2024. június 24., hétfő - Iván

Ingatlanpiac

Szerkezetkész a WING fejlesztésében épülő Liget Center Vitrum

2024-05-16 602

Egyedülálló ingatlanfejlesztéssel gazdagodik hamarosan a Városliget környezete, a WING Liget Center néven futó, több épületből álló beruházásának köszönhetően. A fejlesztés részeként ősztől egy teljesen új boutique-irodaház is felépül Liget Center Vitrum néven, az RTL fő bázisaként funkcionáló két, műemléki védettségű épület rekonstrukciója mellett. A kivitelezés az ütemterveknek megfelelően halad, a Vitrum pedig elérte a szerkezetkész állapotot. A Vitrum közel nulla energiaigényű épület, amely számos zöld és smart megoldással kínál hat szinten, összesen 2200 négyzetméternyi bérbeadható irodaterületet a belvárosi helyszínt kereső bérlőknek. Az épület shell&core átadására 2024 őszén kerül sor.

Elérte legmagasabb pontját a WING fejlesztésében megvalósuló új boutique-irodafejlesztés, a Liget Center Vitrum. A természetes fényben úszó dizájniroda két, komplex hazai modernista építészeti és képzőművészeti alkotásként számontartott műemléki épület, a Liget Center Classic és az Auditorium mellett épül. A letisztult és elegáns, „éteri” megjelenésű, prémium kategóriás Vitrum remek lehetőséget kínál majd az újépítésű irodát vagy akár székházat keresőknek, közvetlenül a Városliget mellett, Budapest szívében.

„A Liget Center irodakomplexum fejlesztési munkálatai újabb mérföldkőhöz érkeztek a Liget Center Vitrum szerkezetkész állapotával. Egy olyan egyedülálló fejlesztésről van szó, amelynek egyszerre fontos eleme egy teljesen új irodaház felépítése, és két, műemléki oltalom alatt álló irodaépület rekonstrukciója, amelyek együtt, egy a 21. század elvárásainak megfelelő harmonikus komplexumot alkotnak majd. A fejlesztés során célkitűzéseinkhez híven, kiemelt figyelmet fordítottunk az esztétikumra, a minőségre és a fenntarthatóságra: a Liget Center Vitrum épülete közel nulla energiaigénnyel és kiterjedt vertikális zöldfelületekkel rendelkezik. Az épület a legkorszerűbb műszaki jellemzőket kínálja a belvárosi, kizárólagosan használt irodaszinteket vagy akár teljes saját székházat kereső bérlőknek” - mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

A prémium megjelenésen, a fenntarthatóságon és a magas műszaki minőségen túl a Vitrum exkluzív, Városliget melletti közvetlen elhelyezkedése is megkülönböztető előnnyel bír. A környék ötvözi történelmi környezetet, a számos minőségi szolgáltatást, a karnyújtásnyira lévő színvonalas kulturális, sport és szórakoztató tartalmak széles skáláját, a zöld környezetet és a metropolita életérzést, amelyek együttese egyfajta életstílust is indukál. Ezek mind egyedivé teszik a projektet és az ide költöző cégeknek a well-beingen túlmutatva magas presztízst, laza eleganciát, egyedi stílust biztosítanak.

A Liget Center Vitrum tervezője a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig –WORKUP, a FITOUT Zrt erre szakosodott üzletága végzi.


A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,5 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

A társaságcsoport a közép-európai régióban tevékenykedő nagyvállalatok megbízható, hosszútávú partnere, stabil pénzügyi háttérrel bír, sikeres ingatlankötvénykibocsátó. A vállalat célja, hogy világszínvonalú és környezettudatos ingatlanfejlesztéseket valósítson meg, amelyek új funkciókkal, emberközpontú, élhető és inspiráló terekkel gazdagítják a környezetet és a közösségeket.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le.

A vállalat alá tartozik Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1300 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek.

I Forrás: Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum, 2024. szeptember 18.

REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum, 2024. szeptember 18.

More details
Követeléskezelési trendek, 2024. szeptember 18.

Követeléskezelési trendek, 2024. szeptember 18.

More details
Future of Finance, 2024. szeptember 17.

Future of Finance, 2024. szeptember 17.

More details
Audi-vezér az Indexnek: Nem építünk akkumulátorgyárat

Audi-vezér az Indexnek: Nem építünk akkumulátorgyárat

More details
Egy zalai faluban 530 százalékkal drágultak az ingatlanok

Egy zalai faluban 530 százalékkal drágultak az ingatlanok

More details
Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program

More details
Kiterítette lapjait az eMAG új vezére: célba vették a Kiflit, Tescót, erre készülhetnek a magyar vásárlók

Kiterítette lapjait az eMAG új vezére: célba vették a Kiflit, Tescót, erre készülhetnek a magyar vásárlók

More details
Gigantikus bírságot kaphat a népszerű áruházlánc

Gigantikus bírságot kaphat a népszerű áruházlánc

More details
Bábolnai Gazdanapok, 2024. szeptember 5-7.

Bábolnai Gazdanapok, 2024. szeptember 5-7.

More details