Nyomtatás

Duna House: Terézváros lett az „Airbnb fővárosa” Budapesten

2024-02-22 502

A 2022-es kiemelt befektetői jelenlétet követően lassabb fokozatba kapcsolt az ingatlanpiac tavaly, amikor is a nem saját célra vásárlók aránya a korábbi 45 százalékról 36 százalékra esett. Az idei év eleje újabb fordulatot hozott, emelkedett a magyar mellett a külföldi befektetői érdeklődés, a hazaiak átlagosan 57,7 millió forintot szánnak ingatlanra, míg a más nemzetekből érkezők a dupláját költenék budapesti, belvárosi lakásra – írja a Duna House.

2022 a befektetők éve volt a hazai ingatlanpiacon, kiemelten a fővárosban, ahol a Duna House Barométer adatai alapján átlagosan 45 százalékos mértékben voltak jelen a nem saját célra vásárló ügyfelek a tranzakciók vevői oldalán. Ezt követően a 2023-as év mind az otthonteremtési céllal szerződők, mind a befektetők körében enyhe aktivitással telt, az éves átlag a fővárosban 36 százalékra mérséklődött. Az új év azonban meghozta a fordulatot, a csökkenő kamatpálya és a megújuló állami támogatások fellendítették a vásárlási kedvet a saját lakásra vágyók körében, az inflációkövető állampapír megszüntetése pedig a magyar befektetőket is ismét az ingatlanpiac felé terelte.

„Az ingatlanközvetítő adatai alapján 2024 első hónapjában a fővárosban ingatlant szerzők 36 százaléka befektetési céllal szerződött, ők átlagosan 57,7 millió forintot fordítottak, 70 négyzetméter alapterületű lakásokra” – ismertette a rendelkezésére álló adatokat Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője.

A teljes cikk: Duna House: Terézváros lett az „Airbnb fővárosa” BudapestenDuna House: Terézváros lett az „Airbnb fővárosa” Budapesten

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság