Nyomtatás

A magas energiaárak miatt átmenetileg bezár a Magas-Tátrában lévő szállodák több mint harmada

2022-10-13 754

A regionális idegenforgalmi szervezet igazgatója azt mondta: a megkérdezett vállalkozók egyike sem számol egyelőre végleges bezárással. Átmenetileg bezár a tátrai szállodák harmada, a döntés hátterében a magas energiaárak állnak – írta az Újszó.

„Az őszi hónapokban, amikor lehűl a levegő, és esősre fordul az idő, a szállodák egy része átmenetileg, a téli síszezon kezdetéig már az elmúlt években is bezárt, idén azonban a növekvő energiaárak miatt ezt jóval többen tervezik. Az általunk elvégzett felmérés szerint a szállodatulajdonosok több mint harmada a bezárás mellett döntött” – mondta a lapnak Lucia Blašková, a Magas-tátrai Regionális Idegenforgalmi Szervezet igazgatója. Hozzátette: néhány nagyobb szálloda már most sem fogadja az ügyfeleket, és azzal számol, hogy csak a síszezon kezdetén nyit ki újra.

„Jelenleg még kedvező az időjárás, a Magas-Tátra így még az elmúlt hétvégén is szó szerint tele volt. Ám ha az időjárási körülmények romlanak, természetesen kevesebb turista lesz. Ráadásul a szlovákiai vállalatok is elkezdtek takarékoskodni, így a kongresszusi rendezvények iránt is kisebb lesz az érdeklődés, amelyek a holt szezon időszakában az elmúlt években még munkát biztosítottak a szállodásoknak” – mondta Blašková.

A regionális igazgató jó hírnek nevezte, hogy egyelőre az általuk megkérdezett vállalkozók egyike sem tervezi, hogy végleg bezárja a létesítményét, egyelőre csak a működési és személyi költségeken kívánnak spórolni. Hozzátette: a szilveszterrel nem lesz gond, az ünnepekre lassan elkelnek a helyek.

„Az előttünk álló téli szezont azonban egy sötét felhő árnyékolja be. Az energiaköltségek nagyon magasak, amire már többször is felhívtuk a figyelmet. A szállodatulajdonosok ugyanakkor nem emelhetik tovább az árakat, a vendégek ugyanis ezt már képtelenek lennének megfizetni” – mondta még.

 I Forrás: hvg.hu
Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság