2021. október 27., szerda - Szabina

Ingatlanpiac

A Colliers új ESG stratégiával mélyíti elkötelezettségét a pozitív globális hatások előmozdítása iránt

2021-10-14 126

A Colliers, egy vezető diverzifikált professzionális szolgáltató és ingatlankezelő társaság (NASDAQ, TSX: CIGI) ma közzétette az Épített Környezet Fejlesztése elnevezésű új stratégiai keretrendszerét, amelynek célja a környezetvédelem, a társadalom és a vállalatirányítás (ESG) legjobb gyakorlatainak beágyazása az egész szervezeten belül.

A szervezet számára az érdekelt felek erőteljes bevonásával megfogalmazott lényeges témák kezelése érdekében a stratégia a Colliers törekvéseit három fő területre összpontosítja:

  • A környezet fejlesztése: a környezeti hatások minimalizálása a Colliers saját működése során és az ügyvél szolgáltatások révén, bolygónk egészségének javítása érdekében.
  • A befogadás fokozása: a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás fokozása a Colliersen belül és a beszerzési gyakorlatában egy befogadó és elkötelezett környezet kialakítása érdekében.
  • Az egészség és jólét növelése: az egészség és a jólét előmozdítása a Colliers saját tevékenységein belül és az ügyfél szolgáltatásokon keresztül, az életminőség javítása érdekében.

A vállalat azon értékével összhangban, hogy azt tegyük, ami jó ügyfeleinknek, munkatársainknak és közösségeinknek, a Colliers az elkövetkező hónapokban taktikai terveket és célokat fog kidolgozni minden egyes fő területre és célcsoportra (ügyfelek, közösségek és Colliers) vonatkozóan.

A környezet javítása érdekében a Colliers ma elkötelezi magát amellett, hogy a Tudományosan Megalapozott Célok elnevezésű kezdeményezés (SBTi) 1,5°C-os Üzleti Célkitűzés elnevezésű programján keresztül tudományosan megalapozott célt tűz ki, valamint hogy 2030-ra saját működése tekintetében is eléri a Nettó Zéró értéket. Ezen túlmenően a kereskedelmi ingatlanok területén vezető szerepet betöltő vállalat Nettó Zéró programot dolgoz ki és valósít meg annak érdekében, hogy segítse az épületek tulajdonosait, befektetőit és bérlőit az épületekkel kapcsolatos kibocsátások csökkentésében vagy megszüntetésében.

„Az ESG a helyes cselekvés modellje, a Colliers egyik alapértéke, és büszkék vagyunk arra, hogy elmélyítjük elkötelezettségünket ezeken a kritikus területeken" - mondta Jay Hennick, a Colliers globális elnök-vezérigazgatója. „Vállalkozó szellemű munkatársaink továbbra is kivételes eredményeket fognak elérni az épített környezet fejlesztése érdekében ügyfeleink, közösségeink és a Colliers számára. Ennek az útnak fontos része az SBTi kibocsátáscsökkentés és a Netttó Zéró elérése szervezetünk számára 2030-ig."

Az ezzel kapcsolatos vezető szerep betöltésére Sean Drygast nevezték ki az ESG & Impact globális vezetőjévé. Ez az újonnan létrehozott felsővezetői pozíció a Colliers elkötelezettségét hangsúlyozza a környezeti hatás javítása, valamint a gazdasági és társadalmi értékteremtés iránt a szervezet egészén belül. Drygas szorosan együttműködik majd a felsővezetőkkel, valamint regionális vezetőkkel és szakértőkkel azért, hogy felügyelje a vállalat ESG-stratégiájának végrehajtását világszerte, beleértve a taktikai tervek és mérhető célok kidolgozását is. Továbbá biztosítani fogja a megfelelő programokat és irányítást  annak érdekében, hogy az ESG-célkitűzéseink sikerét felgyorsítsuk a növekedési céljainkkal párhuzamosan, elősegíti az adatok irányítását, mérési platformokat hoz létre, és jelentést készít a fenntarthatósági teljesítményről.

„Az év elején közzétett első Globális Hatásvizsgálati Jelentésünk  nyomán Sean vezetése kritikus időpontban érkezik, hogy kellő tapintattal tudjuk Fejleszteni az Épített Környezetet. Nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk," - mondta Becky Finley, globális márka- és személyzeti vezető. „Sean kiterjedt fenntarthatósági tapasztalata, az értelmes változások megvalósítására vonatkozó víziója és a stratégiai ESG-programok megvalósításában elért korábbi sikerei bizalommal töltenek el bennünket azzal kapcsolatban, hogy megfelelő helyzetben vagyunk ahhoz, hogy hatásunkat a következő szintre emeljük."

Mielőtt a Colliers-hez csatlakozott, Drygas a Spark Power Group alelnöke volt, ahol a szervezet értékesítését, marketingjét, termékfejlesztését és fenntarthatósági megoldásait irányította, valamint a zöld energiamegoldások ipari és kereskedelmi bevezetését segítette elő.

„Izgatottan csatlakozom a Colliers-hez ebben a meghatározó pillanatban, hogy a tehetséges globális és regionális csapatokkal együtt dolgozhassak, miközben az épített környezetet fejlesztjük" - mondta Sean Drygas, a Global ESG & Impact vezetője. „Alig várom, hogy a Colliers ESG-kezdeményezéseire építve elősegítsük csapataink és ügyfeleink sikerét."

„A Colliers Magyarországon immár 10 éve ad tanácsot illetve végez minősítéseket a zöld épületek terén. Ezalatt a 10 év alatt több mint 50 épület vagy épp irodaterület minősítésével segítettük ügyfeleinket környezettudatos céljaik elérésében. Büszkeséggel tölt el, hogy a Colliers globálisan is zászlójára tűzte az ESG szempontokat, és a karbon lábnyomunk csökkentése mellett nagy hangsúlyt fektetünk pl. az egészség és jólét támogatására szervezeten belül és kívül is.” – tette hozzá Szircsák Norbert, a Colliers Magyarország zöld épület minősítési üzletágának vezetője.

| Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Október 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

A Müpában ünnepli 20. születésnapját a világzene hazai helytartója, a Chalaban, 2021. november 7.

A Müpában ünnepli 20. születésnapját a világzene hazai helytartója, a Chalaban, 2021. november 7.

More details
Új séta indult környezettudatos fővárosiaknak 2021. november 20-án és december 11-én

Új séta indult környezettudatos fővárosiaknak 2021. november 20-án és december 11-én

More details
Elkészül a világ egyik legmodernebb papíripari gyáregysége Magyarországon

Elkészül a világ egyik legmodernebb papíripari gyáregysége Magyarországon

More details
Felavatták az Eiffel Műhelyházat

Felavatták az Eiffel Műhelyházat

More details
Teljes átalakulás az irodapiacon – megdőlhet a hagyományos bérleti modell

Teljes átalakulás az irodapiacon – megdőlhet a hagyományos bérleti modell

More details
Oktatást szolgáló szabadulószobát adtak át a BME-n

Oktatást szolgáló szabadulószobát adtak át a BME-n

More details
Milyen a versenyképes HR-es? vezérigazgatók válaszoltak

Milyen a versenyképes HR-es? vezérigazgatók válaszoltak

More details
A cégvezetők több mint fele számít a kiberbűnözés növekedésére 2022-ben

A cégvezetők több mint fele számít a kiberbűnözés növekedésére 2022-ben

More details
Hová tartanak a hazai ingatlanárak?

Hová tartanak a hazai ingatlanárak?

More details