2019. szeptember 21., szombat - Máté

Versenypiaci hírek

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

2019-08-26 76

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai. Egyes nagyvállalatok még a tervezés vagy az első alkalmazás fázisát élik, más cégek viszont már számos MI-projektet futtatnak éles környezetben. Egy valami azonban közös minden piaci szereplőben. A mesterséges intelligencia hatásainak és lehetőségeinek figyelmen kívül hagyását el kell kerülniük, ha a jövőben is sikeresek akarnak lenni. 

Hiszen a trend megállíthatatlan: az MI-infrastruktúrával szembeni igény folyamatosan nő, ahogy az üzleti felhasználók egyre nagyobb és összetettebb problémákat tudnak és akarnak megoldani.

Ebben a törekvésben nyújt segítséget a Lenovo. Stratégiája a mesterségesintelligencia-infrastruktúra rugalmas építőkockákból való felépítésére alapul. Minimális befektetést és könnyű bővíthetőséget kínálva portfóliója az egyfelhasználós rendszerekből a fejlett fürtökig tartó teljes spektrumot lefedi. Megoldásai a vállalati projektek, feldolgozandó adatmennyiségek bővülésével együtt nőhetnek, miközben beilleszthetők a feszes költségvetési keretek közé.

Az ügyféligényeknek való folyamatos megfelelést biztosító, Egyesült Államokban, Németországban, Kínában és Tajvanon működő innovációs centrumok tudására alapuló MI-fejlesztések az adatközponti üzletág élenjáró támaszainak számítanak.

Intelligens átalakulás

A kezdeti lépéseket kiszolgáló asztali megoldások leváltásának szükségét jelzi, ha a mesterséges intelligenciára alapuló fejlesztések adatmennyisége szerverszintű feldolgozást igényel. Új adatbázis létrehozásával, vagy a meglévő bővítésével, esetleg Big Data környezet kialakításával készülhetnek az adattudósok a folyton növekvő mennyiségű nyers információ tárolásának és jövőbeli felhasználásának feladatára. Számukra jelent nagy segítséget a Lenovo ThinkSystem családja, mely jövőálló képességekkel ruházza fel az adatközpontokat a szerverek, a tárolók és a hálózati megoldások területén.

Folyamatos fejlődés mellett a nagyvállalatoknak fel kell készülniük a működő rendszereik teljesítményét meghaladó igényeket támasztó adatrobbanásra. Erre a kihívásra is van válasz. A legnagyobb terhelést is kiszolgáló Lenovo ThinkSystem szerverek az Nvidia Tesla platformjának általános célú számításokra képes GPU-iban rejlő teljesítménytöbbletet fordítják a mesterségesintelligencia-számítások teljesítményének növelésére.

A nagyvállalati informatikai rendszerek rugalmas bővítését a Lenovo ThinkAgile termékei biztosítják. A szoftvervezérelt, hiperkonvergens eszközök és rendszerek egyszerűbbé teszik az IT-infrastruktúrát és lerövidítik a piacra lépés idejét. Felhőtámogatásának köszönhetően a Lenovo ThinkAgile megoldások dinamikusan követik az ügyféligényeket, alkalmazásukkal költséghatékonyan modernizálhatók az adatközpontok. Nutanix, VMware, Microsoft Azure támogatásával pedig garantálják az ügyfelek választási szabadságát.

Széleskörű kompatibilitás

A Lenovo Intelligent Computing Orchestration szoftvermegoldással felügyelhetők a működő rendszerek és fejlesztő tovább a nagyvállalati környezetben alkalmazott mesterséges intelligencia. Egyszerre több keretrendszer és ezek különböző verziói is kezelhetők ugyanazon fürtön. A LiCO-val könnyen importálhatók a különböző, közkedvelt forrásokból származó mesterségesintelligencia-környezetek.

Ütemezője dinamikus terheléselosztást kínál. Egyszerűen telepíthető a megfelelő rendszerre, miközben monitoring képességeivel folyamatosan nyomon követhető a kihasználtság, a futó feladatok és számos egyéb, fontos információ. Munkafolyamat-sablonjai számos külső MI-keretrendszerhez felhasználhatók, a saját, Accelerated AI sablonok pedig különösebb programozási képzettségek nélküli, költséghatékony MI-képzéssel vértezik fel az ügyfeleket.

Elosztott feladatvégrehajtási tudásával a LiCO a nagy projektek hatékonyabb futtatását kínálja azzal, hogy lehetővé teszi a párhuzamos, több szerverre kiterjedő működést. A Lenovo szoftvermegoldásának hatékony eszközeivel való munkavégzést digitális műszerfalak és erőforrás-statisztikák teszik teljessé.

Olvass tovább: Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Elindult a nevezés a 10. Az Év Irodája versenyre

Elindult a nevezés a 10. Az Év Irodája versenyre

More details
Szintet lép a Hungexpo

Szintet lép a Hungexpo

More details
11 dolog, amit a sikeres emberek biztosan csinálnak a hétvégén

11 dolog, amit a sikeres emberek biztosan csinálnak a hétvégén

More details
Az internet szabályozásáról tárgyalt Trump és Zuckerberg

Az internet szabályozásáról tárgyalt Trump és Zuckerberg

More details
Napokon belül eladhatják a Telenor egy részét, nevet is vált a szolgáltató

Napokon belül eladhatják a Telenor egy részét, nevet is vált a szolgáltató

More details
Ijesztő sebezhetőséget találtak: Samsung, Apple, Huawei és más mobilok is veszélyben

Ijesztő sebezhetőséget találtak: Samsung, Apple, Huawei és más mobilok is veszélyben

More details
Magyarországra jön a legtöbb külföldi tőke

Magyarországra jön a legtöbb külföldi tőke

More details
Erről fog beszélni Steve Wozniak Budapesten

Erről fog beszélni Steve Wozniak Budapesten

More details