2024. július 22., hétfő - Magdolna

Versenypiaci hírek

Meghirdették a 24. ARC közérzeti pályázatot

2024-06-17 400

A 24. ARC közérzeti pályázat az idén is felelősségteljes, igazságkereső és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat. Íme egy részlet a pályázati kiírásból...

Szüleid? Gyerekek? Sógorod? Vejed? Macskád? Anyósod? Tesód? Házasodsz? Válsz? Terhes vagy? Apa leszel? Kutyát veszel? Megint válsz? Megint házasodsz?

Feleséged gyereke a te lányod? Anyád harmadik férjénél laksz, mióta anyád újra összejött a másodikkal? A férjed előző barátnőjétől született gyerekét is te neveled? Apád a szomszédotok, és anyád új férjével jár futni? Nagymamád két hete jött rá, hogy leszbikus, pedig a családban már évtizedek óta megy a pletyka erről, de meg kellett várni, hogy maga jöjjön rá? Te a kutyáddal alszol, a férjed meg kint pecózik a kanapén a macskával? Tesód barátnőjének unokatesójával jársz, és nálatok találkoztak életükben először?

A család az vajon mi? Te tudod? Nemzetünk nagyjai tudni vélik, de ezt ők sem gondolhatják komolyan. A család az kaotikus, alakváltozó, meghatározhatatlan és megfoghatatlan közeg, ami egyszerre a legnagyobb boldogság és a legnagyobb teher.

Mert miből másból vennénk a motivációt az életünkhöz, ha nem abból a szeretetből, együttlétből, abból a tonnányi konfliktusból, a családtól kapott jó és rossz mintákból, az örömből és fájdalomból, amit kapunk a családunktól?

A család egyszerre csodálatos és elátkozott csoportosulás, ahol a szerepek vidám és önkényes összevisszaságban, követhetetlenül cserélnek gazdát és a rend csak pillanatnyi állapot, mert hosszú távon ez is csak egy megvalósíthatatlan elmeszülemény, hiszen minden változik benne egyik pillanatról a másikra, és sosem tudod igazán, hol is helyezkedsz el benne – valami miatt mégis úgy érzed, biztonságban vagy az egész káosz kellős közepén.

Az anya se mindig biztos, minden más meg végképp az aktuális értelmezés kérdése. Mert ki a testvér? Ki a nagyi? Ki a keresztapa, a nagybácsi, az unokahúg? Hogy férhet bele, hogy a tanárod vagy a szomszéd anyáskodik feletted, és ez neked még be is jön? Hogy a legjobb barátodra úgy tekintesz, mint a kedvenc testvéredre? Hogy a portásnéniről úgy gondoskodsz, mintha a nagymamád lenne? És hogy lehet az, hogy bármelyik ismeretlen, akinek segítesz tájékozódni az utcán, vagy a másik ember gyereke, aki pont előtted esett arcra és te voltál az első, aki lehajolt hozzá, azt az érzést kelti fel benned, hogy mintha a családodhoz tartozna, róla is gondoskodnod kell.

A család lehetne az egyetlen olyan közösség, ami egy magasabb jó érdekében tolerálja a konfliktust, hagyja, hogy megtörténjen, de soha nem büntet érte senkit és nem zár ki magából.

Te mit gondolsz? Mit érzel? Hogy látod? Téged mi kötelez el és milyen düh fűt?

Találd ki, fejezd ki, dobd fel, zárd le, mondd meg vagy kérdezz rá, akassz ki vagy nevettess meg – egyszóval hozd idén is az ötletedet az ARC-ra, hogy mint egy család, idén is kismúzoljuk és kitomboljuk magunkat mindannyian egy családi kiállításon!

Szabadon választott téma: Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon!

Magyarország legnagyobb köztéri kiállítása várja szabad gondolataidat és zseniális vizuális ötleteidet!

Alkoss képet, és pályázz!"

Idén ismét ÚJBUDA önkormányzatával együttműködve, terveik szerint a Bikás parkban mutatják be a kiállítást szeptember elejétől. Az ARC kedvelői idén is hozzájárulhatnak, hogy egy hagyományosan szabad kiállítás legyen a 24. tárlat!

Az ARC bankszámlaszáma: 16200010-10073090

Külföldről a következő kódok segítségével lehet utalni az ARC-nak:

HU87 1620 0010 1007 3090 0000 0000
Swift kód: HBWEHUHB

Az ARC pályázati rendszerét az EContest biztosítja.

Közreműködő, további ARCOSTÁRSAK: ÚJBUDA, HVG, Budapest, Budapest Brand,

Oázis Computer, Wacom, Samsung, Relatív Reklámügynökség, PDH, Twist Communication, Media1, Kreatív, Civil Rádió, Randivonal, Vipcast, Sziget, Mandala Jógastúdiók, Merida, Medence Csoport, Blup, YAMA, Hammer Agency, Godot Galéria, Vince Kiadó, BMC, Bortársaság, Club Mate, Radnóti Színház, Sütipont, Maacraft, Honest Toil, Pilpel, Ne pazarolj!, Marék Műhely, civilizacio.net, Budapest Park, Protest Box, Líra, Dumaszínház, Budapest Film Zrt, Pipacs Pékség, Pilpel.

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a  facebook.com/arcmagazin, valamint az arcmagazin.hu weboldalakon.

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Teljesen elkerülte Kína az IT-katasztrófát – de hogyan?

Teljesen elkerülte Kína az IT-katasztrófát – de hogyan?

More details
CrowdStrike-incidens: hogy állhatott fejre a világ egy szoftverhiba miatt?

CrowdStrike-incidens: hogy állhatott fejre a világ egy szoftverhiba miatt?

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Formula 1 Magyar Nagydíj – 2024

Formula 1 Magyar Nagydíj – 2024

More details
Nádasdy fesztivál, 2024. július 19-21.

Nádasdy fesztivál, 2024. július 19-21.

More details
Egri végvári vigasságok, 2024. július 20-21.

Egri végvári vigasságok, 2024. július 20-21.

More details
Új időpont: 42. Lidl Balaton-átúszás, 2024. július 21.

Új időpont: 42. Lidl Balaton-átúszás, 2024. július 21.

More details
Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

More details
Új technológia hódít: az acélszerkezetes építkezés előnyei

Új technológia hódít: az acélszerkezetes építkezés előnyei

More details