2024. május 7., kedd - Gizella

Versenypiaci hírek

Először kezdett közösségi finanszírozási kampányba magyar nehézipari vállalkozás

2022-05-30 676

Minőségbiztosításban és teljesítménykövetésben segít a magyar innovációA Syrius-Tech Kft. 11 éve működő nehézipari hegesztés- és vágástechnikai, gépgyártó és kereskedelmi vállalkozás. Márkája, a Syrius meghatározó szerepet tölt be a magyar gépgyártásban, és rövidesen Európában is hódító útjára indul. 2022-ben tervezik piacra vezetni legújabb innovációjukat, a WeldoMetert, amely számos iparágban megkönnyíti majd mind a minőségbiztosítást, mint pedig a teljesítmény nyomon követését. A Tőkeportálon közösségi finanszírozási kampány vette kezdetét, amelynek keretében befektetők jelentkezését várják. Ezzel ők az első olyan hazai nehézipari vállalkozás, ami ilyesmibe vágta a fejszéjét.

Toma Zoltán, a Syrius-Tech Kft. tulajdonos alapítója avat be miskolci székhelyű cégük történetébe: a Syrius számos iparágban érdekelt, CNC plazma- és lézervágógépeik és ipari hegesztőgépeik megtalálhatók többek között az élelmiszeripar, a vegyipar, az építőipar, az olajipar, az energetikai ipar, valamint a járműgyártás területén is. Magyar márkaként neves nyugat-európai és amerikai vállalatokkal veszi fel a versenyt. A jelenleg Magyarországon futó gigaberuházások jelentős részének beszállítói körét gazdagítják. WeldoMeter termékük sokoldalú felhasználásának köszönhetően mindezen szektorokban biztonságosabbá és hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat.

Hiánypótló eszköz a WeldoMeter

A Syrius gépei egyre ismertebbek, egyszerű kezelésük, megbízhatóságuk és profi szervizhátterük miatt népszerűek a hegesztők és fémipari szakmunkások körében. Az innováció kulcsszerepet tölt be a vállalkozás életében, folyamatos fejlesztéseik által termékeik mindig megfelelnek az aktuális trendeknek. Hamarosan megjelennek a piacon legújabb innovációjukkal, a WeldoMeterrel, amelyet a Miskolci Egyetem Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Tanszékével közösen fejlesztenek. A termék bevezetését havi előfizetéses szolgáltatásként tervezik 2022-ben.„Jelenleg nincs eszköz a piacon, amely ne lenne berendezés-specifikus, és ne csak bizonyos paraméterek mérését végezné el. A WeldoMeternek két új egyedülálló képessége van: a minőségbiztosítást végző mérnöknek valódi adatot szolgáltat, erre eddig nem volt eszköz; ahogy arra sem, hogy a hegesztőmunkás munkaidejét és teljesítményét mérje” – fejtette ki Toma Zoltán.Mivel a Syrius eltérő szegmensekben tevékenykedő cégeknek szállít, ezért ezt a rendszert egy komplex szolgáltatásként értékesítik 3 féle csomagban: basic, advance és master verzióban. „A WeldoMeter legnagyobb előnye, hogy ezáltal ellenőrizhetővé és mérhetővé válik az adott hegesztő teljesítménye és a mérnökök által előírt paraméterek betartása is nyomon követhető lesz. Természetesen ennek a szolgáltatásnak a cégben meglévő minőségbiztosítási rendszerrel is kompatibilisnek kell lennie, ezért annak implementálásában és összehangolásában is készek vagyunk segítséget nyújtani” – tette hozzá a tulajdonos, alapító.

Széles hazai piac, külföldi terjeszkedés

A Syrius Magyarországon rendkívül széles piaccal rendelkezik, nevét a szakmában ismerik és meghatározó piaci szereplőként tartják számon. Számos fajsúlyos céggel dolgozik együtt, mint például a BorsodChem Zrt, ASG Gépgyártó Kft., vagy a DN Acélszerkezetgyártó Kft.„Fontosnak tartom, hogy a vevőportfóliónk kellően diverzifikált legyen, azaz kicsi, közepes és nagy cégek is legyenek a partnereink között, mert ez biztosítja a stabilitást. Üzleti stratégiám része az is, hogy a cégünk több lábon álljon, ezért tevékenységünkben lényeges szerepet tölt be a fejlesztés, a gyártás, a kereskedelem és a szerviz szolgáltatás is. Víziónk, hogy a Syrius nemzetközi szinten is meghatározó hegesztés- és vágástechnikai cég lesz, és pár éven belül a környező országok piacán fog értékesíteni. Minden ügyfelünk tudni fogja, hogy mi vagyunk a legjobbak ár-érték arányban.”

Akár 50 000 Ft-tal részvényhez lehet jutni

„Több megrendelés érkezik hozzánk, mint amennyit jelenlegi kapacitásunkkal teljesíteni tudnánk, ezért úgy döntöttünk, befektetői tőke segítségével megvalósítjuk azokat a fejlesztéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy minden ügyfelünket rövid határidővel ki tudjuk szolgálni” – mondta Toma Zoltán.A Tőkeportál oldalán megtalálhatóak a kampány részletei az előre azonosított potenciális befektetők számára, akik a cég múltjába, jelenébe és jövőbeni terveibe is betekintést nyerhetnek. A befektetők értékpapír számlán vezetett részvényekhez jutnak és a befektetés mértékétől függően osztalék felvételére lesznek jogosultak. A kampány célja 140 millió forint befektetői tőke megteremtése.

Befektetésre három sávban van lehetőség:

- 50 000 Ft-tól 1 millió Ft-ig, ebben a sávban a befektetők 3 év múlva exitálhatnak, úgy, hogy a cég vagy az alapító vásárolja vissza a részvényeiket,
- 1 millió Ft és 5 millió Ft között szintén biztosított az exit lehetőség, de további 5% cégérték kedvezmény is jár a befektetéshez,
- 5 millió Ft felett pedig 7,5% cégérték kedvezményben részesülnek a befektetők.

„Azért érdemes befektetni a Syriusba, mert rövid távon a nyereséges működés mellett minden évben tervezünk osztalékot (már az idén 20 millió Ft-tal számolunk) fizetni és időről időre meghirdetünk részvényvisszavásárlást is. Hosszú távon a jelenlegi 750 millió Ft-os cégérték a duplájára tud növekedni, amennyiben a kampány eléri a kitűzött maximális tőkecélt és az üzleti tervben foglaltak megvalósulnak” – tudtuk meg a cég tulajdonosától, aki azt is kifejtette: a befektetői tőkét készleteik növelésére, gépek és eszközök beszerzésére, a WeldoMeter további fejlesztésére, valamint az értékesítői hálózat megerősítésére és marketingre használnák fel.

I  Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

More details
Május 13-a a hummusz világnapja

Május 13-a a hummusz világnapja

More details
Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

More details
Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

More details
Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

More details
Képregény fesztivál, 2024. május 12.

Képregény fesztivál, 2024. május 12.

More details
Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

More details
Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

More details
Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

More details