2024. május 8., szerda - Mihály

Kereskedelem

3,6 milliárd forintos beruházással új SPAR szupermarket épül Szentendrén

2024-02-20 632

Letették ma az új SPAR szupermarket alapkövét Szentendrén, a HÉV-végállomásnál. A modern, több mint 4000 négyzetméteres áruházra és mélygarázsra, valamint a környezetének megszépítésére zöldmezős beruházás keretében mintegy 3,6 milliárd forintot fordít a vállalat. A szentendrei önkormányzat hosszú távú városrehabilitációs fejlesztési koncepciójába illeszkedő szupermarket a tervek szerint a jövő év első negyedévében nyitja meg kapuit a vásárlók előtt.

„A SPAR Magyarország idén is folytatja a stratégiai céljának tekintett expanziót, amelynek keretében új, modern és környezettudatos üzleteket építünk. A 2024-es év egyik nagy fejlesztése a budapesti agglomerációhoz tartozó, kulturális és turisztikai nevezetességeiről híres Szentendrén indul, ahol egy fontos közlekedési csomópontnál elkezdődik az új SPAR szupermarket építése, valamint a környezetének megújítása. Büszkék vagyunk rá, hogy az önkormányzat hosszú távú városrehabilitációs fejlesztési koncepciójának első, úttörő jelentőségű részében vállalhatunk jelentős szerepet azzal, hogy nemcsak a kor színvonalának megfelelő, modern áruházat építünk, hanem a környezetéhez tartozó területeken parkolókat, járdát, gyalogátkelőt és parkot létesítünk. Nagy öröm számunkra, hogy mindezek révén hozzájárulhatunk Szentendre város fejlődéséhez. Legújabb áruházunk mind a helyi és környékbeli lakosok, mind pedig az átutazó vásárlóközönség számára igényes környezetben, modern berendezésekkel és tapasztalt személyzettel nyújt majd kényelmes bevásárlási lehetőséget” – mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója a beruházás ünnepélyes alapkőletételén.

„Ennek a beruházásnak a létrejötte igazolja, hogy fontos társadalmi kérdésekben egymást segítve, összehangoltan és minden esetben a helyi lakosság igényeit figyelembe véve kell cselekednünk. Szentendre „kapujának”, a HÉV-végállomás és környezete megújításának egyik fontos lépése a Kormány közlekedési infrastruktúrafejlesztésével összhangban álló H5-ös Szentendrei HÉV vonalának fejlesztése, valamint a SPAR bevásárlóközpont és környezetének újjáépítése. Örömmel tölt el, hogy ez utóbbi kérdésben – ha a tervezettnél hosszabb időt is vett igénybe – az önkormányzat meg tudott állapodni az illetékesekkel. Ezzel a beruházással már több, mint 10 milliárd forintra emelkedik az az összeg, amely az elmúlt évek során Szentendrére érkezett és büszkeség, hogy ebből több mint 8 milliárd forint Kormányzati fejlesztési támogatás volt. Hiszem és kívánom is, hogy az itt létesülő új munkahelyeken túl mind az itt élők, mind az ide látogatók örömüket leljék a kialakított környezetben, a mindennapokban pedig mind a szentendrei mind a Pilis-dunakanyari emberek hasznára váljék az új áruház” – mondta Dr. Vitályos Eszter, országgyűlési képviselő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese.

„A tárgyalások során sikerült olyan fejlesztési megoldást találni, amely mindkét fél számára jövőbe mutató. A leendő áruházépület minősége mellett fontos volt számunkra, hogy a környezete is megfeleljen a távolabbi fejlesztési elképzeléseknek. Örömünkre szolgál, hogy a SPAR Magyarország a zöldfelületek, a közösségi funkciók és a közlekedésbiztonság fejlesztésében is partnere a városnak. Ez a beruházás az első lépcsője egy városrész megújulásának, amelynek fontos része a szomszédos állami földterületeken található HÉV- és autóbusz-pályaudvar környékének korszerűsítése. A Szentendrén és környékén élők érdekében bízom benne, hogy a kormányzati szereplőkkel együttműködve a közeljövőben ez a fejlesztés is megvalósulhat” – emelte ki Fülöp Zsolt, Szentendre Város polgármestere.

Az új SPAR szupermarket építését önerőből, zöldmezős beruházás keretében valósítja meg a vállalat, a fejlesztés értéke összesen 3,6 milliárd forintot tesz ki. A beruházás során egy több mint 4000 négyzetméteres épület készül el, ebből közel 2200 négyzetmétert a mélygarázs tesz majd ki, a földszinti szupermarket alapterülete pedig meghaladja a 2000 négyzetmétert. A modern üzlet összesen 42 kereskedelmi szakembernek ad majd munkát. A beruházás érinti az új áruház környezetét is, ahol megújul és kibővül a jelenlegi közterületi parkoló. Ezen felül egy sétány épül a HÉV-végállomás irányába, megújulnak a zöldfelületek, és egy park is létesül.

Az épület főhomlokzata modern és egyedi megjelenésű lesz. A szupermarket mintegy ezer négyzetméteres eladóterében a SPAR minőségi, bőséges áruválasztéka mellett kényelmi termékek sora várja majd a vásárlókat. A SPAR enjoy. önkiszolgáló kényelmi hűtőben és a hidegkonyhai pultban majonézes saláták, a csemegepultba illesztett SPAR to Go grillpultban pedig panírozott és grillezett ételek, valamint különféle köretek lesznek kaphatóak. A hagyományos pénztárak mellett hat önkiszolgáló kassza is segíti majd a gyorsabb fizetést.

Az áruház mélygarázsában összesen 52 parkolóhely létesül, a nyitott parkolóban pedig 47 autó fér majd el. A parkolóban 4 töltési pont is kialakításra került az elektromos autókkal érkezőknek. A kerékpárosok számára kerékpártámaszokat szerelnek fel az épület mellett, illetve ők a sétány HÉV-megálló felőli végében található B+R kerékpártárolóban is ott hagyhatják kerékpárjaikat.

A SPAR környezettudatos működésre törekszik, így lesz ez a szentendrei szupermarket esetében is. Az épület fűtését és hűtését korszerű padlófűtő, -hűtő rendszer szolgáltatja, az ehhez szükséges hőenergiát hőszivattyú biztosítja, amely a kereskedelmi hűtés hulladékhőjét is felhasználja. A takarékosabb áramfogyasztáshoz LED-lámpák és ajtózott hűtők járulnak hozzá.

Az új szentendrei SPAR szupermarketet a tervek szerint a jövő év első negyedévében vehetik birtokba a vásárlók.

A csoportképen balról jobbra: Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója, Dr. Vitályos Eszter, országgyűlési képviselő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Fülöp Zsolt, Szentendre Város polgármestere a szentendrei SPAR szupermarket ünnepélyes alapkőletételén, 2024. február 20-án.

I Forrás: SPAR

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

More details
Május 13-a a hummusz világnapja

Május 13-a a hummusz világnapja

More details
Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

More details
Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

More details
Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

More details
Képregény fesztivál, 2024. május 12.

Képregény fesztivál, 2024. május 12.

More details
Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

More details
Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

More details
Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

More details