Nyomtatás

Az ABB Robotics bemutatta a kiskereskedelem jövőjét

2022-05-26 815

A kiskereskedelem jövőjébe egy izgalmas 3D nyomtatási bemutatón keresztül nyerhettek bepillantást az érdeklődők egy ABB robot segítségével London egyik legjelentősebb áruházában, a Selfridgesben, az Oxford Streeten. A bemutatót áprilisban, egy kirakatban tekinthették meg a vásárlók, ahol láthatták azokat a különféle személyre szabott dizájntárgyakat, melyek egy ABB robot segítségével 3D nyomtatással készültek Parley Ocean Plastic-ból, azaz a Parley globális tisztítóhálózatából összegyűjtött tengeri műanyaghulladékból.

A 3D nyomtatási bemutató a Selfridges SUPERMARKET koncepció része, amely elgondolkodtatja a fogyasztókat arról, vajon hogyan készülnek az általuk vásárolt áruk, és ez milyen hatást gyakorol a környezetre. "Bár a széleskörű választék nagyszerű a fogyasztók szempontjából, ennek árát a környezet fizeti meg, mivel a termékeket és a csomagolást gyakran úgy dobják ki, hogy nem gondolnak arra, hogy hová kerülnek, vagy hogy újrahasznosítják-e ezeket” – mondja Marc Segura, az ABB robotikai divíziójának elnöke. „Azzal, hogy az óceánokból származó műanyagot újra felhasználjuk a formatervezett tárgyak nyomtatásához, segítünk rávilágítani a robotok fontos szerepére a fenntartható gyártási folyamatok létrehozásában, amelyek központi szerepet játszanak egy körforgásos gazdaságban.”

 A Parley for the Oceans környezetvédelmi szervezettel és globális hálózattal, valamint a Nagami innovatív dizájnmárkával együttműködve a bemutatón az ABB RobotStudio szimulációs szoftvere és egy IRB 6700 robot különféle bútorokat, háztartási eszközöket és egyéb tárgyakat hozott létre a Parley Ocean Plastic műanyagból, nyomtatásos technikával. A robot a Nagami egyedi műanyag extruderével nyomtatta ki a tárgyakat, amelyeket a vásárlók egy képernyőn választhattak ki és készíthettek el megrendelésük alapján, a helyszínen.

„A Parley Ocean Plastic-ot azért fejlesztettük ki, hogy a tengeri műanyagszennyezésre, valamint óceánjaink pusztulására reagálva változást idézzünk elő” – mondja Cyrill Gutsch, a Parley alapítója és vezérigazgatója. „Két iparági vezető céggel, az ABB-vel és a Nagamival együttműködve mostantól a világon bárhol igény szerint nyomtathatunk, hogy a problémát megoldássá alakítsuk. Azon túlmenően, hogy a Selfridge Áruházhoz hasonló kiskereskedelmi helyszíneken történő nyomtatás hatalmas hulladékcsökkentési potenciált jelent, szeretnénk ezt a technológiát arra is használni, hogy a helyi közösségek világszerte üzleti lehetőségekké és hasznos tárgyakká változtathassák a helyi műanyagszennyezést. Az óceánokért, az éghajlatért és az életért.”

A teljes cikk: Az ABB Robotics bemutatta a kiskereskedelem jövőjét

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság