2024. április 18., csütörtök - Andrea

Irodapiac

Tippek home office és home schooling lakberendezéshez

2022-08-25 2157

Alig néhány nap, és megkezdődik az új tanév. Az oktatási intézmények „hibrid üzemmódra„ készülnek, miközben sok munkahelyen is megmarad a home office megoldás. Ha a munkádat vagy a tanulásodat otthonról végzed, érdemes időben végiggondolni, milyen az ideális home office vagy home schooling lakberendezés.

Ha otthonról dolgozol vagy tanulsz, akkor szükség lesz egy dolgozó szobára, vagy legalább is egy sarokra, ahol zavartalanul tudod végezni munkádat. A konyhaasztal vagy a kanapé hosszú távon alkalmatlan lesz erre a célra.

Ám mi kell ahhoz, hogy dolgozószobánk, dolgozó sarkunk inspiráló hatású legyen? Valóban elég egy szék, egy asztal, és néhány tároló bútor? Vagy tényleg szükség volna nagy térre és sok pénzre egy dolgozószoba kialakításához? Lássuk a részleteket, a válaszokat az expedo.hu  segítségével, mire figyeljünk oda annak érdekében, hogy összehozzuk, berendezzük a saját, kellemes hangulatú tanuló-, dolgozó területünket?

Válaszd ki a helyszínt

Ahhoz, hogy megfelelően tudj koncentrálni a feladataid elvégzésére szükséged lesz egy nyugodtabb térre. Vedd szemügyre a lakásod, hol lenne a legideálisabb a dolgozósarok vagy szoba kialakítása? Nyilván a munka is könnyebben és hatékonyabban megy egy olyan környezetben, amely a te stílusodra, egyéniségedre, életviteledre és igényedre lett szabva csupa olyan berendezési tárggyal, amelyek hozzád köthetők, és kellemes érzéssel töltenek el. Ez a biztonságos és zavartalan légkör teszi lehetővé az otthoni munka hatékonyságát.

Milyen eszközökre lesz szükséged? 

Íróasztal és szék

A dolgozószoba legfontosabb eleme az íróasztal és persze a hozzávaló szék, hiszen itt fogsz ülni és dolgozni hosszú órákon keresztül. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy az íróasztalod és a irodai széked is jó minőségű, tartós darab legyen. Ezeken a berendezési tárgyakon tényleg nem szabad és nem érdemes spórolni.

A forgószék szerepe és célja, hogy míg abban ülsz, kellően megtámassza a gerinced. Kényelmes legyen, és egészséges testtartást biztosítson akár egész napos használat esetén is. Ezzel is megakadályozza, hogy a helytelen ülés miatt, olyan egészségügyi problémák alakuljanak ki, mint a visszér, nyakmerevség, tartós fejfájás, és hátfájás.

Az íróasztal pedig a tevékenységed helyszíne. Ha kell a hely az asztallapon, érdemes széles, vagy sarokíróasztalt vásárolni, ám ha csak a laptop elhelyezésére van szükséged rá, elég egy laptop asztal is. Ha asztali gépen dolgozol, válassz bátran számítógépasztalt, ahol a monitornak és a billentyűzetnek, valamint a számítógépháznak is külön hely lett kialakítva.

Praktikus tároló bútorok

A home office berendezésekor el kell döntened, hogy milyen tároló bútorokat érdemes beszerezned. Ez természetesen attól függ, hogy mennyi iratot, könyvet kell elhelyezni ahhoz, hogy el tudd végezni a munkádat. Szerencsére már annyi féle, fajta könyvespolcot, fali polcot és komódot lehet kapni, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és igényének valót.

Fiókkal, polcokkal ellátott kivitelben, megannyi színben és stílusban fellelhetők ezek a praktikus elemek, ráadásul a komódok tetejét ugyancsak ki tudod használni. A nyomtatót is elhelyezheted a felületen, de ha egy szép váza, fotók vagy gyertyák kerülnek rá, máris hangulatosabb lesz tőle a helyiség.

A lényeg a részletekben rejlik

Fontos, hogy a kellemes légkört is teremts meg. Ehhez sok fény, színek és néhány kiegészítő szükségeltetik csupán. Ezek az aprónak tűnő dolgok felelnek azért, hogy folyamatosan motivált legyél, és jól érezd magad munka közben. A zöld növények, személyes tárgyaid, fotók, képek a falon vagy polcokon, egy kellemes, szoba és bútor színéhez illő függöny, egy bohókás szőnyeg, asztali és állólámpa, és minden kiegészítő tárgy, ami a személyiséged fejezi ki, remekül fog passzolni a dolgozószobába. Innentől kellemesen helyet foglalhatsz a birodalmadban, és nyugodt, biztonságos és hangulatos helyiségben dolgozhatsz.

Ne feledd!

A megvalósítás sokszor kis dolgokon csúszhat el. Ha home office-ban sikerül megteremtened az inspiráló munkakörnyezetet, mely nem csak kényelmes, de egészséges is, valamint sikerül kialakítanod a megfelelő napi rutint, semmi sem gátol meg abban, hogy valóra váltsd szakmai céljaidat.

+ 5 tipp

  • Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő bútor alternatívát, mindenképpen ügyeljünk rá, hogy illeszkedjen a szoba hangulatához. Próbáljuk meg vizualizálni, hogyan mutatna a megfelelő helyen, és mennyire harmonizál színben a szoba többi eleméhez.

  • Mindig mérjünk! Nincs annál kellemetlenebb, mikor vásárlás után derül ki, hogy a bútor egyáltalán nem passzol a kívánt helyére.

  • Szerencsére nálunk minden bútornak pontosan fel van tüntetve a mérete, így ha lemérjük otthon a helyet, ahová szánjuk, biztosan nem ér majd kellemetlenség minket.

  • A dolgozó helységben, nappaliban igyekezzünk többféle világítást alkalmazni, hiszen életünk jelentős részét töltjük ezekben a helyiségekben.
  • A kiegészítő bútorok, mint a dohányzóasztal vagy a puff esetében is igyekezzünk olyat kiválasztani, amely nem csak a szoba hangulatát emeli a megjelenésével, de praktikus tárolási lehetőségeket is kínál (például fiókos dohányzóasztal vagy tárolós puff).

  • A fehér bútor mindig jó választásnak bizonyul, ha a dolgozóhelyiségről van szó. Ma már kutatások igazolják, hogy jobban tudunk gondolkodni és a kreativitásunkat is növeli, ha egy fehér térben minimális szín és kiegészítő látható.

Mindenkinek sok sikert kívánunk, hogy az otthondolgozás, -tanulás  rendszerében is meg tudja valósítani álmait!

Az expedo.hu csapata

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Fehérvári halünnep Székesfehérváron, 2024. április 20.

Fehérvári halünnep Székesfehérváron, 2024. április 20.

More details
Orfűi medvehagyma fesztivál, 2024. április 20-21.

Orfűi medvehagyma fesztivál, 2024. április 20-21.

More details
Elindult Budapest új, Duna-parti városnegyed-fejlesztése, a Marina City

Elindult Budapest új, Duna-parti városnegyed-fejlesztése, a Marina City

More details
Berobbant a fagyiszezon

Berobbant a fagyiszezon

More details
Vagyontervezés 360°: elkerülni, hogy a felhalmozott vagyon „komoly ütést” szenvedjen

Vagyontervezés 360°: elkerülni, hogy a felhalmozott vagyon „komoly ütést” szenvedjen

More details
Így is elúszhat a milliárdos biznisz

Így is elúszhat a milliárdos biznisz

More details
Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

More details
Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

More details
Milyen a tökéletes iroda? Kell-e kutya? És egyáltalán hol akarunk dolgozni?

Milyen a tökéletes iroda? Kell-e kutya? És egyáltalán hol akarunk dolgozni?

More details