2024. június 18., kedd - Levente

Versenypiaci hírek

Lehetnek zöldebbek a hűtési megoldások, de hogyan?!

2024-06-12 304

A lakásfenntartás, az otthoni energiafalhasználás a második legjelentősebb kiadási tétel a háztartások költségvetésében, emellett ökolábnyomunk jelentős részéért is felel. A júniusi környezetvédelmi világnap arra is felhívja a figyelmet, hogy korszerű eszközök, például klímaberendezések alkalmazásával, azok rendszeres karbantartásával és takarékos üzemeltetésével jelentős megtakarítás, illetve károsanyag kibocsátás-csökkentés érhető el.

Ahogy megérkezik a nyári hőség, beköszönt a klasszikus klímaszezon is. A globális felmelegedés és az energiafogyasztás növekedése miatt elengedhetetlen, hogy olyan hűtési megoldásokat keressünk, melyek kevésbé terhelik a környezetet. A hagyományos klímatechnikai berendezések jelentős energiafogyasztása és a hűtőközegek által kibocsátott üvegházhatású gázok miatt komoly környezeti problémát jelentenek. Ezen felül az elektronikai hulladékok kezelése is kihívással jár.

A környezetbarát klímaberendezések piaci elérhetősége ugyanakkor egyre bővül. Az innovatív megoldások jelentős energiamegtakarítást és csökkentett üvegházhatású gázkibocsátást biztosítanak. Így nemcsak a környezetet kímélik, de hosszútávon jelentős pénzügyi előnyt is jelentenek a fogyasztók számára. Vegyük sorra, mely praktikus lépésekkel tehetünk többet mi magunk is a környezetvédelemért, melyben segítségünkre lesz a világelső klímamárka, a Gree légkondicionálók szakértői csapata.

Pénztárcabarát ötletek

Érdemes néhány fontos részletre odafigyelni annak érdekében, hogy a klímaberendezésünk fogyasztása a lehető legideálisabb legyen. Ezek közé tartozik az épület szigetelése, a hőmérséklet észszerű szabályozása. A klímaberendezés fogyasztását befolyásolja a nyílászárók minősége, az épület tájolása, és a használat módja is.
A világ egyik vezető gyártója, a Gree specialistái szerint nyáron a 24-26, míg télen a 22-24 Celsius fokos hőmérséklet az ideális. Megtakarítás érhető el azzal is, ha időzítőt állítunk be, hogy csak akkor és olyan hőfokon működjön a légkondi, amikor az valóban szükséges. A rendszeres karbantartás pedig gondoskodik arról, hogy a készülék a legoptimálisabban üzemeljen. A légkondicionáló berendezések rendszeres felülvizsgálata és tisztítása nemcsak a készülék élettartamát növeli meg, hanem annak energiahatékonyságát is javítja. Tisztítsuk meg a szűrőket és ellenőriztessük szakemberrel a hűtőközeget, hogy a berendezés folyamatosan optimálisan tudjon működni!

A Gree elemzői kiemelték, hogy érdemes megfontolni a koros készülékek lecserélését egy újabb, a jelenleg hatályos környezetvédelmi és energiahatékonysági előírásoknak megfelelőre. Az energiahatékony készülékek használatának jelentősége felértékelődik: válasszunk tehát olyan légkondicionálókat, amelyek energiahatékonysági besorolása magas. Ebben segítségünkre van az energiacímke és annak helyes értelmezése. Az energiacímkén található kW/óra/szezon értéket szükséges górcső alá venni, ezáltal tudjuk csökkenteni a környezeti terhelést és a rezsiköltségeket is.

A hozzáértők fontosnak tartják megfelelő teljesítményű klíma kiválasztását, az úgynevezett klímaméretezést is. A túlméretezett klíma feleslegesen nagy energiát fogyaszt és nem lesz hatékony, alulméretezés esetén pedig a berendezés nem fogja megfelelően hűteni vagy fűteni a helyiséget.
Mint azt a profik is elmondták, a fentieken túl alkalmazzuk a passzív hűtési technikákat is: használjunk árnyékolókat, függönyöket, rolókat és redőnyöket, hogy csökkentsük a napsugárzás bejutását a lakásba. A természetes szellőzés és a kereszthuzat kialakítása is segít abban, hogy hűvösen tartsuk otthonunkat anélkül, hogy túlzottan igénybe vennénk a légkondicionálót.

A Gree klímamárka elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért folyamatosan fejleszti termékeit, hogy csökkentse a klímaberendezések ökológiai lábnyomát, és fontosnak tartja a fogyasztók szemléletformálását annak érdekében, hogy egyre tudatosabban válasszanak fenntartható megoldásokat​. A környezetvédelmi világnap jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható életmód fontosságára. A fenti tippek alkalmazásával nemcsak környezetünket védjük, hanem saját életminőségünket is javíthatjuk. Tegyünk együtt a zöldebb jövőért!

| Forrás: Gree

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

Mennyit érnek az adataink valójában?

Mennyit érnek az adataink valójában?

More details
Korábban érkezik idén a hazai dinnye

Korábban érkezik idén a hazai dinnye

More details
Tartják magukat a tévhitek, felmérték a magyar klímahasználati szokásokat

Tartják magukat a tévhitek, felmérték a magyar klímahasználati szokásokat

More details
Gasztro Grillfesztivál és Vásár, 2024. június 22.

Gasztro Grillfesztivál és Vásár, 2024. június 22.

More details
Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

More details
Meghirdették a 24. ARC közérzeti pályázatot

Meghirdették a 24. ARC közérzeti pályázatot

More details
Nagyon beindultak a zöld lakáshitelek

Nagyon beindultak a zöld lakáshitelek

More details
Thaiföldi kézbe kerül két német áruház

Thaiföldi kézbe kerül két német áruház

More details
Az Airbnb-vel szemben egyre népszerűbb az otthoncsere

Az Airbnb-vel szemben egyre népszerűbb az otthoncsere

More details