2024. március 1., péntek - Albin

Versenypiaci hírek

Elkezdődött a suli: mi legyen a TikTokkal?

2023-09-28 471

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

Idegen nyelv, pénzügyi ismeretek, matematika, biológia, történelem, idegen kultúrák – csak néhány azokból a témakörökből, amelyekből izgalmas videókat láthatunk a közösségi felületen. A videók között rálelhetünk Petőfi Sándorra, aki saját életéről tanít, egy 84 éves holokauszttúlélő néni az auschwitzi haláltáborbeli időket meséli el a videókban, de hasznos matek-tippeket, izgalmas fizikai és kémiai kísérleteket, sőt, autóvezetési tananyagokat is találunk a csatornák között.

A felnőttek többsége még mindig szkeptikus

Ennek ellenére, a magyar felnőttek döntő többsége, így a szülők is, egyelőre tartózkodóak a platformmal kapcsolatban. Ennek az oka valószínűleg, hogy a TikTok bugyuta táncikálós videókkal indult annak idején, és sokakban rögzült ez a kép.

Mára azonban az építő jellegű tartalmak és a minőségi szórakoztatás vette át az uralmat, ráadásul a TikTok egyre szigorúbban szűri a káros vagy nem gyermekeknek való videókat is. Sokan nem tudják, de az alkalmazásban szülői korlátozó funkció is van, beállíthatjuk, hogy mit ne dobjon fel a gyereknek a feed, de azt is, hogy mennyit pörgetheti az app-ot naponta" – árulta el Soós Dávid, a TikTok Production tulajdonosa

Társadalmi szerepvállalás a TikTok-on

A TikTok Production azt tűzte zászlójára, hogy megmutassa, a platformot értéképítésre is használhatjuk. Nem titkolt céljuk, hogy a felnőttekhez is közelebb hozzák ezzel a TikTok-ot, hiszen egy jól tájékozott, tiktokozó felnőtt a saját gyerekének is sokkal könnyebben segíthet eligazodni a közösségi média útvesztőiben. Minden hónapban újabb társadalmi szerepvállalás mellett elkötelezett tartalmat publikálnak majd, mindig egy-egy sokakat érintő problémát boncolgatva.

A videók narrációjára biztosan sok ember felkapja majd a fejét, hiszen maga Kautzky Armand is az ügy mellé állt. Emellett rendszeresen forgatnak majd egy-egy nonprofit szervezetnél is, hogy ezzel népszerűsítsék a munkájukat, az első ilyen helyszín a Rex állatotthon lesz.

Korunk népbetegsége: a bullying

A kampány első videójának témája az iskolai bántalmazás. Az UNICEF Magyarország felmérése szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint azt gondoltuk volna: a magyar tizenévesek 85%-a már legalább egyszer megtapasztalta az iskolai erőszak valamelyik formáját.

Én vagyok erre a tökéletes élő példa: mindkét oldalon ott voltam gyerekként, bántalmaztak is, de én is voltam bántalmazó. Sokszor váltottam iskolát, ezért általában én voltam az új gyerek, akit szivatni kellett, egy idő után pedig átestem a ló túloldalára. Piszkáltak a nevem miatt is, az anyagi helyzetünk miatt is. Rossz volt az is, amikor engem bántottak, de a másik oldal is nagyon rossz volt. A bullying a mai világban még inkább elharapódzott, hiszen már digitálisan is áldozataivá válhatnak a gyerekek. Sajnos a TikTok-on is jól látható, hogy amint több emberhez elérsz, megszaporodnak a negatív visszajelzések, ezeket meg kell tanulni kezelni már kiskorban is" – árulta el Soós Dávid, a TikTok Production tulajdonosa.

Hozzátette, az akcióval más cégeket is arra buzdítanak, hogy bátran kiálljanak a bullying ellen!

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Tavasznyitó szobanövényvásár a Lumenben, 2024. március 3.

Tavasznyitó szobanövényvásár a Lumenben, 2024. március 3.

More details
The AI Film Festival (AIFF), 2024. március 3.

The AI Film Festival (AIFF), 2024. március 3.

More details
Indul a Budafoki Pincejárat, 2024. március 2.

Indul a Budafoki Pincejárat, 2024. március 2.

More details
Barlangok hónapja 2024

Barlangok hónapja 2024

More details
Hóvirág ünnep az Alcsúti Arborétumban

Hóvirág ünnep az Alcsúti Arborétumban

More details
DiningCity Országos Étterem hét 2024

DiningCity Országos Étterem hét 2024

More details
Jogbiztonsági kérdések: egyre többen érzik, hogy sérülnek a jogaik

Jogbiztonsági kérdések: egyre többen érzik, hogy sérülnek a jogaik

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
südback, 2024. október 26-29.

südback, 2024. október 26-29.

More details