2023. november 28., kedd - Stefánia

Versenypiaci hírek

Az idei évben is megtartja központi nyílt napját az UWC Magyarországi Egyesülete

2023-11-21 324

Az UWC Magyarországi Egyesülete a korábbi évekhez hasonlóan ismét megrendezi központi nyílt napját, amelyre idén november 26-án kerül sor. Az esemény célja a 16-19 éves, fejlődni vágyó és tehetséges diákok megszólítása, akik érdeklődnek a nemzetközi környezetben végzett tanulmányok és tapasztalatszerzés iránt. Az UWC-ösztöndíjak ugyanis a világ 18 országában és négy kontinensén biztosítanak tanulási lehetőséget a kalandvágyó diákok számára, akik a nyílt napon részletesebb információkat szerezhetnek a programról. Az eseményen jelenlegi vagy volt UWC-s diákok nyújtanak tájékoztatást az ösztöndíjakról, valamint válaszolnak a jelenlévők kérdéseire. A nyílt nap online és offline formában egyaránt elérhető lesz.

A United World Colleges (UWC) egy nemzetközi mozgalom, amely egy egyedülálló oktatási rendszert kínál a 16-19 éves diákok számára, ösztöndíj lehetőségek biztosításával. Az ösztöndíjakról való tájékoztatás jegyében az egyesület minden évben megrendezi a központi nyílt napját, amelyre idén is sor kerül, november 26-án 13 órakor a budapesti CEU N15 épületének 103-as termében.

Az UWC működésének lényege, hogy lehetőséget teremtsen különböző élethelyzetből érkező diákoknak, hogy tapasztalati tanulás során, beszélgetések és viták segítségével formálják saját és társaik szemléletét a világról és önmagukról. Az UWC-iskolák mindezt egy egyedülálló, a felsőoktatásbeli tanulmányok előtti két évre szóló tapasztalat keretében biztosítják, bentlakásos rendszerben működve, a világ 18 országában, Kanadától egészen Japánig.

„Az UWC Magyarországi Egyesületének elsődleges célja az esélyteremtés: a nemzetközi mozgalom azért jött létre, hogy a jövőt formálni képes, társadalmilag érzékeny és tettre kész felnőttekké nevelje a 16-19 éves diákokat. Az előző évek tapasztalataiból látjuk, hogy mennyi tehetséges, motivált és nyitott fiatal szeretné magát nemzetközi környezetben is kipróbálni, így annak érdekében, hogy továbbra is minél több tehetséges tanuló szerezzen tudomást ösztöndíjainkról, idén is megtartjuk központi nyílt napunkat. Az online és offline is követhető esemény alkalmával az érdeklődők részletes információkkal gazdagodhatnak, és hiteles képet kaphatnak az egyesületről, hiszen volt és jelenlegi UWC-s diákok válaszolnak majd a feltett kérdésekre” – mondta Szakál Ádám, az UWC Magyarországi Egyesületének elnöke. Majd folytatta az ösztöndíjprogram lehetőségeivel: „Az UWC-iskolák mindenki számára nyitva állnak, hiszen ösztöndíjprogramunk keretében diákjaink 80%-a anyagi támogatásban részesül, vagyis az UWC-oktatás bármilyen háttérrel rendelkező tehetséges diák számára elérhető.”

 

Az UWC Magyarország három ösztöndíj-kategóriát hirdet meg a diákok számára. A tanulók jelentkezhetnek az egyesület által meghirdetett általános ösztöndíjra, amely során az UWC-iskolák a pályázó anyagi hátterének függvényében járulnak hozzá a tandíjhoz, és indokolt esetben a tandíjon kívüli költségekhez. Az UWC-iskolák az általános ösztöndíjak mellett úgynevezett részösztöndíjakat, azaz kis mértékben vagy egyáltalán nem támogatott ösztöndíjakat is meghirdetnek, melyek esetében a pályázó családjától elvárt anyagi hozzájárulás jelentős, az általános ösztöndíjnál jóval magasabb.

Továbbá az UWC Magyarország hisz az egyenlő esélyek megteremtésében, így elkötelezetten dolgozik az iránt, hogy a társadalom olyan csoportjainak is lehetőséget biztosítson az oktatásában való részvételre, akik hátrányos helyzetük miatt kevésbé tudnak részt venni nemzetközi ösztöndíjprogramokban és a felsőoktatásban. Ezt a célt szolgálja a hátrányos helyzetű (HH) ösztöndíj, melyen keresztül célzottan (társadalmi vagy szociális szempontból) hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat támogat az egyesület, szükség esetén akár 100%-ban is fedezve a tanulmányokkal kapcsolatos költségeket.

A központi nyílt nap részleteiről, pontos helyszínéről, időpontjáról, valamint az online esemény eléréséről ezen a linken keresztül tájékozódhatnak.


Az UWC Magyarországi Egyesületéről

Az UWC Magyarországi Egyesülete közhasznú nonprofit egyesületként 2000 óta foglalkozik a United World Colleges (UWC) nemzetközi oktatási mozgalom ösztöndíjpályázatának koordinálásával és a hazai ösztöndíj-adományozás megszervezésével az Ösztöndíjalapon keresztül. A magyar diákok kiválasztása, felkészítése és az UWC-diákok támogatása mellett, a magyar UWC-közösség tagjainak egységgé formálása is kiemelt feladata. Az UWC magyarországi képviseletének célja szövetségbe tömöríteni mindazokat, akik felvállalják az együttműködést az UWC nemzetközi iskolahálózattal, illetőleg részesei képzésének, támogatják és ösztönzik az általa képviselt szemlélet, a kulturális, oktatási és szakmai értékek terjesztését, valamint fórumot teremtenek a jelenlegi diákok és oktatók részére a képviselt kulturális értékek közvetítéséhez.

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« November 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

Ikarus Mikulásjárat 2023

Ikarus Mikulásjárat 2023

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
FIABCI JUBILEUM – XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

FIABCI JUBILEUM – XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

More details
Így készül az FM piac a 2024-es évre

Így készül az FM piac a 2024-es évre

More details
Érkezik a Városliget újabb nagy fejlesztése

Érkezik a Városliget újabb nagy fejlesztése

More details
Új vezető az EY Magyarország élén

Új vezető az EY Magyarország élén

More details
Itt vannak 2023 legdinamikusabban növekvő vállalatai

Itt vannak 2023 legdinamikusabban növekvő vállalatai

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details