Nyomtatás

Újabb autógyártó véd meg a koronavírustól

2021-03-18 461

A Jaguar Land Rover új fedélzeti szűrőrendszere tesztek során bizonyította, hogy hatékony védelmet nyújt a Covid-19 fertőzést okozó vírussal szemben.

A Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 vírus ellen 99,995 százalékos védelmet biztosító szűrőrendszert készül beépíteni autóiba a Jaguar Land Rover. A csaknem teljes szűrési hatékonyságot nem ők állítják, hanem egy független mikrobiológiai és virológiai kutató laboratórium, amely 120 perces teszten mérte a filter hatékonyságát.

Egy másik intézet tesztjén nem önmagában vizsgálták a szűrőt, hanem egy autó szellőzőrendszerébe integrálva; a berendezés itt is felfogta a levegőben terjedő vírusok és baktériumok 97 százalékát.

Az allergének és kellemetlen illatanyagok ellen is hatásos szűrőrendszer a Panasonic szabadalmaztatott nanofilter-technológiáját alkalmazza.

A Jaguar Land Rover szűrőrendszere egyelőre csak prototípusként létezik, egyelőre nem tudni, mikor kerülhet a sorozatgyártás és a széles körű alkalmazás fázisába. A közelmúltban a Honda is bemutatott egy hasonló filtert, ez azonban hamarosan forgalomba kerül, és cserealkatrészként megvásárolható lesz.

(Forrás: www.vezess.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság