2024. július 1., hétfő - Annamária

Versenypiaci hírek

A jövő e-biciklije sokakat rávehet (újra) a tekerésre

2024-06-28 199

Az új fejlesztésű e-bike szinte karbantartás mentes és megoldja a kerékpárok szinte összes “bosszantó hibáját”.A hazánkban található első pedelec szaküzlet olyan új elektromos kerékpárokat hoz be, ami elindíthatja a biciklizés új korszakát. Az e-bike generációváltását már sokan várták, most pedig karnyújtásnyira vannak a legmodernebb pedelec kerékpárok, az integrált váltót és motort egybeépítő hajtáslánccal.

Ma már rengetegféle e-bike van a piacon, az elmúlt 10-15 évben sokan rákaptak erre a kerékpározási módra. Az elektromos rásegítéssel kényelmesebb és egyszerűbb a kerékpározás, legyen szó városi tekerésről vagy túrázásról.

A legjobb, egyedülálló ebike hajtáslánc végre megszületett!

Azt a bringák világában jártasabbak már tudják, hogy a láncváltós bringával csak menet közben lehet váltani, álló helyzetben nem. Az agyváltós bicókkal pedig pont fordítva: álló helyzetben szuper vele váltani, menet közben viszont nem tanácsos vagy nem lehet, főleg nem ebike-on. Emiatt sokan nem is tudnak könnyen dönteni, mondván “melyik kezükbe harapjanak": a menet közbeni vagy az álló helyzeti váltás a fontosabb nekik?

A Pinion MGU viszont mindkettőre képes, emiatt is egy teljesen egyedülálló rendszer! Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy tekerés közben a legnagyobb terhelés mellett is tud váltani és ez nem tesz kárt benne. Ennek hála tényleg bárhol, bármikor az ideális váltó állásban lehetünk, nem kell várnunk arra, hogy “végre válthassunk”.

Emellett a Pinionokban egy okos agy vezérli a motort és a váltót. Ez a szerkezet érzékeli, hogy milyen sebességgel tekerünk, majd a terephez és a sebességhez viszonyítva beállíthatja nekünk a legideálisabb fokozatot.

Van például egy indulást segítő mód, amikor ha megálltunk mondjuk egy lámpánál a bringa automatikusan levált állóhelyzetben egy könnyű fokozatba, amiben gyerekjáték elindulni.

Azoknak is jó megoldás lehet ez az új generációs e-bike, akik újrakezdők vagy esetleg eddig kerékpároztak a városban, de most szeretnének váltani. Egy okos bicikli leveszi a terhet a kerékpárosról és kényelmesebbé, biztonságosabbá teszi számára a közlekedést.

„A Pinion kerékpárokat be lehet állítani fél-automata módra, de ha nem szeretjük, ha a gép dönt helyettünk, akkor manuálisan is válthatunk. A innovatív technológia nagy előnye, hogy álló helyzetben is tudunk vele váltani, ez sokkal kényelmesebbé teszi mind a városi, mind a terepbringázást, hiszen nem kell induláskor egyszerre a tekerésre és a gyors váltásra figyelni, és az sem árt a szerkezetnek, ha tapossuk a pedált váltás közben. Jelenleg ez a legokosabb kerékpáros motorrendszer a világon” – teszi hozzá Murlasits Attila, az Annyira Más Bringabolt tulajdonosa.

Golyóálló ebike?

„Az
Annyira Más Bringabolt kifejezetten a pedelec biciklikre specializálódott, és attól vagyunk mások, hogy az üzleteinkben ki lehet próbálni a kerékpárokat. Segítünk a vásárlóknak, hogy olyan kerékpárt válasszanak, ami nekik a leginkább megfelelő. Például a budai boltunk mellett meredek emelkedőkön is le lehet tesztelni az összes biciklit. Az innovatív motorrendszerrel felszerelt új e-bike hajtásláncot, a saját kategóriáját megteremtő prémium középváltóiról híres Pinion gyártja, és mi vezetjük be Magyarországon 2024-től a Bulls, Kettler és Pegasus német gyártók bizonyos modelljeiben. Szinte az összes minőségi, konvencionális e-bike mára már középmotoros. Ilyenkor a motor ereje a -mi erőnk mellett- a láncon és váltón keresztül jut el a hátsó kerékre. Emiatt a lánc és az egész váltórendszer folyamatosan nagy terhelésnek van kitéve, 3000 kilométer használat után már elég jelentős a kopás ezeknél a rendszereknél. Ha valaki nem használja (jól) a váltót, akkor jóval kevesebb távnál (akár 800 km után) is elkophat például a váltó fogazata”  – mondta el Murlasits Attila, az Annyira Más Bringabolt tulajdonosa.

A “klasszikus ebringák” tulajdonosai közül sokan nem figyelnek kellően a helyes váltásra, elfelejtenek visszaváltani, vagy eleve csak két fokozatot használnak a tízből, ez pedig ahhoz vezet, hogy a váltó egyes elemei nagyon hamar elhasználódnak. Jó esetben csak elállítódik és elég szervizelni, rosszabb esetben pedig 1-2 évente cserélni kell a fő elemeket (pl: megnyúlt lánc, elkopott fogsor), ez igen költséges lehet hosszú távon.

„A mountain bike-ok láncváltója még sérülékenyebb, hiszen elég, ha egyszer rosszul tesszük le a biciklit és ha a váltó nekiütődik valaminek, akkor a következő váltásnál elállítódik, pontatlan lesz vagy extrém esetben eltörik a váltó. A Pinion új pedelecjeiben a motort és a váltót egybegyúrták egy jól védett, zárt egységbe. Azaz nem hátul, a hátsó keréknél van egy váltónk, kitéve a sérülésnek, közel a földhöz, hanem a pedálok között, egy zárt alumínium öntvényben. Innentől a lánc vagy szíj, ami hátraviszi az erőt a motortól a kerékhez, már messze nem olyan sérülékeny, mint egy láncváltó. Azért is nevezzük a Piniont a jövő e-bike-jának, mert kevésbé sérülékeny, és így sokkal tartósabb lesz. A Pinion pedelecek tesztjei azt mutatják, hogy elég 10 ezer kilométerenként olajcserére vinni a szervizbe, más karbantartásra valószínűleg nem lesz szüksége a biciklinek” – árulta el a részleteket Murlasits Attila.

Ideje elfelejteni az összeolajozott nadrágszárakat!

Az új rendszernek, pontosabban annak szíjhajtásos változatának hála végre még egy bosszantó dolog megszűnik a bringázással kapcsolatban: az összeolajozott nadrág- és lábszárak. Vagy, ha ezt még ki is tudjuk védeni: az összeolajozott kocsibelső, a szállítás esetén.

A szíjhajtásos Pinion MGU-s elektromos kerékpároknál ugyanis nincsen olyan elem, ami kenést igényel, olajos lenne. Így bárhol is fogjuk meg az ilyen rendszerrel szerelt Bulls, Kettler vagy Pegasus márkájú pedelec bringánkat, a kezünk, lábunk nem lesz maszatos!

Annak hála pedig, hogy a lánchajtást szíjhajtás váltja, a leesett (de jó is a koszos-olajos láncot az út szélén visszavarázsolni a helyére!), elszakadt vagy megnyúlt láncoknak és az ezzel járó bosszúságoknak is búcsút inthetünk.

Miben más a pedelec, mint az ebike?

Könnyű a szabály: minden pedelec e-bike, de nem minden e-bike pedelec. Az e-bike-ok olyan kerékpárok, amelyek elektromotorral rendelkeznek, vagyis elektromos kerékpárok. Ezek akár tekerés nélkül is használhatóak, ha bekapcsoljuk az elektromos rásegítést. A pedelec (a pedal electricből alkotott mozaikszó) viszont állandó tekerést igényel – ennek a típusnak az elektromotorja csak akkor fejt ki rásegítést, ha mi is tekerünk.

Az új Pinion kerékpárok már elérhetőek Annyira Más Bringaboltokban, ahol ki is lehet őket próbálni!

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Magyar Derby és Divat Fesztivál, 2024. július 5-7.

Magyar Derby és Divat Fesztivál, 2024. július 5-7.

More details
Triatlon fesztivál, 2024. július 4-7.

Triatlon fesztivál, 2024. július 4-7.

More details
Hungarian Summer Salsa Festival, 2024. július 2-8.

Hungarian Summer Salsa Festival, 2024. július 2-8.

More details
Gastroblues fesztivál, 2024. július 1-7.

Gastroblues fesztivál, 2024. július 1-7.

More details
Jelentősen átalakul egy budapesti irodaház

Jelentősen átalakul egy budapesti irodaház

More details
Újabb bérlők döntöttek Bel-Buda legújabb irodaháza mellett: mutatjuk a neveket

Újabb bérlők döntöttek Bel-Buda legújabb irodaháza mellett: mutatjuk a neveket

More details
Jön a robotinvázió! Hogyan járathatod csúcsra a robotizálást?

Jön a robotinvázió! Hogyan járathatod csúcsra a robotizálást?

More details
Jön az OTP webshopja, de mire lehet képes az amúgy is telített magyar piacon?

Jön az OTP webshopja, de mire lehet képes az amúgy is telített magyar piacon?

More details
Sorra zárnak a vidéki kisboltok Magyarországon: esélyük sincs túlélni - mi lesz így a vásárlókkal?

Sorra zárnak a vidéki kisboltok Magyarországon: esélyük sincs túlélni - mi lesz így a vásárlókkal?

More details