2024. június 29., szombat - Péter, Pál

Ipar, logisztika

Elérte legmagasabb pontját a Weerts Logistics Park ebesi építkezése

2024-06-26 203

A belga – magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) már több mint 1 000 000 m2-nyi csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban.

Az elmúlt 6 év alatt Magyarországon több mint 200 000 négyzetméternyi épületet húzott fel, ezzel közvetlenül több mint 1000, közvetetten pedig mintegy 4000 munkahelyet teremtett. Beruházásaival pedig 150-et meghaladó hazai cégnek adott otthont.

D ebrecen szomszédságában, az Ebesen épülő Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. legújabb építkezése 2024 júniusában következő fázisba érkezett. Bár a teljes, közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai komplexum befejezése 2026-ban várható, az I. ütemben megvalósuló 22 000 m2-es csarnok kivitelezése elérte a legmagasabb pontját.

Előzmények

2022 júliusában vásárolta meg a Weerts Logistics Park HUR One Kft. az önkormányzattól a több, mint 12 ha-os területet. Kötelezettséget vállalt rá, hogy 2026. december 31. napjáig egy legalább 50 ezer négyzetméter alapterületű építményt is magába foglaló beruházást valósít meg. Az építkezés márciusi alapkőletételét követően júniusban újabb mérföldkövéhez érkezett a beruházás, az I. ütem legmagasabb pontjának elérésével.

A WLP a logisztikai komplexum központi elhelyezkedésével, a környékbeli tudástőke alkalmazásával járul hozzá a helyi gazdasági ökoszisztéma fellendítéséhez

A kedvező lokációjú raktárbázis a debreceni repülőtér és vasútállomás, valamint az épülő BMW gyár és az M35-ös autópálya közelében helyezkedik el, így kitűnően kapcsolódik a térség igényeihez.

A logisztikai hálózatokhoz való könnyű hozzáférés miatt az épületkomplexum elhelyezkedése ideális az intermodális szállítás tervezésekor.

A 900 m-re elhelyezkedő ebesi vasútállomás és a közelben található buszmegálló biztosítja a jó megközelíthetőséget, ezzel előnyt teremt a munkahelyteremtési célok megvalósításához.

Az építkezés során mind a belga-magyar raktárfejlesztő, mind pedig a kivitelező számít a jól képzett, helyi munkaerőre. A beruházás hatása pedig nemzetgazdasági szinten is tükröződik majd.

A WLP a jövő kihívásait szem előtt tartó fenntartható fejlődés elkötelezettje

A Lőrincz-Hadnagy Tibor, a projekt COO & Operations Managere

projekt kivitelezői a tervezés során kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására. Az energiahatékony megoldásokat felvonultató logisztikai épület megfelel a BREEAM „Very Good” minősítés feltételeinek.

„Az épület tervezésekor már arra helyeztük a hangsúlyt, hogy legfenntarthatóbban járjunk el, így az autóipari logisztikánál jellemző kiugró parkolószámot egy további 1,5 hektáros telken tudjuk megvalósítani, ezzel el tudtuk kerülni a mélygarázsos parkolás okozta ökológiai terhet, és még egy település lakosainak kialakított kutyafuttatót is tervezni tudtunk. Az épület fűtését gáz helyett fenntartható hőszivattyús megoldások biztosítják, mely a bérlői igényeknek megfelelően akár napelemmel is ki tud egészülni. A napenergia-rendszerek telepítésével pedig csökkentjük a beruházás ökológiai lábnyomát, hozzájárulva a fenntartható működéshez. Az irodablokkok hőellátását és légtechnikai megoldását külön önálló rendszerként terveztük meg.”- emeli ki Lőrincz-Hadnagy Tibor, a projekt COO & Operations Managere.

Világszínvonalú „Big Box” csarnokok a logisztika szolgálatában

A számos ipari teherkapuval felszerelt komplexum épületeit kifejezetten a nagy logisztikai cégek számára alakítják ki. A csarnokok kamionok fogadására alkalmasak. A logisztikai bázison 50 db kamionparkoló, 52 db dokkoló, továbbá hidraulikus rámpakiegyenlítővel rendelkező szintbeli és dokkoló kapuk, valamint sideloading rakodási megoldás teszi könnyebbé az árumozgatást.

Sokoldalú felhasználás, minden igényt kielégítő irodai szolgáltatásokkal

Az építmények az e-commerce és csomagszállítás, a hűtött, mélyhűtött és hőmérséklet szabályozott termékek, valamint a könnyűipari gyártó és összeszerelő tevékenységet végző vállalkozások igényeinek kiszolgálására specializálódnak. A nagy belmagasságú vasbetonvázas épület összesen 4 db önálló bérleményből áll, melyek a beépített energiahatékony megoldásoknak köszönhetően alacsony rezsiköltséggel, kiváló megvilágítással és belső kialakítással rendelkeznek. Az építmény különlegessége még, hogy 1286 m2 -en iroda kialakítása is helyet kapott a tervezéskor. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a teljes cég irodai apparátusát is beköltöztessék a recepcióval rendelkező, open office kialakítású, konyhával és tárgyalóval felszerelt „irodaházba.”

A WLP-ről és a RaktárAD-ról röviden:

A számos sikeres projektet a cégcsoport projektmenedzser cége, a HAD Consult projektvezető teamje támogatja kiváló szakemberein keresztül.
A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező RaktárAD és WLP (Weerts Logistics Park) fejlesztői csoport csarnokait a nagyvállalati szektor és a KKV-k számára fejleszti ki. A Weerts Logistics Park (WLP) már több mint 1 000 000 m2-nyi csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban.
Az elmúlt 6 év alatt Magyarországon több mint 200 000 négyzetméternyi épületet épített fel, közvetlen több mint 1000 közvetetten pedig közel 4000 munkahelyet teremtett és több mint 150 hazai cégnek adott otthont. A Weerts Logistics Parkon keresztül jelenik meg először nyugati befektetők spekulatív tőkéje Budapesten kívül, mely a vidéki nagyvárosokba vetett egyre növekvő nyugati figyelmet és bizalmat is jelenti.

A projekt műszaki adatai:

A telek alapterülete: mintegy 122 000 m2

Az épület alapterülete: 55 000 m2

Az épület típusa: Big Box

Dokkolók, felszíni kapuk és Sideloading rakodási megoldás, ami autóipari beszállítók számára különösen előnyös

Parkolók száma. személygépkocsik: 203 db, kamion: 50 db

Nettó polcozható belmagasság: 12,3 m

23x12 m oszlop kiosztású vasbeton szerkezet

5 t/m2 terhelhetőségű, erősített ipari padló.

Az oldalfalak 10 cm vastag PIR hab töltetű szendvicspanelből, a tető pedig 24 cm-es kőzetgyapot töltetű panelből állnak, kiváló hőszigetelést biztosítva.

A beépített elektromos hőszivattyú rendszer gondoskodik az irodák és a raktár hűtéséről és fűtéséről.

Egységenként két szintes irodahelységet építünk ki, recepcióval, open office-szal, konyhával, tárgyalóval, mosdókkal.

Épületenként kiépített 1,5 MW teljesítményű elektromos hálózat.

Vízellátás 12 m3/nap.

ESFR SPRINKLER tűzvédelmi rendszer.

7/24 órás őrzés-védelem.

BREEAM – VERY GOOD minősítés.

Iroda padlószintjének terhelhetősége: 300-500 kg/m2

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

Jelentősen átalakul egy budapesti irodaház

Jelentősen átalakul egy budapesti irodaház

More details
Újabb bérlők döntöttek Bel-Buda legújabb irodaháza mellett: mutatjuk a neveket

Újabb bérlők döntöttek Bel-Buda legújabb irodaháza mellett: mutatjuk a neveket

More details
Jön a robotinvázió! Hogyan járathatod csúcsra a robotizálást?

Jön a robotinvázió! Hogyan járathatod csúcsra a robotizálást?

More details
Jön az OTP webshopja, de mire lehet képes az amúgy is telített magyar piacon?

Jön az OTP webshopja, de mire lehet képes az amúgy is telített magyar piacon?

More details
Sorra zárnak a vidéki kisboltok Magyarországon: esélyük sincs túlélni - mi lesz így a vásárlókkal?

Sorra zárnak a vidéki kisboltok Magyarországon: esélyük sincs túlélni - mi lesz így a vásárlókkal?

More details
Hol marad a magyar unikornis?

Hol marad a magyar unikornis?

More details
Elkészült a világ milliomosainak migrációs világtérképe meglepő eredményekkel

Elkészült a világ milliomosainak migrációs világtérképe meglepő eredményekkel

More details
A jövő e-biciklije sokakat rávehet (újra) a tekerésre

A jövő e-biciklije sokakat rávehet (újra) a tekerésre

More details
Digitális tűzvédelem: Könnyebb és átláthatóbb megoldások mindenki számára

Digitális tűzvédelem: Könnyebb és átláthatóbb megoldások mindenki számára

More details