A vállalati márka folyamatos építése és rendszeres megújítása mellett számos irodaház és ipari ingatlan kommunikációját végezte, ezen kívül két bevásárlóközpont bevezetését vezényelte le. Több évet dolgozott bevásárlóközpont üzemeltetési marketingen, gyakorlata van szállodabevezetésben és 2017 óta ő irányítja a WING lakómárkájának a LIVING-nek és az ernyőmárka alá tartozó lakóprojekteknek a marketingkommunikációs és PR tevékenységét is. Az elmúlt évben a WING kommunikációs tevékenységének fókuszában a WING jubileumi márkakommunikációja, a vállalat nemzetközi szerepvállalása és a fejlesztés alatt álló lakóprojektek, irodák és szálloda kommunikációja állt.

Németh Orsolya

2008 szeptembere óta tagja a Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó csapatának. Karrierjét piackutatóként kezdte, majd egy évvel később átvette a Marketing és PR Menedzseri pozíciót. 2016-ban Senior, majd 2018-ban Associate Director pozícióba léptették elő. Több, mint 12 éves kereskedelmi ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkezik és jelenleg egy két fős csapatot irányít. Karrierjének korábbi szakaszában dolgozott a Deloitte marketing osztályán, illetve egy kisebb budapesti piackutató cégnél projekt menedzserként.

A napi marketing és kommunikációs feladatok ellátása mellett sok időt szentel más üzletágak tenderfolyamatainak, a vállalati társadalmi felelősségvállalásnak (CSR), rendezvényeket szervez, és mint a Cushman & Wakefield Quality Control menedzsere, felügyeli és betartatja az ISO minőségbiztosítási rendszer szerinti folyamatokat, valamint a vállalati arculati kézikönyvben leírtakat. Ő felel az éves marketing költségvetés kiosztásáért, jó és közeli kapcsolatot ápol a médiával, intézi a vállalat sajtórendezvényeit, konferenciamegjelenéseit, valamint rendkívüli figyelmet fordít a cég közösségi média oldalainak rendszeres karbantartására, frissítésére is.

Pintyőke Marcell

Az Indotek Group marketingvezetője, 17 éve dolgozik ingatlanpiaci marketingben és kommunikációban. Ezalatt az időszak alatt a piac teljes vertikumában dolgozott, amelybe a fejlesztés, tervezés, gyártás, kivitelezés, hasznosítás és üzemeltetés is beletartozott mind B2B, mind B2C területen. A szakember nemzetközi tapasztalatait Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Oroszországban, Horvátországban és Németországban megvalósított projektek során szerezte. Magyarországon olyan stratégiai kommunikációs projektekben vett részt, mint a Kossuth tér rekonstrukciója, a Budapest Airport SkyCourt épületének projektje, a kecskeméti Mercedes üzem építése és számos további ingatlanfejlesztés.

Szakmai tevékenysége során társalapítóként életre hívta az IDEA nemzetközi mérnök konferenciát, valamint a Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klasztert (MIÉNK). Jelenleg az Indotek Groupnál több száz darabos ingatlanportfólió marketingjéért és kommunikációjáért felel, amiben az ipari, iroda, logisztika és szálloda mellett több mint 20 bevásárlóközpont is szerepel.

Piroska Éna

A 2009-ben alapított Diófa Alapkezelő Zrt. marketing vezetője. A vállalthoz 2019 júliusában csatlakozott. A Diófa tevékenysége során kiemelt szerepet kap az ingatlanportfólió kezelése és a bérlői elégedettség növelése. A portfólió komplexitásából adódóan több irodaház – mint például az Infopark A és E épületei, a Green House vagy az Alkotás Point - logisztikai park - mint a Dél Pesti Üzleti Park - és bevásárlóközpontok - mint a Shopmark és a strip mall típusú Zone Bevásárlóparkok - marketing és kommunikációs stratégiájáért felel.

Rézműves Ildikó

2014-től marketing & PR igazgatóként vezeti a DVM group majd a Horizon Development kommunikációs tevékenységét, ahol mind stratégiai mind operatív szinten felel a cégek, illetve projektjeik márkaépítéséért. A University of Colorado újságírás és tömegkommunikáció karán szerzett mesterdiplomát, majd ugyanitt doktorált kommunikáció és médiatudományok szakon. Korábban országimázsépítéssel, nemzetközi kapcsolatokkal, vizuális kommunikációval, tudományos publikációkkal és médiaoktatással is foglalkozott, mielőtt figyelme a műemlékvédelem és fenntarthatóság iránti elkötelezettsége miatt az ingatlanfejlesztés és az építőipar felé fordult. 2011 és 2014 között a Skanska Property Hungary kommunikációs vezetője volt, ahol a Skanska márkanév, valamint a Green House és Nordic Light irodaprojektek teljeskörű marketingtámogatása volt az elsődleges feladata. 2014-től marketing & PR igazgatóként vezeti a DVM group majd a Horizon Development kommunikációs tevékenységét.

A saját fejlesztésű ingatlanok - Eiffel Palace, Váci 1, Promenade Gardens, Szervita Square Building - mellett külföldi ingatlanalapok hazai portfóliói kapcsán is teljesít szakmai megbízásokat a Horizon Development vállalási körében (Roosevelt, Park Atrium, RiverLoft, Népliget Center). Jelenleg a Horizon Development többfunkciós, hamarosan átadásra kerülő Szervita téri projektjén, illetve az ingatlanfejlesztő tervezett dél-budai irodaházának előkészítési munkálataiban végez marketingfeladatokat.

Sallai Eszter

A Biggeorge Property marketing igazgatója, a vállalathoz 2015-ben csatlakozott. Ezt megelőzően meghatározó nemzetközi márkákon szerzett tapasztalatot ügynökségi és ügyfél oldalon egyaránt. A Biggeorge Propertynél azóta eltelt időszakban számos projekt kötődik a nevéhez. A cég arculatának kialakítása mellett a magyarországi lakóingatlan szegmens integrált marketing kampányainak kidolgozásáért, megvalósításáért felel – a cég aktuális fejlesztései közül többek között a Waterfront City, az Emerlad Residence és a Németvölgyi Residence említehtő - valamint a külső kapcsolatok kezelése és a marketing csapat irányítása is hozzá tartozik. A Biggeorge Property termékportfóliójának népszerűsítése érdekében létrehozott ügyfélélmény alapú digitális és integrált marketing kampányok sikerét számos hazai és nemzetközi díj is bizonyítja.

Szili Tímea

A Futureal-csoport marketing és kommunikációs igazgatójaként a folyamatosan változó és élénk ingatlanpiaci környezetben egyszerre kezel kiterjedt és változatos B2B és B2C kampányokat. A Futureal márka támogatásán túl felel a Cordia brand integrált marketingtevékenységéért, a HelloParks logisztikai ingatlanfejlesztő szakmai kommunikációjáért, illetve részt vesz a nemzetközi terjeszkedés kommunikációs koordinációjában. A vállalatcsoporthoz 2016 elején, éppen a lakás- és ingatlanpiaci boom kezdetén csatlakozott. A cégcsoport ezen időszak alatt csak Magyarországon tucatnyi lakóparkfejlesztést indított: megkezdődött a Dél-Buda Városközpont Fejlesztés placemaking projektje a Budapest One irodapark és az Etele Plaza ikerfejlesztéseivel, 2020-ban pedig a cégcsoport logisztikai tevékenysége is.

Büszke a csapatára és a kiterjedt professzionális teamre, arra, hogy a Cordia márka ismertsége évről évre folyamatosan nő, a cégcsoport strukturált vállalati kommunikációjára és a Cordia hirdetési tevékenységét támogató, felépített automatizált rendszerekre. Több, mint 15 éve dolgozik marketing területen, ahol korábban különféle iparágakban szerzett szakmai tapasztaltot, többek között multinacionális FMCG és gyógyszeripari nagyvállalatoknál meghatározó márkák építésével foglalkozott.

Tóth Barnabás

A CBRE Magyarország Marketing és PR vezetője. Pályafutását 2005-ben a Kraft Foods-nál (jelenleg Mondelez) kezdte, ahol számos pozíciót töltött be. Megismerte a trade marketinget, de termékfejlesztési projekt managerként és brand marketingen is dolgozott. Egy idő után Varsóban - az akkori CEE központban - regionálisan 6 országban felelt az új termékek bevezetéséért és a márkafejlesztésért. Ezt követően a British American Tobacconál és az Imperial Tobacco-nál a márkamarketingért felelt egy olyan időszakban, amikor új korlátozó jogi szabályozások mellett kellett megvalósítani az adott márkák imázsának indirekt építését, a piacrészesedés és a disztribúció növelését az értékesítési csapatokkal együtt. A CBRE-t megelőző éveiben egy reklámügynökségnél dolgozott, ahol Interim Marketing Menedzsmentért felelt, és hazai termékek külpiacra való bevezetését segítette. 2016 óta a CBRE Magyarország Marketing és PR vezetői pozícióját tölti be.

Csapatával alapvető feladatuk a márkaépítés mellett a tanácsadói csapatok támogatása és minőségi tartalom készítése az ügyfelek számára a kutatási csapattal együttműködve. Idén adták ki a félévente megjelenő The View című magazin 10. jubileumi számát, amelynek célja, hogy átfogó képet adjon a hazai ingatlanpiac történéseiről.

(Forrás: www.portfolio.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Tipp

Olvasta?

Időrendben

« Január 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Orbán bejelentése: Az átlagfizetés mértékéig engedik el a 25 évnél fiatalabbak adóját

Orbán bejelentése: Az átlagfizetés mértékéig engedik el a 25 évnél fiatalabbak adóját

More details
Ezt a nyomvonalat javasolja a lakosság a Galvani híd pesti folytatásaként

Ezt a nyomvonalat javasolja a lakosság a Galvani híd pesti folytatásaként

More details
Halott az Airbnb? Ugyanmár! - Vannak akik még nagyobbat tudnak szakítani

Halott az Airbnb? Ugyanmár! - Vannak akik még nagyobbat tudnak szakítani

More details
Így zajlik most a bérlők pandémiás élete az irodaházakban

Így zajlik most a bérlők pandémiás élete az irodaházakban

More details
Így fog kinézni az új Népliget vasútállomás

Így fog kinézni az új Népliget vasútállomás

More details
Honnan tudhatom, melyik webszolgáltató a legmegfelelőbb számomra?

Honnan tudhatom, melyik webszolgáltató a legmegfelelőbb számomra?

More details
Januárban folytatja online streamelt előadásai sorát a tatabányai teátrum

Januárban folytatja online streamelt előadásai sorát a tatabányai teátrum

More details
Sokszínű programok a Müpa Home-ban ezen a héten is!

Sokszínű programok a Müpa Home-ban ezen a héten is!

More details
Ingyen nézhető a Kaláka raktárkoncertje

Ingyen nézhető a Kaláka raktárkoncertje

More details