Nyomtatás

NBH: a maffia eléri az ingatlanberuházásokat is

2008-05-26 488
A Nemzet Biztonsági Hivatal (NBH) évkönyve szerint a szervezett bûnözői körök tevékenysége többek közt az ingatlanberuházásokra is kiterjed. A maffia a bírósági végrehajtási eljárással érintett ingatlanok nyomott áron történő megszerzésében is érdekelt. Az NBH a szervezett bûnözői körökről azt írta: tevékenységük...

...kiterjed az energiaszektorra, az ingatlan- és nagyberuházásokra, az idegenforgalomra a hulladékkereskedelemre, valamint az uniós és állami források megszerzésére.

Csoportjaik megpróbálnak alapítványok és közhasznú tevékenységet folytató társaságok vagyonához hozzájutni, bírósági végrehajtási eljárással érintett ingatlanokat, illetve amortizált állami vállalatokat felvásárolni, ingóságokat nyomott áron megszerezni.

A jogellenes jövedelemszerző tevékenységben továbbra is meghatározó a biztosítási és őrzésvédelmi feladatokban való közremûködés, a lízingcsalás, a prostitúciószervezés, a jövedéki termékek csempészete, valamint az illegális kábítószer-kereskedelem.
A Magyarországon eladásra kínált kábítószerek csaknem 90 százaléka külföldről származik, a kábítószer illegális importját szervezett bûnözői körök végzik - olvasható a kötetben. Mint írták, a marihuána a legelterjedtebb kábítószer Magyarországon.

(Forrás: www.ingatlanok.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó elemek

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság