2018. december 16., vasárnap - Etelka

LAKÓPARK KISOKOS: Mire figyelj, ha lakóparkban veszel lakást!

hazakA lakóparkok népszerűsége töretlen.  Jelenleg csaknem 13 ezer kivitelezése zajlik vagy nyúlik át 2019-re. Mire figyeljünk ha lakóparkban veszünk lakást? Mutatunk néhány mesés lakóparkot is! A több épületből, sok esetben panelházakból álló lakótelepekkel ellentétben a lakóparkok eredetileg csoportos kertvárosi lakóházegyüttest jelöltek világszerte.

"Ki ne vágyna erre?"

Itthon sokkal inkább a 6-8 emeletes társasházakból álló épületet nevezzük lakóparkoknak, melyekben akár az több száz lakás is található. Számos ilyen ingatlan parkot is körbezár. Míg lakótelepen élni nem annyira elegáns, addig a lakópark megadja az ott élőnek az exkluzivitást, ahogy azt a következő  tanulmány szerzője is kihangsúlyozza:

Mi jut eszünkbe a lakótelepről? Sokemeletes házakban élő, egymást alig ismerő, rácsos ajtók mögé zárkózó emberek. Kényszerű együttlét, „társasházi közös tulajdon”. Összefirkált liftek, sivár műanyag a lépcsőn, falon, padlón; falba verhetetlen szögek. Rossz hőszigetelés, nyáron izzadtság, télen átfűthetetlen falak. „Maszek módon” beépített erkélyek, üvöltő zene a szomszéd lakásból. Szél fújta nejlonzacskók, kóborló kamaszok, éjszakánként a parkolóban szirénázó autók. Mit üzen ezzel szemben a park? Zöldet, gondozott füvet, fákat, virágokat, ligetes szellősséget. Körülkerített biztonságot, ápoltságot, kertészt, esetleg parkőrt is. Üzeni a kert varázsát, nyugalmát, a pihenést, az emberhez méltó környezetet. Egy humanizált környezetet. A lakópark mindehhez hozzáteszi a pénzért elérhető komfortot, a magasabb életnívót.

Ki vásárol lakóparkban?

Manapság gyakran elhangzik, hogy bár az átlagosnál drágábbak, mégis töretlen a lakóparkok népszerűsége. De vajon tényleg még mindig így van? Megkérdeztük Nagy Dávidot, a Tower-International Kft. ingatlan-tanácsadóját, aki alátámasztotta ezt az állítást. Megtudtuk a szakértőtől azt is, hogy a nagy statisztikák alapján többségben magyarok vásárolnak lakóparkokban és nem külföldiek.

A teljes cikk a sarkiingatlanos.blog.hu oldalon olvasható.

 

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!