Nyomtatás

Megjelentek az új rendszámok az utakon

2021-11-08 339

Itt a vége, elkezdődött a "T" betűs rendszámok kiadása. Ez lesz az utolsó, az eddig még nem használt hárombetűs kombinációból.

Egy rendszámokkal foglalkozó hazai fórumon jelent meg az első fotó, amelyen a hazánkban használatos legfrissebb rendszám látható. Pécsen fotózták a “TAC” betűkombinációval kezdődő rendszámot, holott az okmányirodákban állítólag még bőven van raktáron az “SZ” betűvel kezdődő rendszámokból. A fotón látható Kia tulajdonosának úgy tűnik, szerencséje volt, vagy remek kapcsolatokkal rendelkezik.

Jövőre, pontosabban 2022. július 1-jétől kerül bevezetésre Magyarországon az új rendszámformátum, amely az eddigi három betű-három szám kombinációt váltja. Az új rendszámon látható lesz az európai zászlót jelképező, kék mezőben 12 ötágú sárga csillag, a fehér H jelzés és Magyarország címere.

Megjelentek az új rendszámok az utakon 3

 

Az új formátum a latin abc szerinti két betűvel fog kezdődni (kivéve a cs, gy, ly, ny, sz, ty, zs kombinációk), ezután jön a címer, aztán ismét két betű, kötőjel és három szám. A rendszámtábla betűjelei helyén ékezetes magánhangzók nem állhatnak, a számjegyek helyén 001-től 999-ig terjedő érték szerepelhet.

I  Forrás: vezess.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság