2019. január 19., szombat - Sára

Reméljük, nem volt köztük: közel egymilliárd embert ért tavaly számítógépes támadás

hackingMeglepő számokkal szembesít a Symantec éves kiberbiztonsági jelentése: rengeteg felhasználót ért valamilyen atrocitás a múlt évben a számítógépes bűnözők részéről. A közösségi oldalakon lógó millenniumi (Y + Z) generáció tagjainak 69 százaléka esett már számítógépes bűnözés áldozatául az Egyesült Államokban...

...de a teljes számítógépező lakosságnál sem rózsás a helyzet: a felnőtt internetező populáció több mint a felét (nagyjából 143 millió embert) érintett valamilyen rosszindulatú program, vírus, kémszoftver, zsarolóvírus vagy adathalász átverés az elmúlt évben – derül ki a Symantec 2017-re vonatkozó felméréséből, amelyet persze nemcsak az Egyesült Államokban végzett, hanem a világ 20 másik országában.

A Norton Cyber Security Insights jelentés így arra is kitért, hogy globálisan már 978 millió olyan internet-használóról beszélhetünk, akikhez valahogyan hozzáférhettek a számítógépes bűnözők. A leggyakoribb incidensek a következők voltak: vírusfertőzés (53 százalék), hitelkártya-visszaélés (38 százalék), jelszólopás (34 százalék), illetéktelen hozzáférés a felhasználó valamelyik fiókjához (34 százalék), átverés online vásárláskor (33 százalék), csaló e-mailekre vagy érzékeny személyes információkra kattintás miatti csalás (32 százalék). Mindezek eredményeként a számítógépes bűnözés áldozatául esett fogyasztók globálisan 172 milliárd dollárt veszítettek, áldozatonként átlagosan 142 dollárt.

A teljes cikk az hvg.hu/tudomany oldalon olvasható.

  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!