2024. május 6., hétfő - Ivett

Versenypiaci hírek

Megérkezett Magyarországra a Best Managed Companies Program

2022-04-25 1017

A Best Managed Companies Program a globális Deloitte Private vezető üzleti mentoring programja, ami idén először indul el Magyarországon. A program a helyi magántulajdonban lévő vállalatok kiválóságának elismerésére jött létre. Évente világszerte több száz magánvállalkozás megy át szigorú pályázati és felülvizsgálati folyamaton, hogy részt vehessen a mentoring programban és Best Managed Companies kitüntetésben részesülhessen. Minden országban egy rangos, független zsűri választja ki azokat a vállalatokat, amelyek valamennyi értékelési kategóriában eleget tesznek a magas szintű, előre meghatározott követelményeknek.

A programra azok a vállalatok (vagy csoportok) jelentkezhetnek, amelyek központi irányítása Magyarországon van, a többségi részesedések (min. 51%) közvetlenül vagy közvetve magyar magánszemélyek tulajdonában vannak és az éves bevételük eléri a minimum 20 millió EUR-t. Továbbá fontos feltétel, hogy a vállalat legalább 5 éve működjön és több mint 50 teljes munkaidős alkalmazottal rendelkezzen.

A programra nem jelentkezhetnek jótékonysági és nonprofit szervezetek, nyilvános részvénytársaságok, ahol a részvények többsége közkézben van. Továbbá nem vehetnek részt pénzügyi intézmények (hitelintézetek, pénzügyi vállalkozások), biztosító társaságok, szerencsejátékkal foglalkozó társaságok, ahogy részben vagy egészben állami tulajdonban lévő társaságok sem. Kizáró feltétel az is, ha a vállalat (csoport) tevékenysége vagy üzleti hírneve nem egyeztethető össze a Deloitte értékeivel.

„A Best Managed Companies program közel 30 éve, ma már több mint 40 országban ismeri el a helyi magántulajdonban lévő vállalkozások teljesítményét. A mentoring program sikereket ért el többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztráliában, Belgiumban és Svájcban is. A 2022-es évben Magyarországon is elinduló program során az összes résztvevő új szintre emelheti üzleti működését tekintet nélkül arra, hogy a program végén elnyerik-e a BMC minősítést, így a jelentkezéssel és a mentoring programban való részvétellel csak profitálhatnak a magyar magánvállalkozások” – jegyzi meg dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai vezetője.

A program menete

Az első szakaszban a jogosultsági feltételeknek megfelelő hazai magánvállalkozások egy online kérdőíven keresztül tudják leadni jelentkezésüket a programra. Azok a pályázók, akik megfelelnek az előzetes pályázati feltételeknek, részt vehetnek a program második felében, a mentoring programban. A mentoring program a Best Managed Lab nemzetközi keretrendszerén alapul, ahol a mentorált vállalkozások képzett mentorok segítségével a BMC 4 területe mentén (stratégia, képességek és innováció, vállalatirányítás és pénzügyek, kultúra és elkötelezettség) átfogó mentoringban részesülnek. A Best Managed Lab teljesítését követően a mentorok segítségével a pályázók összeállítják a pályázati anyagot a független, külső zsűri számára. A zsűritagok áttekintik és értékelik a benyújtott pályázatokat, valamint kiválasztják a BMC minősítést elnyerő vállalkozásokat. A jelentkező vállalatok meghívást kapnak a program díjátadó gálájára, ahol megünnepelhetik a BMC minősítést elnyerő vállalatok sikerét.

„A mentoring program során a jelentkező vállalkozások a mentoroktól, valamint a független zsűritől kapott visszajelzésekkel megerősítést kapnak a jelenleg bevált gyakorlatokról, területekről és rávilágítunk a fejlesztendő pontokra egy globálisan elismert metodika mentén. A program végén azok a vállalkozások, akiket a zsűritagok Best Managed Companies minősítésben részesítenek számos előnyt élvezhetnek. A minősítést elnyerők többek között jelentős kapcsolatrendszert alakíthatnak ki a program során, továbbá lehetőségük van a nemzetközileg elismert márkának, a Best Managed Company logónak a használatára, amely növelheti az elismertségüket, valamint elősegítheti a legkiemelkedőbb tehetségek bevonzását is – teszi hozzá dr. Bálint Gergely, a Deloitte Private szenior tanácsadója.

A programról bővebb információ ezen a linken érhető el.

A teljes cikk: Megérkezett Magyarországra a Best Managed Companies Program

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

More details
Épül Budapest második reptéri hotele – összekapcsolják az elsővel

Épül Budapest második reptéri hotele – összekapcsolják az elsővel

More details
Lassabb bővülés áprilisban

Lassabb bővülés áprilisban

More details
Változnak a hazai jogosítványszabályok, baj lehet belőle

Változnak a hazai jogosítványszabályok, baj lehet belőle

More details
Átalakítják a hotelcsillagozási rendszert Európában

Átalakítják a hotelcsillagozási rendszert Európában

More details
Építőanyag árfigyelő indul

Építőanyag árfigyelő indul

More details
Ezek lesznek a következő év legnagyobb ingatlanberuházásai

Ezek lesznek a következő év legnagyobb ingatlanberuházásai

More details
Miért tűnik kihagyhatatlannak a XI. Laurel Retail Konferencia?

Miért tűnik kihagyhatatlannak a XI. Laurel Retail Konferencia?

More details