Nyomtatás

A kreatív irodaházaké a jövő, ahol két meeting között jöhet a fitnesz és a ráksaláta

2022-10-13 739

A kereskedelmi ingatlanokat azért szeretik a befektetők, mert egy jól működő épület bármely befektetési portfólióban kiváló diverzifikációs eszköz. A kereskedelmi ingatlanokon belül az iroda a legvonzóbb eszközosztály, jellemzően egy nagyobb portfólió ingatlanvagyonának 30-40 százalékát teszi ki. De az utóbbi időben az iroda nem teljesített a legjobban. Mit lehet tenni?

Az intézményi befektetők alapvetően öt eszközosztályban – iroda, szálloda, ipar/logisztika, többlakásos ház és kiskereskedelem – vannak jelen, azonban ezeken belül a megtérülési ráta meglehetősen eltérő volt az utóbbi időszakban. Egyes statisztikák szerint az ipari/logisztikai ingatlanok hozták a legtöbb hozamot az elmúlt egy évben a globális intézményi befektetők számára (több mint 10%), míg az irodaszegmensben szinte alig kimutatható a megtérülés.

Az irodaházak tehát mind a befektetők, mind a bérlők szemszögéből nézve átmeneti válságba kerültek, hiszen globálisan sok munkahelyet zártak be, csökkentek a bérelt területek, a hibrid modell előtérbe került, vagy más megoldásokat kerestek a bérlő cégek. A nagy amerikai technológiai multik is igyekeznek csökkenteni az irodai lábnyomukat, vagyis a korábbi beharangozott munkahely-bővítési programjaikat jegelték. Talán a Google az egyetlen kivétel, amely előre menekül.

A teljes cikk: A kreatív irodaházaké a jövő, ahol két meeting között jöhet a fitnesz és a ráksaláta

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság