2024. április 24., szerda - György

Turizmus

Így született újjá Tokaj-Hegyalja ötcsillagos szállodája

2022-11-07 655

Terepjárós dűlőtúrával, borkóstolóval és ínyenc borvacsorával kísért grand reopening eseményen próbáltuk ki a tarcali Andrássy Kúria & Spa megújult tereit és szolgáltatásait.

A BDPST Group folyamatos fejlesztésekkel, a portfólió tisztításával, egységes ernyőmárka létrehozásával igyekszik megőrizni versenyképességét, és biztosítani a hosszú távú, sikeres működést. Ennek a koncepciónak a jegyében újult meg a tarcali Andrássy Kúria is – mondta a megérkezésünket követően Somlyai Zoltán, a cégcsoport hotel üzletágának vezérigazgatója.

Az informális köszöntőn elhangzott, hogy a szálloda borászati épületrésze rendezvénytérként született újjá, a Bobajka étterem pedig 2022 nyarától teljesen új arculattal és két új teremmel – egy kávéházzal és egy bankett-térrel – várja a szálloda vendégeit és a betérő látogatókat.

Bensőséges és elegáns

A hotel megújult szobáin és terein a szálloda igazgatója kalauzolta végig a csapatot. Kövesdi Barnabás elmondta, hogy a kúria épülete hosszú ideig az Andrássy családé volt, leginkább vadászkastélynak használták.

Szállodaként először 2008-ban nyílt meg, majd 2019-ben került a BDPST Group tulajdonába.

anku2

A történelmi kúriában 53 szobát, köztük egy elnöki lakosztályt alakítottak ki. A belsőépítészeti koncepció az egyediségre, a történeti háttér és Tokaj-Hegyalja sajátosságainak hangsúlyozására épül, a bensőséges, vidéki atmoszféra eleganciával párosul.

A lakosztályok berendezéséhez az Andrássyak régi családi fotói adták az inspirációt. A vadászat, lovaglás vagy kerti piknik alkalmával készült fényképek másolatai a szobák falán is megjelennek.

anku3
A felújítás során a szálloda wellnessrészlege is kibővült, így a szaunákon, a beltéri barlangfürdőn, az úszómedencén, a pezsgőfürdőn túl nyáron két új kültéri medencét is használhatnak a vendégek. A masszázsok és spa-kezelések sorában természetesen a vinoterápiát is megtaláljuk.

Kulináris élmények a Bobajkában

Az Andrássy Kúria gourmet étterme ugyancsak új arculatot kapott, és Bobajka néven immár az utcáról érkezők előtt is nyitva áll. A konyha irányítását 2021 márciusában vette át Varjú Imre séf, aki szezonális és regionális kistermelői alapanyagokból alkotja meg csapatával a magyar gasztronómiai hagyományokat őrző, mégis újszerű és izgalmas fogásokat.

anku4

Ezt a helyi tradíciókra építő szemléletet közvetíti az is, hogy az étterem a mákos guba zempléni változatáról, a bobajkáról kapta a nevét.

A ház koncepciójához híven – gondos kiválasztási folyamatot követően – kiváló helyi termelőktől szerzik be a sajtokat, a mézet, a gombákat, húsféléket és egyéb alapanyagokat.

Kizárólag olyan gazdálkodókkal dolgoznak együtt, akik elhivatottak az értékek és a hagyományok megőrzése iránt.

A helyi termelőkkel és borászatokkal való együttműködés nemcsak a gasztronómiai koncepció, de a helyi közösség építése és a termelők támogatása miatt is fontos az Andrássy Kúria csapatának.

Egyedülálló borválogatás Hegyaljáról

Az étterem borválasztéka ugyancsak a hegyaljai értékek iránti elköteleződésre épül: a 120 tételes, teljes egészében tokaji borokból álló kínálatot nagyobb, neves borászatok és kisebb, feltörekvő pincészetek legszebb tételeiből válogatta össze Langó Tamás, a BDPST executive sommelier-je (aki Sommelier Award különdíjat kapott a Michelin Guide-tól) és Koór Kitti, az Andrássy Kúria food & beverage menedzsere.

anku5

Ők gondoskodnak arról is, hogy minden alkalommal az egyes fogásokhoz leginkább illő borok kerüljenek a vendégek poharába. A tételek származási helyét az itallapon térképpel is jelzik, így a vendégek pontos képet kapnak a borok származásáról és a pincészetek elhelyezkedéséről.

Dűlőtúra nemes borokkal

Az Andrássy Kúria falain túl is számtalan program és kirándulási lehetőség kínálkozik, ebéd után ebből is ízelítőt kaptunk.

anku8

A hoteltől nagyjából negyedórás sétával kapaszkodtunk fel Tarcal egyik nevezetességéhez, az Ó-temető feletti dombon álló 8,5 méter magas Áldó Krisztus-szoborhoz, ahonnan körben kinyílt előttünk a táj. A hegy lábához visszaérve már vártak ránk a terepjárók, hogy bebarangoljuk a környékbeli dűlőket, fel egészen a Tokaj-hegy tetejéig.

A délutáni program a bodrogkisfaludi Patricius Borházban, egy öt borsorból álló – a hegyaljai borok legszebb arcát mutató – kóstolóval zárult Molnár Péter főborász kalauzolásával.

anku7

A nem mindennapi élmény után már csak annyi dolgunk maradt, hogy a szállodába visszaérve élvezzük a Bobajka csapata által megalkotott kilenc fogásos borvacsorát, majd szobáink kényelmébe visszavonulva kipihenjük az egész napos evés-ivást.

| Forrás: turizmus.com

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Joe Bitter útja takarítótól a kriptomilliárdosig: Mit tanulhatunk belőle?

Joe Bitter útja takarítótól a kriptomilliárdosig: Mit tanulhatunk belőle?

More details
Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

More details
Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

More details
A faültetés befektetés a jövőbe  - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A faültetés befektetés a jövőbe - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

More details
Már két budapesti irodaházat átadtak 2024-ben. Az üresedési ráta tovább nőtt

Már két budapesti irodaházat átadtak 2024-ben. Az üresedési ráta tovább nőtt

More details
Jelentős környezeti előnyökkel jár a hibrid munkavégzés

Jelentős környezeti előnyökkel jár a hibrid munkavégzés

More details
Ipari méretekben gyártják az imaszobákat? Új szinten a mentális egészség az irodákban

Ipari méretekben gyártják az imaszobákat? Új szinten a mentális egészség az irodákban

More details
Beindítja az áremelkedést az új otthonfelújítási program?

Beindítja az áremelkedést az új otthonfelújítási program?

More details
Három banknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást

Három banknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást

More details