Nyomtatás

Sakk-matt – ráborították az asztalt a Bookingra

2023-12-14 944

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében. A GVH az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslattal összhangban támogatja a foglalási platformok szerződési feltételeinek szigorítását, megtiltaná a tisztességtelen, illetve az árversenyt akadályozó szerződéses gyakorlatokat, valamint átláthatóbbá tenné a rangsorolás szempontjait.

A Fidesz terve már kész a Booking megregulázására – adta hírül szerda este az Index, miután a nagyobbik kormánypárt benyújtotta az Országgyűlésnek a szállásközvetítőkre vonatkozó törvényjavaslatát, amely a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara észrevételein, valamint a hatóságok megállapításain alapul. Szatmáry Kristóf, a Fidesz-frakció vállalkozásfejlesztési kabinetjének vezetője felidézte: idén nyáron a piacvezető online szálláshely-közvetítő multinacionális cég, a Booking.com erőfölényével visszaélve hónapokig nem utalta tovább a szállásadóknak a beszedett pénzeket. 

A teljes cikk: Sakk-matt – ráborították az asztalt a Bookingra

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság