2021. június 17., csütörtök - Laura

Versenypiaci hírek

Pozitív szépség, természet receptjei – fenntarthatóság az Unilevernél

2021-06-11 79

Idén is online tartotta meg éves közgyűlését a POPAI Magyarország Egyesület. A szakmai rész a stratégiai és gyakorlati fenntarthatóság témája volt az Unilevernél, globális és kategóriánkénti lebontásban.

Az online térben megjelent tagok áttekintették és elfogadták a POPAI Magyarország Egyesület 2020-as, off- és online eseményekben is gazdag tevékenységét. „50:50 MZ/X Persona – siker és kudarc történetek, a különböző vásárló generációk mozgósítása” mottóval indult az év, de hamar hozzá kellett szokni az online élethez, ami új témát is adott, több találkozó és kutatás kitért a világjárvány hatásainak taglalására. Terítékre került az EuroShop kiállítás, a Z generáció, a personalizáció, a különböző korosztályok megszólítása különböző márkákkal és a multichannel – omnichannel is. Szeptemberben pedig ismét meghirdetésre került a POPAI Student Design Awards hallgatói displaytervező verseny az Essity Hungary és a SPAR támogatásával.

Új elnökségi tag

Lemondott posztjáról Barathy Tamás, aki 2008-tól, a POPAI újjáalakulása óta volt elnökségi tag. Nevéhez fűződtek olyan emblematikus események, mint a „Kihelyezések éjszakája” és az ausztriai boltlátogatások megszervezése. Munkásságát megköszönve sok sikert kívánt új tervei megvalósításához az Egyesület.

Új elnökségi tagként Kolonics Attilát, az Artmatch tulajdonos-ügyvezetőjét választotta meg a közgyűlés. Kolonics Attila elmondta, hogy beszállítói és partnerei között is vannak POPAI vállalatok, ami közös nevezőt és kölcsönös megbecsülést, bizalmat épít ki, erősíti a munkakapcsolatokat. Elnökségi tagként a POP hazai és nemzetközi trendjeinek nyomon követését, az innovációk, együttműködési lehetőségek középpontba helyezését és az iparág szereplőinek aktív párbeszédét tartja kiemelt fontosságúnak.

Üzleti iránytű

A POPAI találkozó szakmai részének házigazdája Kanics Edina, az Unilever kategória és kereskedelmi marketing vezetője volt, aki a különböző területekért felelős CCD Manager kollégáit kérte fel a téma bemutatására. A bevezetőben Lengyel Krisztina kommunikációs vezető elmondta, hogyan fonódik össze az Unilever üzleti és fenntarthatósági stratégiája, hogyan valósulnak meg a progresszív, hiteles és konzisztens célok a Bolygó, a társadalom és az emberek jólléte érdekében. Kiemelte, hogy a nemzetközi és magyar vezetésben is 50-50 százalékos a férfiak és nők jelenléte.

Az Unilever egyedülálló fenntarthatósági vállalása, hogy az egyezmények szerint 2050-re előirányzott nettó zéró kibocsájtás megvalósítását 2039-re, az elvártnál 11 évvel korábban szándékoznak elérni.

Horváth Diána kiemelte, hogy a szépségápolásban a normális szó elhagyása és a pozitív szépség megélése köré fonják a fenntarthatósági törekvéseket, amelynek kiterjedt társadalmi és edukációs vonzatai is vannak. A küldetés kampányok, a lányok önbizalmának megerősítése, az etikus termékek és az állatkísérlet mentesség is stratégiájuk része.

Schmidt Anna hangsúlyozta, hogy az élelmiszer és jégkrém kategóriában a fenntartható élelmezés, a növényi tej és hús helyettesítők arányának növelése, a gyártási élelmiszer hulladék mennyiségének csökkentése, megmentése a főbb irányok. A só, cukor, kalória csökkentés minden terméknél napirenden van, az élvezeti érték megtartásával. A Knorr márka 50 új alapanyagról adott ki tanulmányt az egészségesebb táplálkozás érdekében.

Kevesebb, jobb és zéró műanyag

Kiss Katalin elmondta, hogy a háztartási vegyi áru kategóriában a mosás és tisztítás kellékeit a „Tiszta jövő” szellemében alakítják át. 2030-ra a szenet kizárólag növényi, tengeri és hulladék forrásból nyerik majd ki. Termékeiket folyamatosan zöldítik, kompaktálják, fejlesztik. Jó példa erre a Cif Természet receptjei variánsok és a Cif utántöltők. A világjárvány miatt megnövekedett a kereslet termékeikre, ugyanakkor a támogatásaikra is. A Domestos iskola mosdó felújítás programja 7 éve tart, idéntől pedig évente 100 iskolának ad az Unilever higiéniai csomagot.

Végezetül Horváth Diána bemutatta, hogy POP területen a fenntarthatóság összekapcsolódik a költséghatékonyabb működés és a hatékonyságnövelés célkitűzéseivel. Egyszerűsítették a folyamatokat, a tendereztetés, tervezés, gyártás, eszközlehívás területen. A dizájn terveket mesterséges intelligencia segítségével is kielemezik. Vizsgálják a bolti megvalósítás hatékonyságát is. Papír helyett digitális katalógusokat állítanak össze.

Minden termékcsoportra és a POP kezelésre is jellemző a csomagolás újragondolása, fenntartható irányba fejlesztése, könnyítése. Egyre kevesebb műanyagot használnak, abból is az újrahasznosított és újrahasznosítható változatokat részesítik előnyben.

(Forrás: trademagazin.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Június 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Mit művelnek a magyar autósok a kutakon? Literszámra veszik ezt az üzemanyagot: tudhatnak valamit

Mit művelnek a magyar autósok a kutakon? Literszámra veszik ezt az üzemanyagot: tudhatnak valamit

More details
Az ingatlanpiacot eddig pörgette, de kifut a 3 ezer milliárdos NHP Hajrá

Az ingatlanpiacot eddig pörgette, de kifut a 3 ezer milliárdos NHP Hajrá

More details
Történelmet ír Magyarországon az ingatlanpiac, mi lesz így a hozamokkal?

Történelmet ír Magyarországon az ingatlanpiac, mi lesz így a hozamokkal?

More details
Szoftverrobotok csökkenthetik a súlyos munkaerőhiányt

Szoftverrobotok csökkenthetik a súlyos munkaerőhiányt

More details
Sikeres kötvénykibocsátás a KÉSZ Csoportnál

Sikeres kötvénykibocsátás a KÉSZ Csoportnál

More details
Új kihívások előtt a startupok

Új kihívások előtt a startupok

More details
Régen várt jó hírt kaptak a világ autógyártói

Régen várt jó hírt kaptak a világ autógyártói

More details
Az inflációtól tartanak a befektetők, nagyot ralizik az ingatlanszektor

Az inflációtól tartanak a befektetők, nagyot ralizik az ingatlanszektor

More details