2024. április 24., szerda - György

Versenypiaci hírek

Az Év Digitális Oktatóját keresi a Hankook

2022-01-10 787

Idén először rendezi meg jelenlegi formájában az online oktatás kiválóságait jutalmazó pályázatát a Hankook Tire Magyarország Kft.

A Hankook Oktatási Pályázati Program (HOPP) öt évvel ezelőtt indult először útjára, idén azonban a pandémia okozta változásokhoz igazítva azoknak az általános- és középiskolában dolgozó pedagógusoknak a munkáját ismeri el, akik kreatív, formabontó módszereikkel teszik hatékonyabbá a digitális oktatást. A 2020/2021-es tanévre vonatkozó pályázatokra a szakmai zsűrin kívül a nagyközönség is voksolhat január 10-étől a HOPP Program hivatalos felületén.

A pandémia alatt legkreatívabban helytálló pedagógusokat ismeri el az idei Hankook Oktatási Pályázati Program (HOPP). A megmérettetés során olyan, a 2020/2021-es tanévben alkalmazott online módszertanok és azok kitalálói versenyeznek, akik hatékonyan tudtak élni a digitális technológia adta lehetőségekkel. A koronavírus-járvány idején az online tér vált az oktatás elsődleges platformjává, ami számos intézmény, illetve gyerekes család számára is nagy kihívást jelentett. A 2021-es HOPP Program épp ezért azokra a pedagógusokra fókuszál, akik az esetleges nehézségek ellenére is képesek voltak újító, szórakoztató és edukatív ötleteikkel fenntartani a diákok figyelmét és hatékonyan átadni számukra a megfelelő ismeretanyagot.

A mintegy 4 millió forint összdíjazású pályázat során a Hankook olyan, a közoktatásban dolgozó pedagógusok jelentkezését várta, akik készség szinten használják és alkalmazzák oktatói munkájuk során a digitális platformokat, ismerik, valamint hatékonyan beépítik a tananyag feldolgozásába az internet adta lehetőségeket és valamilyen egyedi módszerrel színesítik a digitális oktatást diákjaik számára. A vállalat négy kategóriában hirdet majd győztest: „Az év digitális oktatója” kategóriában díjazza az általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolai tanárokat, emellett online szavazás segítségével egy közönségdíjast is választ. Ezen felül a HOPP Program keretében a nyertes pedagógusok mellett az őket foglalkoztató oktatási intézmény is külön jutalomban részesül.

A nevezési időszak tavaly november elején lezárult, azonban a szakmai zsűri – Balatoni József „Jocó bácsi”, történelemtanár, a Felelős Szülők Iskolájának szakértője, író és influenszer, Dóczi Attila „Attis”, a Tanulom Magam YouTube-csatorna influenszere és kommunikációs szakember, valamint Dr. Szűts Zoltán digitális pedagógia, média- és információs társadalomkutató, egyetemi docens – mellett a közönségnek is kiemelt szerep jut a győztes kiválasztásában.

A közönségszavazás keretében az érdeklődők január 10-étől tekinthetik meg a pályázati anyagokat és voksolhatnak az általuk legötletesebbnek tartott módszer kitalálójára a www.hankookpalyazat.hu/kozonsegszavazas felületén. A voksolás egyszerű, a felhasználóknak mindössze egy email címet kell megadniuk a folyamat során. Fontos, hogy egy email elérhetőségről csak egy szavazat adható le a pályaművekre. A közönségszavazás január 31-én zárul, az eredményhirdetésre pedig februárban kerül sor.


 

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com

| Esemény Menedzser

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Joe Bitter útja takarítótól a kriptomilliárdosig: Mit tanulhatunk belőle?

Joe Bitter útja takarítótól a kriptomilliárdosig: Mit tanulhatunk belőle?

More details
Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

More details
Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

More details
A faültetés befektetés a jövőbe  - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A faültetés befektetés a jövőbe - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

More details
Már két budapesti irodaházat átadtak 2024-ben. Az üresedési ráta tovább nőtt

Már két budapesti irodaházat átadtak 2024-ben. Az üresedési ráta tovább nőtt

More details
Jelentős környezeti előnyökkel jár a hibrid munkavégzés

Jelentős környezeti előnyökkel jár a hibrid munkavégzés

More details
Ipari méretekben gyártják az imaszobákat? Új szinten a mentális egészség az irodákban

Ipari méretekben gyártják az imaszobákat? Új szinten a mentális egészség az irodákban

More details
Beindítja az áremelkedést az új otthonfelújítási program?

Beindítja az áremelkedést az új otthonfelújítási program?

More details
Három banknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást

Három banknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást

More details