Nyomtatás

Különadó: megszólaltak a legnagyobb kereskedők

2022-05-30 1024

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) közgyűlése pénteken áttekintette a kereskedelem időszerű kérdéseit - adta hírül a szervezet. A bolti kiskereskedelem a 2020-2021-es időszakot követően, mely során több járvány elleni korlátozás alkalmazására kényszerült (így két időszakban, 2020-ban április végétől május közepéig, 2021-ben pedig március nagyobb részében és április elején egyaránt zárva voltak az iparcikkes üzletek), végül 2022-re túllépte a járvány előtti értékesítési szintet.

A jelenlegi továbbra is feszült gazdasági környezetben alapvető érdeke a nemzetgazdaságnak megőrizni az áruellátás biztonságát. A súlyos helyzet hátterében egyebek mellett a korábban vártnál nagyobb infláció, az árubeszerzés, az energia drágulása és a munkaerőhiány húzódik meg.

A közgyűlés áttekintette a legújabb kormányzati intézkedéseket is, így az extraprofitadó bevezetése nyomán és az árstop eddigi tapasztalatai alapján a vállalkozói körben várható gazdálkodási, pénzügyi helyzetet is - adta hírül a legnagyobb magyarországi külföldi kereskedelmi láncokat képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A kormány intézkedéseinek háttere, a családok védelme és a költségvetés egyensúlyának megőrzése, a gazdaság növekedési lehetőségeinek javítása közös érdek. Figyelemmel kell lenni ugyanakkor arra, hogy ezek az intézkedések a vállalkozások napi működési kereteire, pénzügyi mozgásterére hatással vannak - fogalmaztak óvatosan közleményükben a kereskedők.

Az OKSZ részletes értékelését az extraprofitadó szabályainak ismeretében rövidesen közreadja - írta a szervezet.

A pénteki közgyűlésen tisztségviselőket is választottak, a szövetség alapszabálya szerint hároméves időszakra.

A teljes cikk: Különadó: megszólaltak a legnagyobb kereskedők

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság