2021. május 10., hétfő - Ármin

Versenypiaci hírek

Német céget vásárolt fel a 77 Elektronika

2021-04-13 136
A száz százalékban magyar 77 Elektronika Csoport megvásárolta a német Analyticon Biotechnologies AG-t. A német piacon a második legnagyobb reagenscsík gyártónak számító Analyticon AG. akvizíciójával a magyar orvostechnikai vállalat célja, hogy a jövőben saját tulajdonában tudja a 77 Elektronika által gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártását is. Az idén 35 éves 77 Elektronika közel száz országba exportálja az UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata laborrendszereit, tavalyi árbevételük meghaladta a 31 milliárd forintot.
Több mint 20 éves eredményes üzleti együttműködést követően új formában és tulajdonosi struktúrában, de a tőlük megszokott minőséggel folytatja a közös munkát a 77 Elektronika Csoport a lichtenfelsi központú, Hessen tartományban működő Analyticon Biotechnologies AG. A jövőben a közel 100 főt foglalkoztató, világszerte 80 országba exportáló Analyticon AG. a családi tulajdonban lévő 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is Németországban, a saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét.

A német vállalat akvizíciója teljes mértékben illeszkedik a 77 Elektronika stratégiájába, hiszen a magyar orvostechnikai ipar egyik legnagyobb cége 20 éve - a szintén családi tulajdonba lévő - Analyticontól vásárolja meg az általa gyártott és fejlesztett vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges vizelet reagenscsíkokat, így a német cég megvásárlásával most az laborautomatáik csíkellátása is a 77 Elektronikához került. Ezzel a vállalat összes berendezéséhez szükséges fogyóeszközök gyártása cégen belül történhet a jövőben.

A világ egyik vezető reagenscsík gyártóját vették meg

A 77 Elektronika Csoport 15 éve gyárt vizelet kiértékelésre szolgáló automata laborkészülékeket, melyeket a világ több mint 90 országába exportálja. Ez a vállalat forgalmának 82 százalékát biztosítja, ezért a vállalatcsoport számára rendkívül fontos a készülékek működéséhez elengedhetetlen vizelet reagenscsíkok gyártása is - derül ki a társaság közleményéből. A világon három nagy multinacionális vállalaton kívül erre a világszínvonalú minőségre csupán az Analyticon Biotechnologies AG. képes, ezért döntött úgy a 77 Elektronika vezetősége, hogy tárgyalást kezd az Analyticon AG.-vel, annak teljeskörű megvásárlására. A szerződést április elején írták alá.

„Úgy véljük, hogy igen kevés példa van arra, hogy egy magyar cég német céget vásárol meg, az ellenkezője sokkal inkább szokásos. Az Analyticon AG. megvásárlása a 77 Elektronika első külföldi beruházása, és biztosak vagyunk abban, hogy a társaság működésének biztonsága érdekében nagy lépést tettünk előre. Mivel az Analyticon AG. az orvostechnikai iparban közismert világmárka a cég nevét és működési struktúráját nem kívánjuk megváltoztatni, de természetesen felügyeletet gyakorlunk majd a vállalat teljes működésében” - mondta az akvizíció kapcsán Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa.

A több mint 90 országba saját fejlesztésű orvosdiagnosztikai eszközeit exportáló hi-tech cég több mint 25 milliárd forint exportforgalmat bonyolított le tavaly. A 77 Elektronika az árbevétel átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe. A világ összes kontinensére szállító vállalat tavaly a járvány ideje alatt több mint 100 vizeletvizsgáló készüléket értékesített az orosz járványkórházaknak is.

„A vizeletvizsgáló üledékdiagnosztikai eszközök területén a világpiac közel negyven százaléka a mi termékeinké, ezért számunkra stratégiai kérdés volt, hogy az automatáinkhoz szükséges minden alkatrészt és eszközt magunk is le tudjunk gyártani, fejleszteni. Ezért hoztuk létre 2018-ban több mint 1,5 milliárd forintból a balatonfüredi üzemünket is, ahol a vizeletanalizátorok egyszerhasználatos eszköze, az úgynevezett küvetta és más forgácsolt alkatrészek gyártása történik, és most – éppen a cég fennállásnak 35. évében - a csíkellátás is saját kezünkbe került” – teszi hozzá Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa.

Címlapkép: Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója, Bóka István polgármester, Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Varga Mihály pénzügyminiszter (b-j) a 77 Elektronika Kft. balatonfüredi új üzemegységének átadóján 2019. január 18-án. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

 

(Forrás: www.portfolio.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tartalom galéria

“A 2022-es Szigetet úgy várjuk, mint fesztivált még soha”

“A 2022-es Szigetet úgy várjuk, mint fesztivált még soha”

More details
Május végén újranyit a Játékszín

Május végén újranyit a Játékszín

More details
Ingyenes sportprogramokkal várja a diákokat a Sport43

Ingyenes sportprogramokkal várja a diákokat a Sport43

More details
Tegyen virtuális sétát egy misztikus századfordulós épületben!

Tegyen virtuális sétát egy misztikus századfordulós épületben!

More details
Az Iparművészeti Múzeum újra várja a látogatókat

Az Iparművészeti Múzeum újra várja a látogatókat

More details
Gyereknapi hétvége a Budapest Bábszínházban

Gyereknapi hétvége a Budapest Bábszínházban

More details
Júniusban jön a Mecsek Rallye

Júniusban jön a Mecsek Rallye

More details
Különleges tárlatokkal nyitja meg kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria is

Különleges tárlatokkal nyitja meg kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria is

More details
Nagy Márton: Áprilisban már sok szektor a válság előtti szinteken

Nagy Márton: Áprilisban már sok szektor a válság előtti szinteken

More details