2024. május 3., péntek - Tímea

Versenypiaci hírek

Megjelent a WING legújabb ESG jelentése

2023-09-14 407

A WING kiadta második ESG jelentését, jelezve elkötelezettségét a fenntartható működés iránt. A jelentésben a közép-európai ingatlanpiacon vezető szerepet betöltő vállalat a 2022-es évre vonatkozó környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási területeken megfogalmazott törekvéseit, céljait, megtett intézkedéseit és eredményeit mutatja be. A jelentés a társaság hamarosan véglegessé váló első, átfogó ESG stratégiájával összhangban készült el, ami a cégcsoport jövőre vonatkozó, hosszú távú fenntarthatósági célkitűzéseit és az azok eléréséhez vezető utat fekteti le.

Környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási fókuszterületeken is látványos előrelépést ért el a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, a WING, amely idén második alkalommal mutatta be ESG jelentését. A társaság újabb jelentése a WING hosszabb távú, a fenntarthatósági elkötelezettségét mutató terveit készíti elő.

Készül az ESG stratégia

Folyamatban van a WING átfogó ESG stratégiájának kidolgozása is, amelynek keretében azokat az általános és konkrét célokat határozzák meg, amelyek cégcsoport jövőbeli fenntarthatósági működésének irányát adják. A stratégiai célok között kielemelt szerepet fog kapni az új projektek karbon lábnyomának — a várható szabályozói előírásokkal és a EU Taxonómiával összhangban történő —csökkentésére vonatkozó elkötelezettségük.

Felelős beruházóként az ingatlanok fenntartható fejlesztése ma már követelmény

Az ESG-riportálás ma már elengedhetetlennek minősül az ingatlanfejlesztői piacon, hiszen az elmúlt években a multinacionális, valamint a hazai bérlők részéről is egyre határozottabb követelményként jelenik meg az épületek ESG szempontoknak megfelelő építése és működtetése. Mindennek eredménye gyakorlati lépéseken keresztül mérhető a legjobban. Ennek megfelelve a WING 2017. óta összes, újonnan fejlesztett irodaháza rendelkezik BREEAM és/vagy LEED tanúsítvánnyal, miközben saját minimális követelményszintjének a BREEAM Good és/vagy a LEED Silver minősítés meglétét tűzte ki. A WING a meglévő teljes ipari portfolió tekintetében is elkötelezett abban, hogy középtávon mindegyik fenntartható minősítést szerezzen. Emellett a cégcsoport alá tartozó LIVING lakóinganlatfejlesztő által az összes 2021. óta fejlesztés alatt álló és az azóta bejelentett lakóprojekt „AA+” energetikai besorolású a még magasabb energiahatékonyság elérése érdekében. A WING fejlesztéseinél szintén kiemelt figyelmet fordít a zöld környezet és e-közlekedési infrastruktúra kialakítására. Ennek érdekében mind az új, mind a meglévő ingatlanjai esetében új elektromosautó-töltőállomásokat épít ki, továbbá a lehető legtöbb zöldfelület- és fatelepítést hajt végre abban az esetben is, ha nem a korábbi ökoszisztéma pótlásáról van szó. A 2022-es év során egy projektben 1140 négyzetméter területű zöldtetőt, valamint három projektben 11 000 négyzetméter zöldfelületet alakított ki a cégcsoport, továbbá összesen 135 db fát ültettek.

A fiatalok és a kortárs művészetek támogatása került a társadalmi felelősségvállalás középpontjába

 

A környezetvédelem és a fenntarthatósági intézkedések mellett a társadalmi felelősségvállalási programokra, ezen belül kiemelten a fiatalokat célzó kezdeményezések segítésére is hangsúlyt fektet a WING. 2022-ben a korábbi évek trendjének megfelelően összesen 9 millió forintot fordított társadalmi felelősségvállalási és jótékonysági kezdeményezésekre. A cégcsoport évek óta támogatója az SOS Gyermekfalvaknak, továbbá idén negyedik alkalommal jelent meg támogatóként az ország legjelentősebb tudományos diákfórumán, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK). A fiatalok támogatása mellett a CSR tevékenység másik nagy pillére a kortárs művészetek támogatása. Magyarország vezető ingatlanpiaci szereplőinek összefogásában a múlt évben elindult a Building on Art program, melynek célja, hogy elősegítse a magyar ingatlanberuházások művészeti tartalmakhoz való kapcsolódását. A WING az épületeinél is kiemelt figyelmet fordít az egyenlőség megteremtésére és a speciális igényű emberek megsegítésére: több új fejlesztésünk is megkapta az ACCES4YOU tanúsított, arany fokozatú, akadálymentesen használható minősítést.

ESG szempontok integrálása a vállalatirányításba

A WING számára a fenntarthatóság immáron majd tizenöt éve integráns része vállalatirányítási stratégiájának és működésének is. Annak érdekében, hogy az üzleti fenntarthatósági célok a vállalati stratégia szerves részét képezzék, a cégcsoport kiemelt hangsúlyt fektet az átláthatóságra, a számszerűsíthetőségre és az összehasonlíthatóságra. Ennek a folyamatnak a része az éves ESG jelentések elkészítése és publikálása is. A WING Magyarországon az ingatlanpiaci szereplők közül tavaly az elsők között adta ki a jelentést, majd idén bemutatta a vállalat 2022-es évre vonatkozó riportját is. A jelentésben a WING üzleti tevékenységének ismertetése mellett, a cég környezetvédelmi törekvéseiről, társadalmi felelősségvállalásáról, munkavállalói jólétéért és fejlődéséért tett lépéseiről, valamint a vállalatirányítási struktúrájáról is tájékoztatást nyújt.

A hazai ingatlanpiacon is jellemzően megnövekedett a környezetvédelmi és társadalmi szempontok érvényesítése, ahol tudatos működésünkkel az elsők között igyekeztünk jó példát mutatni. Fennállásunk óta a Magyarországon fejlesztett projektportfóliónk mintegy 1,35 millió négyzetméter alapterületű ingatlant fed le, amelyek már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg, és a korábban elkészült ingatlanjaink esetében is folyamatosan azok korszerűsítésén dolgozunk. Az épületek fenntartható tervezése, kivitelezése és működtetése évek óta a WING védjegye, azonban törekveséink nem állnak meg ezen a ponton. Az ESG szempontoknak megfelelő működést alaptevékenységünk mellett más területeken is szem előtt tartjuk. A most elkészült jelentés pedig újabb lehetőséget nyújt számunkra, hogy ne csak a jelenlegi, de a jövőbeni partnereink, vevőink, bérlőink és munkavállalóink számára is jól átlátható kommunikációval számoljunk be környezeti, üzleti és társadalmi célú fenntarthatósági törekvéseinkről” – emelte ki Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A WING 2022. évi ESG jelentése ide kattintva érhető el.


A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,17 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik. 

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le.

A vállalat alá tartozik Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1300 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek –  Legyünk jelen egyszerre mindenhol!  2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

More details
Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

More details
Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

More details
A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

More details
Jó hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

More details
Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

More details