Nyomtatás

Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatás indult Budapesten

2021-06-18 804

Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatást indított Budapesten a Swapp. A Bécsben már működő startup eddig több mint 1 millió eurós angyalbefektetést vonzott nagynevű befektetőktől. A Swapp az autóvásárlás és a lízing helyett kínál versenyképes árú, de annál sokkal rugalmasabb alternatívát.

A Swapp nevet viseli az az új, magyar startup, amely olyan havi előfizetéses autós szoltáltatást indított, ahol személygépkocsikat futamidő és hűségidő nélkül válogathatunk használatra. A Swapp az autóvásárlás és a lízing helyett kínál versenyképes árú, de sokkal rugalmasabb alternatívát - olvasható a cég közleményében.

A szolgáltatás tesztüzeme közel 100 - köztük környezetkímélő, prémium, kompakt és családi - személygépkocsiból álló flottával indul és egyelőre Budapesten érhető el, de a tervek szerint mind a kínálatot, mind a partnerhálózatot folyamatosan bővítik. A jelenlegi flottapartner-hálózatnak lízingcégek, autóbérléssel foglalkozó cégek, autókereskedések, valamint erre a célra autókat üzemeltető magánbefektetők a tagjai. Az alapítók célja, hogy rövid időn belül többszörösére növeljék az elérhető autók számát és a fővároson túl is terjeszkedjenek.

Hogy működik a szolgáltatás?

A Swapp online felületén egy regisztrációt követően a felhasználó kiválasztja a számára megfelelő autót, a rendszer levonja az első havi előfizetési díjat és zárolja a kaució összegét a felhasználó bankkártyájáról. Ezután a Swapp munkatársai házhoz szállítják a kiválasztott gépkocsit Budapest területén ingyenesen. Egy autó tetszőleges ideig, de minimum egy hónapig használható.

Ha az előfizető váltana vagy lezárná az előfizetést, akkor azt 14 nappal előre kell jeleznie a Swapp felé. Az átvételben és az autó elszállításában a Swapp szintén segít.

A Swapp platformon elérhető minden autó casco biztosítással és asszisztencia szolgáltatással rendelkezik. A felhasználó a casco önrész, vagyis 10 százalék erejéig viseli a felelősséget káresemény esetén. Ha az autó szervizelésre szorul, akkor is a Swapp ügyfélszolgálata intézi a teendőket a flottapartnerek bevonásával.

A havidíj az autó használati díján túl tartalmazza a szervizelés, a biztosítás, az asszisztencia és a budapesti házhozszállítás költségét, illetve egy meghatározott futáskilométert. Ha egy felhasználó többet autózik egy hónapban, mint a havidíjban meghatározott távolság, akkor extra kilométereket vásárolhat. A flottapartnerek az előfizetési díjról a magyar adószabályoknak megfelelő számlát állítanak ki a Swapp rendszerén keresztül.


A teljes cikk: Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatás indult Budapesten

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság