2024. április 27., szombat - Zita

Üzleti hírszerzés és biztonság

Gen Z, Affluens réteg, Mesterséges Intelligencia - Vajon mi a közös bennük?

2023-09-07 1970

Ritkán adódik olyan lehetőség, hogy a publikum bepillantást nyerhessen az ország legvagyonosabbjainak életébe, problémáiba. Éppen erre volt azonban tökéletes alkalom szeptember 4., amikor összegyűlt a magyar vagyonkezelési szektor a XIII. Magyar Privátbankári és Vagyonkezelői Konferencián.

A kelet-európai privátbanki és vagyonkezelési piac első számú, nemzetközi minőségű szakmai fórumává váltak az elmúlt években a Blochamps Capital által megrendezett Magyar Privátbankári és Vagyonkezelői Konferenciák. A rendezvény 170 résztvevője között lényegében minden privátbanki és vagyonkezelési szolgáltató megtalálható. Sőt, ezen az eseményen a prémium, a wealth management, a family office és a családi vagyontervezési iparág számos, más konferencián magát jellemzően nem képviseltető kisebb szereplője is örömmel vesz részt. (Így a Blochamps konferenciái évről évre kitűnő lehetőséget teremtenek új ismeretek megszerzésére, érdemi szakmai disputára a szektor hazai állapotáról és fejlesztési lehetőségeiről, egyben az egymással való konzultációra is a piac szereplői számára.)

Vajon mi foglalkoztatja a leggazdagabbakat és értékeik őrzőit?

„2023-ban hatványozottan exponálódott mindaz, ami ennek a Konferenciának a legnagyobb erénye: a résztvevők ezúttal sem csupán diplomáciai vizitet és networkinget kaptak a közös munkanaptól, hanem – a rendkívül alaposan előkészített panelbeszélgetések révén – valódi mélységi szakmai impulzusokat is. Megtisztelő számunkra, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés mind rendszeresen visszatérő partnereink, mind az újonnan csatlakozók részéről. Ez megerősít minket abban, hogy kivitelezésben és minőségben is képesek vagyunk maximálisan kielégíteni a hazai privátbanki és vagyonkezelési piac magas szintű szakmai szükségleteit. Mindez a szektor vezető business intelligence és monitoring tanácsadó cégeként természetesen felelősség is számunkra. Büszkék vagyunk arra, hogy az évek során összesen már csaknem 2000 résztvevőt tudhattunk a kerekasztal-beszélgetések hallgatói között" – mondta Karagich István, a Blochamps ügyvezető igazgatója.

Az idei évben a beszélgetés középpontjában természetesen a vékonyodó erejű magyar prémium és affluens réteg, a fiatalok pénzügyi tervei és mesterséges intelligencia jövőbeli szerepe állt. Szó esett a magyar és nemzetközi befektetési lehetőségekről (például a felmondott amerikai adóegyezmény hatásairól) és a 2022-2023-t meghatározó inflációs környezetről.

"Idén vérfagyasztóak voltak a számok, amelyek terítékre kerültek a konferencián. Kevesebb, mint 300 ezer háztartásra koncentrálódik Magyarországon az-5 millió forintnál nagyobb megtakarítással rendelkezők száma, ám ebbe a csoportba egyre nehezebb bekerülni. Ezzel szemben 2023 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 567 800, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 391 500 forint volt. Bár a bruttó átlagkereset 16,6, a nettó átlagkereset 16,5%-kal magasabb volt, mint egy évvel korábban, a társadalom 97%-a számára a 'magyar álom' elérhetetlenné válását jelentheti a hosszasan fennmaradó infláció, a megtakarítás hiánya és az elmaradó gazdasági növekedés. Önmagában a jó fizetés nem elegendő a stabil megtakarításokhoz fenntartásához, kell hozzá ingatlanportfólió vagy befektetési stratégia. Ezért éreztük szükségesnek, hogy elkészítsük az első Prémium és Affluens Ügyfélszegmens Kutatást, hogy jobban megértsük ne csak a felső 0,1%-ot, hanem az üvegplafon feletti 3%-ot is" - mondta Karagich István. A Prémium és Affluens Ügyfélszegmens tanulmány egy részletes piackutatáson keresztül, színes infografikákkal illusztrálva mutatja be, hol bankolnak, hogyan gondolkodnak a vagyonról, a pénzügyekről, befektetésekről, a banki szolgáltatókról, a hitelfelvételről, a prémium és affluens réteg tagjai és milyen belépési korlátai vannak az üvegplafonnak az átlag magyar számára.

A Konferencia a szó minden nemében csúcstalálkozó, ez természetesen külön felelősséget ró a szervezőkre. Idén is fontos volt, hogy a szereplők olyan körülmények között találkozhassanak – mind a környezetet, mind a szakmai tartalmat tekintve –, hogy relevánsan tudják áttekinteni az aktuális témákat.


„Hisszük és tudjuk, hogy jelentős értékkel bír az a tény, hogy minden évben gyakorlatilag kivétel nélkül megjelenik nálunk a vagyonkezelési szféra, amelynek képviselői egy egész napot együtt töltenek. Egészségügyi, geopolitikai, piaci, monetáris szempontból egyaránt terhes és kihívásokkal teli időszak áll mögöttünk, az iparág pedig elképesztő változásokon ment keresztül 2-3 év alatt. Ezért is különösen fontos, hogy megteremtsünk egy olyan fórumot, ahol a szakma képviselői őszintén beszélhetnek a kihívásokról, lehetőségekről, de a megélt mélypontokról és az azokból leszűrt tapasztalatokról is. Örülünk, hogy idén minden szempontból rekordot döntöttünk 2023. szeptember 4-én: soha nem volt még ennyi különböző szolgáltatótól résztvevőnk, és soha ilyen sokan nem voltunk még" – tette hozzá Földi-Csepeti Fanny az esemény vezető szervezője.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Elstartolt a Budapest Art Cosmos, a Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata

Elstartolt a Budapest Art Cosmos, a Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata

More details
Budapesten mutatkozott be a feltörekvő emírség, Rász el-Haima

Budapesten mutatkozott be a feltörekvő emírség, Rász el-Haima

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

Sajt és Túrófesztivál, 2024. május 2-5.

More details
Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

Villányi borzsongás, 2024. május 3-5.

More details
Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, 2024. április 23-27.

More details
Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

More details