Nyomtatás

Kibercsoportok garmadája támadja a levelezőszervereket

2021-03-24 310

​Biztonsági kutatók sorban mutatják ki azokat a támadásokat, amelyek az Exchange Server biztonsági hibáinak kihasználásával valósulnak meg. Március elején a Microsoft biztonsági javításokat tett közzé az Exchange Serverhez azért, hogy kritikus veszélyességű, nulladik napi biztonsági réseket küszöböljön ki. Azóta e frissítéseknek már több verziója jelent meg, és a legtöbb szervezet igyekszik lépést tartani a fejleményekkel. Ugyanakkor még így sok az áldozatul eső kiszolgáló. Csak az ESET több mint 5000 olyan levelezőszervert azonosított, amelyek érintettek ebben a kártékony tevékenységben.

"A biztonsági javítások közzététele utáni napon a korábbinál sokkal több fenyegetésre figyeltünk fel, amik tömeges mértékben támadták az Exchange szervereket. Érdekes módon mindegyikük kémkedésre szakosodott APT-csoporthoz volt köthető, kivéve egyet, ami egy ismert kriptobányászati tevékenységgel áll összefüggésben. Elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb még több fenyegetés, köztük zsarolóvírussal támadó csoportok is hozzáférjenek e sebezhetőségeket kihasználó exploitokhoz" - mondta Matthieu Faou, az Exchange sebezhetőségi láncát vizsgáló ESET-kutatás vezetője.

A teljes cikk: Kibercsoportok garmadája támadja a levelezőszervereket

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság