Nyomtatás

Feltörték a kormányzati adatbázist, ellopták Argentína teljes lakosságának adatait

2021-10-20 929

Még szeptemberben érte támadás azt az argentin kormányzati adatbázist, ami az állampolgárok személyes adatait tartalmazza. Minden idők egyik legnagyobb hackertámadását hajtották végre nemrég Argentínában. A The Record beszámolója szerint egy hacker játszotta ki az argentin kormány informatikai hálózatát, így sikerült hozzáférnie a Registro Nacional de las Personas (RENAPER) adatbázisához. Innen sikerült ellopnia az ország teljes lakosságának személyazonosító igazolványának adatait.

A kiszivárgott adatok között szerepelnek többek között a nevek, lakcímek, születési adatok, nemre vonatkozó adatok, az igazolvány lejáratának dátuma, személyi számok és egyéb más érzékeny adatok is.

A támadás még szeptemberben történt, de csak most derült rá fény. A Renaper az argentin belügyminisztérium egyik legfontosabb része. A feladata, hogy kiállítsa az igazolványokat az állampolgárok részére, illetve digitálisan tárolja azokat az adataikat úgy, hogy abban más kormányzati szervek is keresni tudjanak.

A teljes cikk: Feltörték a kormányzati adatbázist, ellopták Argentína teljes lakosságának adatait

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság