Nyomtatás

Lassan körvonalazódik, hogyan fogja levakarni magáról a bulinegyed-címkét Erzsébetváros

2022-01-28 679

Több száz önkormányzati ingatlant állíthatnak csatasorba, próba- és műterem-nagyhatalommá tennék a hetedik kerületet. A kultúrnegyed-koncepcióval nemcsak a fiatalokat, de az idős lakosokat is célba veszik, és nem állnak meg a körútnál, felpezsdítenék Külső-Erzsébetvárost és Csikágót is. Legkorábban azonban két-három év múlva számolnak bármiféle gazdasági megtérüléssel. Persze, ez egyelőre mind csak elképzelés, hogy mi fog belőle megvalósulni, arról most fognak egyeztetni a lakossággal. És a kerületi kocsmárosokkal is.

Január elején sajtótájékoztatón vázolta elképzeléseit az erzsébetvárosi önkormányzat arról, hogyan képzelik el a hetedik kerület bulinegyedből kultúrnegyeddé való átszabását. A tömegitató jellegű szórakozóhelyekkel telerakott Belső-Erzsébetvárosban a 2010-es évek eleje óta probléma, hogy a közmondásos, romkocsmákban merengő bölcsészek után megszállták a kerületet az ugyancsak közmondásos, brit legénybúcsús hordák, akiknek a dorbézolása élhetetlenné tette a környéket a helyi lakosoknak. Rájuk építve pedig felfutott a kerület körúton belüli részén a drogkereskedelem, és vele együtt megszaporodtak a lopások, rablások is.

A teljes cikk: Lassan körvonalazódik, hogyan fogja levakarni magáról a bulinegyed-címkét Erzsébetváros

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság