2024. március 2., szombat - Lujza

Versenypiaci hírek

Két kategóriában nyert a WING a Property Awards versenyén

2023-12-08 591

A Property Investment Forum keretein belül idén is megrendezték a Property Awards díjátadóját, amelynek alkalmával az elmúlt 12 hónap legfontosabb eredményeit díjazzák. A WING a versenyen az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a Bauwert vállalatban szerzett többségi tulajdonrészesedéssel és az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában az ESTON-nal közösen, a Lightware-rel kötött szerződéssel a HOP Technology Office Parkra vonatkozóan nyert idén díjakat.

A Portfolio által szervezett Property Investment Forum az ingatlanpiaci szereplők egyik legfontosabb találkozója, ahol az elmúlt 12 hónap legfontosabb eseményeiről, fejlesztéseiről és eredményeiről ad hírt a szakma. A rendezvényhez kapcsolódik a Property Awards díjátadó, ahol 15 kategóriában díjazzák az ingatlanpiaci teljesítményeket. Idén december 5-én este ünnepélyes keretek közt osztották ki kategórianyerteseknek járó díjakat.

A WING az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a német Bauwert vállalat többségi tulajdonának megvásárlásával és az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában a bérbeadó ügynökséggel, az ESTON-nal közösen, a Lightware-nek a HOP Technology Office Parkban található új székhelyére vonatkozó bérleti szerződéssel hozhatta el a legjobbnak járó díjakat.

Az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a Bauwert vállalat többségi tulajdonának megvásárlásával nyert díjat a WING. A WING még 2022 végén írt alá megállapodást arról, hogy többségi részesedést vásárol a Bauwert vállalatban, amely Németország egyik legelismertebb, berlini székhelyű lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó ingatlanfejlesztő vállalata. A tranzakció 2023 tavaszán zárult, mely során a WING többségi részesedést szerzett a vezető német ingatlanvállalatban. A tranzakcióval a vállalat újabb lépést tett abba az irányba, hogy a közép-európai ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő vállalatcsoportjává váljon, ugyanis így már három országban van jelen meghatározó szereplőként. A németországi jelenlét mellett a WING csoport a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége, emellett pedig többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment.

Az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában a WING a Lightware-rel kötött hosszú távú bérleti megállapodását díjazták, miszerint a cég a WING tulajdonában álló HOP Technology Office Parkban hozza létre új székhelyét összesen 7000 négyzetméternyi területen. A HOP egy olyan egyedülálló technológiai irodapark, amely egyaránt tudja kiszolgálni az ott dolgozó szakemberek irodakörnyezettel szemben támasztott elvárásait, illetve a technológiai vállalatok bérleményeikkel kapcsolatos műszaki igényeit. Az audiovizuális technológiával foglalkozó Lightware több mint 25 év alatt magyar kisvállalkozásból globális, iparági vezetővé nőtte ki magát: 4 kontinensen 18 partnerirodával és 400+ alkalmazottal, világszerte több mint 30 országban elérhetőek termékeik. A bérbeadás során a WING-et az Eston International ügynökség képviselte, aki a bérlő igényeit 8 éven keresztül folyamatosan figyelemmel kísérte, időről időre felmérve változó igényeiket és a piac által kínált lehetőségeket. A tranzakció különlegessége, hogy a modern irodapiac egyik legnagyobb dilemmájában az “Építeni vagy újítani?” kérdésben mutat példaértékű irányt. Az átalakításokkal a HOP 7. számú épülete az ESG szempontokat figyelembe véve lép a karbonsemlegesség felé vezető útra, miközben egy piacvezető tech-cégnek ad többfunkciós, komplex igényeket kiszolgáló, modern otthont.

A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,17 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le.

A vállalat alá tartozik Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1300 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Sétálójeggyel nyit újra a Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a Skanzen

More details
Hot Wheels Monster Trucks Live, 2024. március 16-17.

Hot Wheels Monster Trucks Live, 2024. március 16-17.

More details
Al Di Meola: rendhagyó ráadás a MÜPA-ban 2024. március 16-án

Al Di Meola: rendhagyó ráadás a MÜPA-ban 2024. március 16-án

More details
Miskolci Kocsonyafesztivál, 2024. március 8-10.

Miskolci Kocsonyafesztivál, 2024. március 8-10.

More details
A Harlem Globetrotters 2024. március 5-én Veszprémben, március 6-án Budapesten

A Harlem Globetrotters 2024. március 5-én Veszprémben, március 6-án Budapesten

More details
Elképesztő élménybe merít be a Hangdóm

Elképesztő élménybe merít be a Hangdóm

More details
Webáruházi trendek – Hogyan szerezzünk új vásárlókat? 2024. március 28.

Webáruházi trendek – Hogyan szerezzünk új vásárlókat? 2024. március 28.

More details
Enyhe fellendülés februárban

Enyhe fellendülés februárban

More details
Magyar rekord: Ennyi konyhabútor még nem volt egyszerre egy rendezvényen!

Magyar rekord: Ennyi konyhabútor még nem volt egyszerre egy rendezvényen!

More details