2024. május 2., csütörtök - Zsigmond

Versenypiaci hírek

Két kategóriában nyert a WING a Property Awards versenyén

2023-12-08 616

A Property Investment Forum keretein belül idén is megrendezték a Property Awards díjátadóját, amelynek alkalmával az elmúlt 12 hónap legfontosabb eredményeit díjazzák. A WING a versenyen az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a Bauwert vállalatban szerzett többségi tulajdonrészesedéssel és az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában az ESTON-nal közösen, a Lightware-rel kötött szerződéssel a HOP Technology Office Parkra vonatkozóan nyert idén díjakat.

A Portfolio által szervezett Property Investment Forum az ingatlanpiaci szereplők egyik legfontosabb találkozója, ahol az elmúlt 12 hónap legfontosabb eseményeiről, fejlesztéseiről és eredményeiről ad hírt a szakma. A rendezvényhez kapcsolódik a Property Awards díjátadó, ahol 15 kategóriában díjazzák az ingatlanpiaci teljesítményeket. Idén december 5-én este ünnepélyes keretek közt osztották ki kategórianyerteseknek járó díjakat.

A WING az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a német Bauwert vállalat többségi tulajdonának megvásárlásával és az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában a bérbeadó ügynökséggel, az ESTON-nal közösen, a Lightware-nek a HOP Technology Office Parkban található új székhelyére vonatkozó bérleti szerződéssel hozhatta el a legjobbnak járó díjakat.

Az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a Bauwert vállalat többségi tulajdonának megvásárlásával nyert díjat a WING. A WING még 2022 végén írt alá megállapodást arról, hogy többségi részesedést vásárol a Bauwert vállalatban, amely Németország egyik legelismertebb, berlini székhelyű lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó ingatlanfejlesztő vállalata. A tranzakció 2023 tavaszán zárult, mely során a WING többségi részesedést szerzett a vezető német ingatlanvállalatban. A tranzakcióval a vállalat újabb lépést tett abba az irányba, hogy a közép-európai ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő vállalatcsoportjává váljon, ugyanis így már három országban van jelen meghatározó szereplőként. A németországi jelenlét mellett a WING csoport a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége, emellett pedig többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment.

Az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában a WING a Lightware-rel kötött hosszú távú bérleti megállapodását díjazták, miszerint a cég a WING tulajdonában álló HOP Technology Office Parkban hozza létre új székhelyét összesen 7000 négyzetméternyi területen. A HOP egy olyan egyedülálló technológiai irodapark, amely egyaránt tudja kiszolgálni az ott dolgozó szakemberek irodakörnyezettel szemben támasztott elvárásait, illetve a technológiai vállalatok bérleményeikkel kapcsolatos műszaki igényeit. Az audiovizuális technológiával foglalkozó Lightware több mint 25 év alatt magyar kisvállalkozásból globális, iparági vezetővé nőtte ki magát: 4 kontinensen 18 partnerirodával és 400+ alkalmazottal, világszerte több mint 30 országban elérhetőek termékeik. A bérbeadás során a WING-et az Eston International ügynökség képviselte, aki a bérlő igényeit 8 éven keresztül folyamatosan figyelemmel kísérte, időről időre felmérve változó igényeiket és a piac által kínált lehetőségeket. A tranzakció különlegessége, hogy a modern irodapiac egyik legnagyobb dilemmájában az “Építeni vagy újítani?” kérdésben mutat példaértékű irányt. Az átalakításokkal a HOP 7. számú épülete az ESG szempontokat figyelembe véve lép a karbonsemlegesség felé vezető útra, miközben egy piacvezető tech-cégnek ad többfunkciós, komplex igényeket kiszolgáló, modern otthont.

A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,17 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le.

A vállalat alá tartozik Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1300 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek –  Legyünk jelen egyszerre mindenhol!  2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

More details
Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

More details
Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

More details
A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

More details
Jó hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

More details
Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

More details