Nyomtatás

Új kávézólánc formálódik

2023-01-20 604

Megjelentek az első Caffè Vergnano 1882 kávézók Budapesten, az Alleeban, Gazdagréten és a Corvin Pláza mögött az egykori Costa kávézók helyén nyitottak, a keresőben további három egységet találni. Az olasz márkát itthon ugyancsak a Coca Cola HBC Magyarország forgalmazza, csakúgy, mint a Costát, a kávézókat tőle független franchise partner működteti.

A Coca Cola HBC tavaly ősszel jelentette be, hogy jelentősen növelni kívánja Magyarországi kávépiaci jelenlétét. A tervek szerint a Caffè Vergnanoval 0,5, a Costával 3,5 százalékos részesedést szerezhet 2023 végére – írta meg a vg.hu. A Costa Coffee már 2019-ben a csoporthoz került, a Caffè Vergnano forgalmazását 2022-ben kezdte meg a cég azt követően, hogy 30 százalékos részesedést szerzett az olasz Casa del Caffè Vergnano vállalatban. (A Coca Cola HBC nem új ezen a területek, még korábban a Lavazza kávékat forgalmazta. A z anyavállalat szlogenje, hogy a nap minden órájára kínáljon innivalót, így a kávétól a gyümölcsleveken keresztül az üdítőig és végül a szeszesitalig meglehetősen széles skálában kínál termékeket.)

A Caffè Vergnano egészen más szint a kávépiacon, mint az eddigi termékek. A Costa Coffee alapvetően angol márka (két olasz alapította Londonban a pörkölő üzemet és innen indult útjára a kávézó hálózat, alapvetően franchise rendszerben, a cél pedig a márkával jelen lenni a nagy kávézóláncokkal felvenni a versenyt) míg a Caffè Vergnano „cento per cento” olasz prémium kategória, amely kifejezetten az olasz eszpresszóra és az eszpresszó alapú meleg italokra pörkölt és kevert termék. Jóllehet menet közben a Costa Coffee is elsősorban a kiskereskedelemben van jelen, mind az automata, mind a kapszulás kávéfőzőkhöz kínál hagyományos és speciális keverékeket. Ma már itthon például nem igen látni (a repülőtéren kívül) Costa kávézókat, ugyanis azok franchise tulajdonosa beszüntette működését.

A Caffè Vergnanoval kötött tavaly előtti ügyletben a Coca-Cola vállalta, hogy az értékesítési hálózatát adja az olasz kávévállalat és kávémárka magyarországi (illetve európai) megismertetéséhez. A Casa del Caffé Vergnano családi tulajdonban lévő kávéipari vállalat, székhelye Santenában található. A kiskereskedelemben és a szupermarketekben erőteljes piaci szerepre törekszik.

A teljes cikk: Új kávézólánc formálódik

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság