2023. szeptember 21., csütörtök - Máté

Üzleti hírszerzés és biztonság

Gen Z, Affluens réteg, Mesterséges Intelligencia - Vajon mi a közös bennük?

2023-09-07 411

Ritkán adódik olyan lehetőség, hogy a publikum bepillantást nyerhessen az ország legvagyonosabbjainak életébe, problémáiba. Éppen erre volt azonban tökéletes alkalom szeptember 4., amikor összegyűlt a magyar vagyonkezelési szektor a XIII. Magyar Privátbankári és Vagyonkezelői Konferencián.

A kelet-európai privátbanki és vagyonkezelési piac első számú, nemzetközi minőségű szakmai fórumává váltak az elmúlt években a Blochamps Capital által megrendezett Magyar Privátbankári és Vagyonkezelői Konferenciák. A rendezvény 170 résztvevője között lényegében minden privátbanki és vagyonkezelési szolgáltató megtalálható. Sőt, ezen az eseményen a prémium, a wealth management, a family office és a családi vagyontervezési iparág számos, más konferencián magát jellemzően nem képviseltető kisebb szereplője is örömmel vesz részt. (Így a Blochamps konferenciái évről évre kitűnő lehetőséget teremtenek új ismeretek megszerzésére, érdemi szakmai disputára a szektor hazai állapotáról és fejlesztési lehetőségeiről, egyben az egymással való konzultációra is a piac szereplői számára.)

Vajon mi foglalkoztatja a leggazdagabbakat és értékeik őrzőit?

„2023-ban hatványozottan exponálódott mindaz, ami ennek a Konferenciának a legnagyobb erénye: a résztvevők ezúttal sem csupán diplomáciai vizitet és networkinget kaptak a közös munkanaptól, hanem – a rendkívül alaposan előkészített panelbeszélgetések révén – valódi mélységi szakmai impulzusokat is. Megtisztelő számunkra, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés mind rendszeresen visszatérő partnereink, mind az újonnan csatlakozók részéről. Ez megerősít minket abban, hogy kivitelezésben és minőségben is képesek vagyunk maximálisan kielégíteni a hazai privátbanki és vagyonkezelési piac magas szintű szakmai szükségleteit. Mindez a szektor vezető business intelligence és monitoring tanácsadó cégeként természetesen felelősség is számunkra. Büszkék vagyunk arra, hogy az évek során összesen már csaknem 2000 résztvevőt tudhattunk a kerekasztal-beszélgetések hallgatói között" – mondta Karagich István, a Blochamps ügyvezető igazgatója.

Az idei évben a beszélgetés középpontjában természetesen a vékonyodó erejű magyar prémium és affluens réteg, a fiatalok pénzügyi tervei és mesterséges intelligencia jövőbeli szerepe állt. Szó esett a magyar és nemzetközi befektetési lehetőségekről (például a felmondott amerikai adóegyezmény hatásairól) és a 2022-2023-t meghatározó inflációs környezetről.

"Idén vérfagyasztóak voltak a számok, amelyek terítékre kerültek a konferencián. Kevesebb, mint 300 ezer háztartásra koncentrálódik Magyarországon az-5 millió forintnál nagyobb megtakarítással rendelkezők száma, ám ebbe a csoportba egyre nehezebb bekerülni. Ezzel szemben 2023 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 567 800, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 391 500 forint volt. Bár a bruttó átlagkereset 16,6, a nettó átlagkereset 16,5%-kal magasabb volt, mint egy évvel korábban, a társadalom 97%-a számára a 'magyar álom' elérhetetlenné válását jelentheti a hosszasan fennmaradó infláció, a megtakarítás hiánya és az elmaradó gazdasági növekedés. Önmagában a jó fizetés nem elegendő a stabil megtakarításokhoz fenntartásához, kell hozzá ingatlanportfólió vagy befektetési stratégia. Ezért éreztük szükségesnek, hogy elkészítsük az első Prémium és Affluens Ügyfélszegmens Kutatást, hogy jobban megértsük ne csak a felső 0,1%-ot, hanem az üvegplafon feletti 3%-ot is" - mondta Karagich István. A Prémium és Affluens Ügyfélszegmens tanulmány egy részletes piackutatáson keresztül, színes infografikákkal illusztrálva mutatja be, hol bankolnak, hogyan gondolkodnak a vagyonról, a pénzügyekről, befektetésekről, a banki szolgáltatókról, a hitelfelvételről, a prémium és affluens réteg tagjai és milyen belépési korlátai vannak az üvegplafonnak az átlag magyar számára.

A Konferencia a szó minden nemében csúcstalálkozó, ez természetesen külön felelősséget ró a szervezőkre. Idén is fontos volt, hogy a szereplők olyan körülmények között találkozhassanak – mind a környezetet, mind a szakmai tartalmat tekintve –, hogy relevánsan tudják áttekinteni az aktuális témákat.


„Hisszük és tudjuk, hogy jelentős értékkel bír az a tény, hogy minden évben gyakorlatilag kivétel nélkül megjelenik nálunk a vagyonkezelési szféra, amelynek képviselői egy egész napot együtt töltenek. Egészségügyi, geopolitikai, piaci, monetáris szempontból egyaránt terhes és kihívásokkal teli időszak áll mögöttünk, az iparág pedig elképesztő változásokon ment keresztül 2-3 év alatt. Ezért is különösen fontos, hogy megteremtsünk egy olyan fórumot, ahol a szakma képviselői őszintén beszélhetnek a kihívásokról, lehetőségekről, de a megélt mélypontokról és az azokból leszűrt tapasztalatokról is. Örülünk, hogy idén minden szempontból rekordot döntöttünk 2023. szeptember 4-én: soha nem volt még ennyi különböző szolgáltatótól résztvevőnk, és soha ilyen sokan nem voltunk még" – tette hozzá Földi-Csepeti Fanny az esemény vezető szervezője.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Tartalom galéria

Bevethető a mesterséges intelligencia és 3D nyomtatás az iskolákban

Bevethető a mesterséges intelligencia és 3D nyomtatás az iskolákban

More details
Az elmúlt évtizedek legnagyobb sztrájkja tört ki az autóiparban

Az elmúlt évtizedek legnagyobb sztrájkja tört ki az autóiparban

More details
15-20%-os díjemelést kapnak a nyakukba a magyar ingatlantulajok: sokat bukhat, aki nem fizeti be

15-20%-os díjemelést kapnak a nyakukba a magyar ingatlantulajok: sokat bukhat, aki nem fizeti be

More details
Az Airbnb jövője: New Yorkból indulhat a lavina?

Az Airbnb jövője: New Yorkból indulhat a lavina?

More details
Forintosítható a dizájn értéknövelő hatása az ingatlanokra

Forintosítható a dizájn értéknövelő hatása az ingatlanokra

More details
Jó mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a fővárosban albérletet kereső egyetemistáknak

mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a fővárosban albérletet kereső egyetemistáknak

More details
A hazai világesemények plusz löketet adnak az ingatlanbefektetéseknek

A hazai világesemények plusz löketet adnak az ingatlanbefektetéseknek

More details
Így lett a logisztika a hazai ingatlanpiac sztárja - De meddig tart még a lendület?

Így lett a logisztika a hazai ingatlanpiac sztárja - De meddig tart még a lendület?

More details
Nálunk is jól ment a JYSK-nek, már 94 üzletük van

Nálunk is jól ment a JYSK-nek, már 94 üzletük van

More details