2023. december 10., vasárnap - Judit

Lakóingatlan

BREEAM „very good” minősítést kapott a LIVING legzöldebb lakóprojektje, a Le Jardin

2023-09-25 452

A LIVING legzöldebb lakóprojektjének, a XIII. kerületben megvalósuló Le Jardin első ütemének terve megszerezte a BREEAM New Construction Design Stage tanúsítvány „very good” szintű minősítést, melyet a lakóépületek közül az elsők között ért el Magyarországon. A 165 db lakásos ökobarát lakópark a Rákos-patak mellett épül fel, kertvárosi, zöldövezeti elhelyezkedéssel. Az AA+ energetikai besorolású lakóépületben, mely idén augusztusban érte el legmagasabb pontját, még elérhetőek szabad lakások, az értékesítés folyamatos. A Le Jardin átadása 2024 második felében várható. 

Tervezési fázisában BREEAM „very good” minősítést kapott a XIII. kerületben megvalósuló Le Jardin lakópark első üteme, ezzel az egyik első fenntarthatósági szempontból minősített lakóprojekt a hazai piacon. A Le Jardin a LIVING eddigi legkörnyezettudatosabb beruházása, melynek részei a teljes mértékben megújuló energián alapuló gépészeti megoldások, a környezettudatos anyaghasználat, a szelektív hulladékkezelés, a környezettudatos vízfelhasználás és az esővíz újrahasznosítása. A lakásokat egytől egyig átlagon felüli esztétikai és műszaki tartalom, illetve AA+ energetikai besorolás és gazdaságos üzemeltetés jellemzi.

A Le Jardin egy dinamikusan fejlődő városrészben, kiváló kertvárosi elhelyezkedéssel, parkos zöldkörnyezetben, a Rozsnyay utcában található. A Váci út közelségének köszönhetően remek közlekedési infrastruktúrával rendelkezik: a belváros autóval és tömegközlekedéssel többféle módon is könnyen megközelíthető (M3, 14-es villamos, 105-ös busz). A fejlesztés egyedisége, hogy az épület mellett folyik a Rákos-patak, amihez közvetlen lejáró vezet a lakók számára. A két épület közötti területen egy védett belső park alakul majd ki, miközben a külső oldalakon széles oldalkertek találhatóak, amelyek nagyszámú kertkapcsolatos lakás lehetőségét teremtik meg.  A lakópark hatékony alaprajzú, napsütötte, praktikus stúdiólakásoktól egészen a nagyvonalú, ötszobás penthouse lakásokig kínál lehetőségeket.

A projekt kivitelezése az ütemterveknek megfelelően halad, az épületben hőszivattyú biztosítja majd a hűtést, fűtést és a melegvizet, továbbá korszerű mennyezetfűtési rendszer kialakítása zajlik, az épület falaira pedig kiemelkedő vastagságú, jellemzően 15 cm vastag hőszigetelés kerül. Az épületben a földszinti és az első emeleti növényzettel telepített kert pedig segít a mikroklíma javításában, ezáltal otthonossá teszik a környezetet, csökkentik a zajártalmat, hűsítik a tereket, javítják a levegő minőségét. A lakóprojektben energiamenedzsment berendezés által vezérelt elektromos autótöltési rendszer is elérhető lesz a lakók számára.

„Örömmel jelentjük be, hogy Le Jardin lakófejlesztésünk egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A projekt 2023 augusztusában érte el legmagasabb pontját, szeptemberben pedig kiérdemelte a BREEAM New Construction Design Stage tanúsítvány „very good” szintű minősítést, köszönhetően annak, hogy a projekt minősítés során a BREEAM referencia keretrendszerében több mint 60%-ot ért el. A LIVING sztenderdeknek megfelelően, a nagy érdeklődésre számot tartó Le Jardin lakóprojekt tervezése során is kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra és az ingatlanok környezetre gyakorolt hatására. Az általunk fejlesztett lakások a legmodernebb technológiákkal és építészeti megoldásokkal készülnek, annak érdekében, hogy a lakóiknak és a környezeti elvárásoknak is maximálisan megfeleljenek.” – mondta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

A LIVING fejlesztéseihez híven a Le Jardin-ben is elérhetőek lesznek a lakók mindennapjait megkönnyítő közösségi szolgáltatások, mint a business corner, közösségi nappali, közösségi könyvtár, fészer, csomagpont, közösségi BBQ hely és fűszerkert, valamint közösségi autó. Minden lakás okosotthonnak készül, a Smart LIVING megoldásokkal energiatakarékos és biztonságos otthonokba költözhetnek a tulajdonosok.

A Le Jardin közvetlen közelében játszótér, óvoda, iskola, két gimnázium és szakközépiskola, valamint egyetem is található, így kitűnő választás gyerekes családok számára. A lakópark csendes, idilli környezetben helyezkedik el, minden oldaláról kertekkel határolva. A Rákos patak túloldalán pedig egy park található, amely az új gyalogos hídnak köszönhetően közvetlenül megközelíthető.

Az angol BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Methodology) fenntarthatósági minősítése 1990-ben elsőként jelent meg a világon. A minősítés főbb értékelési szempontjai közé tartozik többek között a menedzsment, egészség és közérzet, energia, közlekedés, vízhasználat, anyaghasználat, hulladék, területhasználat, az innováció és szennyezés. Az új építésű projekteket jellemzően két fázisban, a tervezési időszakban és a kivitelezést követően minősítik.

***

A LIVING-ről

A LIVING Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, célja olyan modern, fenntartható, városi otthonok létrehozása, amelyek emberközpontú szolgáltatásaikkal és intelligens megoldásaikkal az ott lakók életminőségét javítják. A LIVING 2017-es alapítása óta átadott, illetve jelenleg fejlesztés alatt álló lakásainak száma megközelíti az 1500-at, eladott lakásainak száma meghaladja az 1300 db-ot. Megvalósult fejlesztései a Kassák Residence, a Metropolitan Garden, a Park West 1 és a Kassák Passage, folyamatban lévő projektjei a Park West 2-3, a Kassák Terrace és a Le Jardin lakóparkok. A lakófejlesztésekben közös a kiváló közlekedési lehetőségekkel és szolgáltatások sokaságával rendelkező lokáció, az átlagon felüli műszaki minőség és környezettudatos, fenntartható megoldások. A vállalat professzionális szolgáltatócége, a LIVING Service három területen könnyíti meg a lakók mindennapjait: a Community LIVING szolgáltatások részeként többek között közösségi nappali-társalgó, közösségi könyvtár, takarítás, car-sharing, közösségi fészer, vagy a 0-24 órás csomagátvétel érhető el; a Smart LIVING megoldásokkal energiatakarékos és biztonságos okosotthonok valósulnak meg, a LIVING Solutions szolgáltatásokkal pedig a lakástulajdonosok a saját vagy befektetési célra vásárolt lakásukkal kapcsolatos teendőikhez kapnak segítséget a lakberendezési szolgáltatástól kezdve, akár az ingatlan teljeskörű hasznosításáig.

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Máté Szilvia Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült

Máté Szilvia Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült

More details
Vége a 600 forintos üzemanyagnak, szenzációs változás a hazai benzinkutakon

Vége a 600 forintos üzemanyagnak, szenzációs változás a hazai benzinkutakon

More details
Két kategóriában nyert a WING a Property Awards versenyén

Két kategóriában nyert a WING a Property Awards versenyén

More details
A többszörös Év Honlapja-díjas oktatási oldal ingyenes felvételi felkészítőt indít

A többszörös Év Honlapja-díjas oktatási oldal ingyenes felvételi felkészítőt indít

More details
Beperelte Magyarországot a Pfizer, Ukrajnára hivatkozva nem fizetett az állam

Beperelte Magyarországot a Pfizer, Ukrajnára hivatkozva nem fizetett az állam

More details
Kíméletlen képet mutat a kiskereskedelem, hiába egy számjegyű az infláció

Kíméletlen képet mutat a kiskereskedelem, hiába egy számjegyű az infláció

More details
Adómentes juttatásként kaphatják a munkavállalók a 2024-es foci-Eb-re szóló belépőt

Adómentes juttatásként kaphatják a munkavállalók a 2024-es foci-Eb-re szóló belépőt

More details
Minden a vezetőn áll vagy bukik

Minden a vezetőn áll vagy bukik

More details
Komoly kötelezettségekkel járnak a cégek számára, de egyben lehetőségeket is rejtenek az új kiberbiztonsági szabályok

Komoly kötelezettségekkel járnak a cégek számára, de egyben lehetőségeket is rejtenek az új kiberbiztonsági szabályok

More details